-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνη: Εργα υποδομών στην ύδρευση

* Πρόκειται, ίσως, για το πιο σπουδαίο έργο, αφού έχει σχέση με την υγεία των κατοίκων * Ναμπίλ Μοράντ:  "Καταβάλλαμε τεράστιες ...



* Πρόκειται, ίσως, για το πιο σπουδαίο έργο, αφού έχει σχέση με την υγεία των κατοίκων

* Ναμπίλ Μοράντ: "Καταβάλλαμε τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουμε τα προβλήματα ύδρευσης..."


Οσα έργα και αν κάνει μια δημοτική αρχή, τίποτα δεν είναι πιο σπουδαίο από τα έργα που άπτονται της υγείας των κατοίκων. Στη βάση αυτή, επιτέλους, η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατάφερε να εντάξει δύο σημαντικά έργα που αφορούν την ύδρευση, δίνοντας σύντομα τέλος σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν και προχωρήσουν άμεσα σε υλοποίηση αφορούν την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σχεδόν σε όλες της περιοχές. 

Εξάλλου, είναι γνωστά τα προβλήματα με την ύδρευση, που παρουσιάζονται όχι μόνο στον συγκεκριμένο δήμο, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας. Και βέβαια, όπου η ύδρευση γίνεται από γεωτρήσεις τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα σε ποιότητα και ποσότητα νερού.

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λοιπόν, στο μεγαλύτερό του μέρος, το πόσιμο νερό είναι από γεωτρήσεις και το δίκτυο ύδρευσης σε πολλά σημεία του Δήμου είναι περισσότερο από 20 ολόκληρα χρόνια παλιό και μάλιστα με σωλήνες αμιάντου παλαιού τύπου.
Επιστημονικές έρευνες έχουν επανειλημμένα τεκμηριώσει ότι ο αμίαντος είναι ένα υλικό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η επικινδυνότητα του αμίαντου προέρχεται από τις μικροσκοπικές ίνες που τον αποτελούν.  Η επικινδυνότητα του ως υλικού είναι διεθνώς αποδεκτή.

Έτσι, μετά από συντονισμένες ενέργειες και πολλή προσπάθεια, ο δήμος κατάφερε την άμεση ένταξη δυο έργων ύδρευσης ώστε να λυθούν τα προβλήματα υδροδότησης δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων στο διευρυμένο Δήμο.

Σκοπός των έργων είναι ο εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου των οικισμών , για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία αυτών, τόσο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδατος στους κατοίκους της περιοχής, όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αποφυγή διαρροών.

Επισημαίνεται ότι με τα έργα αυτά, το σύνολο των οικισμών θα εξυπηρετείται από το νέο δίκτυο.

Ειδικότερα με την ολοκλήρωση των έργων: 

• Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.

• Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, τα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα

• Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.

• Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.

Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα άνω των 40ετών.

Αναλυτικά οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν είναι οι εξής: 

A. «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης
(Δ.Κ. Βάρδας – Τ.Κ. Νησίου)», Προϋπολογισμού : 825.000,00 €

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020 Δράσεις εκσυγχρονισμού δικτύου ύδρευσης Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Δ.Κ Βάρδας και στην Τ.Κ. Νησίου. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ύδρευσης με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο στην Δημοτική Κοινότητα Βάρδας θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς. Η εκλογή του υλικού γίνεται με κριτήρια αποκλειστικά ποιοτικά, αποκλειομένων των αμιαντοσωλήνων, δεδομένου ότι ο κυανούς αμίαντος έχει καταταχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης στην κατηγορία των επικινδύνων ουσιών και παρασκευασμάτων.

Για το εν λόγω τμήμα του έργου θα υλοποιηθεί εντός σχεδίου πόλης Βάρδας και περικλείεται από τις οδούς ΠΕΟ Πατρών Πύργου-Σωκράτους-Καραϊσκάκη-Αγίου Νικολάου-Σουλίου-Αγίας Τριάδας-Καραϊσκάκη-Σαλαμίνας .

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο στην Τοπική Κοινότητα Νησίου θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου κεντρικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του νερού που θα παρέχεται στους πολίτες. Το συνολικό μήκος της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για την Βάρδα και το Νησί ανέρχεται περίπου στα 9χλμ

B. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Δ.Κ Κάστρου, και των Τ.Κ Μέλισσας, Τ.K Μπορσίου, Τ.Κ Νεάπολης, Τ.Κ Κουρτεσίου , T.K Αετορράχη 
(Δάφνη) και Τ.Κ Ψαρίου 
Προϋπολογισμού : 1.005.000,00 €

Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Άξονας Προτεραιότητας βελτίωσης υποδομών του δικτύου ύδρευσης. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ύδρευσης με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου η οποία θα επιτευχθεί με την αντικατάσταση των σωλήνων του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης των ανωτέρω οικισμών, το οποίο εκτείνεται συνολικά σε μήκος περίπου 12.715 μ. με πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE).

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου κεντρικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του νερού που θα παρέχεται στους πολίτες.

Η εκλογή του υλικού γίνεται με κριτήρια αποκλειστικά ποιοτικά, αποκλειομένων των αμιαντοσωλήνων, δεδομένου ότι ο κυανούς αμίαντος έχει καταταχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης στην κατηγορία των επικινδύνων ουσιών και παρασκευασμάτων.


Ναμπίλ Μοράντ
Δήμαρχος

"H Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Το νερό δεν είναι μόνο πηγή ζωής, αλλά και δείγμα πολιτισμού.

Επενδύουμε σε βασικές υποδομές στο Δήμο μας με γνώμονα την ποιότητα ζωής του δημότη.

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας λύνεται με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνη: Εργα υποδομών στην ύδρευση
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνη: Εργα υποδομών στην ύδρευση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNPkw8vy-5RCiUFqtw_LZ9ID8eiChWSko1JC5HV7oBQ3VOz1mnwmz_KBuT4yBsvnFwMEWRFT_r0-uMKmjGGlgjzEiR0VyTLVk_QqjN7hNYOHlV-co_EbQ64tB1kuMG7k1VUJtOYD7DmKU/s640/15826144_1869056289982831_1053445434971617389_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNPkw8vy-5RCiUFqtw_LZ9ID8eiChWSko1JC5HV7oBQ3VOz1mnwmz_KBuT4yBsvnFwMEWRFT_r0-uMKmjGGlgjzEiR0VyTLVk_QqjN7hNYOHlV-co_EbQ64tB1kuMG7k1VUJtOYD7DmKU/s72-c/15826144_1869056289982831_1053445434971617389_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_389.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_389.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy