-->

Οι οδύνες της Ευρώπης και το πάρτι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Με την ανάδυση στο ευρωπαϊκό οικονομικό πεδίο του προβλήματος της Ιταλίας, η παραπαίουσα κυβέρνησ...




Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Με την ανάδυση στο ευρωπαϊκό οικονομικό πεδίο του προβλήματος της Ιταλίας, η παραπαίουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αισθάνεται περιχα-ρής, διότι ανέτως καταναλώνει, ότι με αίμα κατακτήθηκε στα επαχθή χρόνια του μνημονίου, στην υπηρεσία του κομματικού ρουσφετολογικού κράτους, αλλά και διορίζει ασύστολα, υπονομεύοντας τις όποιες εύτολμες μεταρρυθμίσεις έγιναν, για την εξορθολογικοποίηση του κράτους.

Πρώτιστος και κεντρικός της στόχος, είναι η επικείμενες εκλογές και τα δίνει όλα, «τώρα που γυρίζει» και οι δανειστές ασχολούνται με την Ιταλία. Με μέλημα ένα 25% στο εκλογικό σώμα, που θα την κρατήσει ζωντανή, για τους επόμενους γύρους. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών κουράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την Ελλάδα και ενδεχομένως πολλοί από τους πρώτους που κατατρίβηκαν με το ελληνικό πρόβλημα, σήμερα να μην υπάρχουν καν στις δομές των Βρυξελλών, η να έχουν αναλάβει άλλες γραφειοκρατικές θέσεις.

Αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά πως φαίνεται από τα δημοσκοπικά δεδομένα θα είναι ο επόμενος έλληνας πρωθυπουργός, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, στην Ευρώπη με την οποία συνεργαστεί. Αφενός οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μειούμενοι, αφετέρου ο μεγάλος εξισορροπητής των δυσεπίλυτων προβλημάτων, η Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει αποχωρήσει !

Γιατί την περίοδο που προϊστατο τόσο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης κατ΄ ουσίαν, διαχειρίζονταν τα πράγματα με γεωμετρική ακρίβεια χειρουργού και απέτρεπε βαθιές τριβές και επώδυνες ρήξεις. Άλλοτε σταθμίζοντας τις εκλογές σε κάποιο κρατίδιο της, που ωστόσο ήταν τελεστής του συστήματος εξουσίας της, ενίοτε παρακολουθώντας άγρυπνα τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός της. Συνάμα όμως στα ηγετικά κλιμάκια του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, διαμορφώθηκε η κουλτούρα, πως το τίμημα για την διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης είναι υψηλό !

Με τούτα τα δεδομένα θα είναι μάλλον ανέφικτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανταλλάξει με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ένα δυνατό και εύτολμο εν είδει σοκ αναπτυξιακό σχέδιο – που θα απογείωνε με την επαγόμενη μείωση των φόρων, την ελληνική οικονομία – με την ελάττωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, με τα οποία έχει δεσμευθεί μέσω των μνημονίων η Ελλάδα. Και εν όψει όλων αυτών, στην Γαλλία ο Εμμανουέλ Μακρόν, θα είναι εστιασμένος στα σοβαρά εσωτερικά του προβλήματα, που δονούν συθέμελα την χώρα του.

Και ο Γιούνγκερ που πολλές φορές μας στήριξε με ριψοκίνδυνες και φιλελληνικές θέσεις, θα έχει αποχωρήσει το Φθινόπωρο. Ακόμα στον ίδιο δυσοίωνο αστερισμό, την γηραιά ήπειρο θα την διατρέχει μια οξεία πολιτική κρίση, μετά τις ευρωεκλογές, με την αναμενόμενη επικίνδυνη έξαρση της ακροδεξιάς και μαζί με αυτό το εκρηκτικό κλίμα, θα βιώνουμε και τους κραδασμούς στην Ευρώπη, του απεχθούς Brexit !

Μιλάμε καθαρά για έναν άλλο ευρωπαϊκό ορίζοντα. Αναζητώντας κάποιες νότες αισιοδοξίας στο όλο περιβάλλον, είναι αλήθεια, ότι αντιπαρήλθαμε τα πολύ δύσκολα και τα «βαριά» μέτρα, που γονάτισαν την κοινωνία. Παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, ξεμπερδέψαμε την λαίλαπα του εθνικολαϊκισμού, ήτοι «σκίσιμο των μνημονίων» των Τσίπρα- Καμμένου και την τραγωδία των capital controls του 2015 και η οικονομία μας έχοντας φτάσει στο ναδίρ, δεν πάει παρακάτω !

Για να ξεκινήσει ωστόσο η προσδοκώμενη ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, απαιτείται θετικό οικονομικό κλίμα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και μια νέα εθνική διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που θα αποτινάσει τα βαρίδια – υπερφορολόγηση κ.λ.π. – τα οποία δεν αφήνουν την αγορά να αναπνεύσει. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη πρωθυπουργία του και θα χρειαστεί σύνεση, πολιτικό φρόνηση, ευτολμία, αλλά και η υπομονή, για να το μαζέψει το «μαγαζί» !

Βεβαίως και θα πρέπει να αποφευχθεί με αυστηρό τρόπο, η κατανάλωση του περιβόητου «μαξιλαριού», σε προ-εκλογικά ρουσφέτια και άλλα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσπαθούν απελπισμένα να αποτρέψουν τον πολιτικό τους θάνατο. Διότι αν ξαναζητήσουμε και πάλι λεφτά από τους ευρωπαίους εταίρους, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων 
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι οδύνες της Ευρώπης και το πάρτι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !
Οι οδύνες της Ευρώπης και το πάρτι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiz65zhnwHG0F1cf2zJ1p2yV6D8TMnVQhoy-H-d9sXqNtDFLrrbESpsx3f8TUiLTWEIcDDBnmp8YDDFMuyTU4rPcM3MmW8GCaT32ErcYx3DVVNqzN3JrZ2Hn5QUmFxxfUCMvR1s05uzKds/s640/48369251_2258827054364971_4329985474329313280_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiz65zhnwHG0F1cf2zJ1p2yV6D8TMnVQhoy-H-d9sXqNtDFLrrbESpsx3f8TUiLTWEIcDDBnmp8YDDFMuyTU4rPcM3MmW8GCaT32ErcYx3DVVNqzN3JrZ2Hn5QUmFxxfUCMvR1s05uzKds/s72-c/48369251_2258827054364971_4329985474329313280_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_395.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_395.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy