-->

Απλά πράγματα που κάθε άντρας μπορεί να κάνει για να δείχνει καλύτερος

Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, προκειμένου να ντυθείς με στυλ, θα πρέπει να επενδύσεις απαραίτητα χρόνο και, κυρίως, χρήμα, ερευνώ...


Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, προκειμένου να ντυθείς με στυλ, θα πρέπει να επενδύσεις απαραίτητα χρόνο και, κυρίως, χρήμα, ερευνώντας προσεκτικά τις τελευταίες τάσεις της μόδας, τις προτάσεις των μεγάλων Οίκων, τις αντίστοιχες των fashion bloggers κλπ κλπ κλπ. Λοιπόν, σου έχουμε καλά νέα, μιας και η παραπάνω δημοφιλής αντίληψη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν δημοφιλή μύθο.

Βλέπεις, στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρόποι για να δείχνεις πάντα καλοντυμένος και «στιλάτος» χωρίς να χρειαστεί ντε και καλά να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αναζητώντας μια πειστική απάντηση στο εν λόγω ερώτημα μιλήσαμε με τον creative director της Jack Threads, Tony Kretten, τον καταξιωμένο στυλίστα Matthew Simko αλλά και με τον αντιπρόεδρο του τμήματος ανδρικού ενδύματος της Rockport, Dave Pompel. Να τι μας είπαν:

Διάλεξε την κατάλληλη ζώνη


Σημασία εδώ έχει η ποιότητα του δέρματος αλλά και το σχέδιο της αγκράφας, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο πιο απλό και διακριτικό γίνεται. «Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να φοράνε “βαριές”, διακοσμημένες αγκράφες χωρίς να κινδυνεύουν να κακοχαρακτηριστούν είναι οι καουμπόιδες στα ροντέο του αμερικανικού Νότου» αναφέρει ο Kretten. «Επειδή όμως πιθανότατα δεν βγάζεις τα προς το ζην κυνηγώντας αγελάδες ή καβαλώντας άγρια άλογα, καλό θα ήταν η αγκράφα της ζώνης σου να είναι όσο πιο μινιμαλιστική γίνεται» προσθέτει.

Ξέχνα τα logos


Όπως εξηγεί ο Simko «η επιλογή του σωστού χρώματος και σχεδίου πάνω σε ένα t-shirt ή σε ένα φούτερ φανερώνει πολλά περισσότερα για τον χαρακτήρα σου και το προσωπικό σου γούστο σε σχέση με οποιοδήποτε λογότυπο, οποιασδήποτε εταιρείας, όσο γνωστή και καταξιωμένη κι αν είναι αυτή στον κόσμο της μόδας». Απλά και κατανοητά...

Επένδυσε σε κομμάτια από ποιοτικά υφάσματα


Για ποιο λόγο; Το υλικό από το οποίο είναι καμωμένο ένα κομμάτι μπορεί να το κάνει να δείχνει «ακριβό» ή εντελώς «φτηνιάρικο», ενώ παράλληλα αποτελεί σοβαρή ένδειξη της αντοχής του. Επιπλέον η ποιότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα κομμάτι είναι πρωτεύουσας σημασίας για έναν ακόμα όταν επιλέγεις ένα ρούχο» αναφέρει ο Pompel. ««Το πιο πιθανό είναι να το πλένεις (το κομμάτι αυτό) εννιά στις δέκα φορές στο πλυντήριο. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι φτιαγμένο από κάποιο ύφασμα που όχι μόνο δείχνει φίνο αλλά και το οποίο θα μπορέσει να αντέξει τη συγκεκριμένη ταλαιπωρία».

Πρόσεξε την εφαρμογή


Ίσως η πιο σημαντική από τις μικρές, χρηστικές συμβουλές που θα βρεις στο παρόν θέμα, μιας και ο τρόπος που «κάθονται» τα ρούχα πάνω στο κορμί σου αποτελεί τη λεπτομέρεια εκείνη που κρίνει όσο καμία την εκάστοτε εμφάνισή σου. «Εν τάχει, ο κανόνας αναφέρει ότι αν ένα πουκάμισο σου “έρχεται κουτί” στους ώμους, τότε το πιο πιθανό είναι να ταιριάζει ιδανικά στο σώμα σου. Αντίστοιχα το σακάκι σου θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο χαμηλά από το κάτω μέρος των τσεπών σου και να τελειώνει στο μέσο του ισχίου σου ενώ τα μανίκια του θα πρέπει να αφήνουν περιθώριο δύο με τρία εκατοστά ώστε να ξεπροβάλλουν από κάτω τους εκείνα του πουκαμίσου σου.

Τέλος, τα μπατζάκια του παντελονιού σου θα πρέπει ίσα-ίσα να ακουμπούν στο πάνω μέρος των παπουτσιών σου» θα πει ο Kretten. «Μην ξεχνάς ακόμη το εξής σημαντικό: ο ράφτης σου θα πρέπει να γίνει ο νέος καλύτερος φίλος σου, πολύ δε περισσότερο αν το ύψος σου είναι πολύ πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο». 5 ακόμα συμβουλές στην επόμενη σελίδα.

Πες «όχι» στις τάσεις και τις μόδες


«Ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της βιομηχανίας της μόδας, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να δείχνεις ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει τις προσωπικές σου ανάγκες, ότι δεν έχεις διαμορφώσει το προσωπικό σου γούστο και ότι, ενδεχομένως, έχεις ανάγκη από κάποιον άλλο για να σου υπαγορεύσει τις ίδιες τις επιθυμίες σου και -γιατί όχι;- τον τρόπο που θα ζήσεις την ίδια σου τη ζωή» θα πει ο Simko. «Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχεις την επιθυμία αλλά και την οικονομική επιφάνεια να αλλάζεις γκαρνταρόμπα κάθε χρόνο, επένδυσε σε κομμάτια που πραγματικά γουστάρεις και τα οποία, κυρίως, νιώθεις άνετα να φοράς».

«Παίξε» με τις κάλτσες


Μολονότι πιθανότατα τις θεωρείς μια μικρή λεπτομέρεια, εντούτοις έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το «ύφος» της εκάστοτε εμφάνισής σου, αν όχι και την ίδια τη διάθεσή σου. «Σημασία εδώ έχει η επιλογή του χρώματος και του σχεδίου» αναφέρει ο Pompel. «Προτού διαλέξεις ένα ζευγάρι κάλτσες, λοιπόν, σκέψου πώς αυτό “δένει” με τα υπόλοιπα κομμάτια της εμφάνισής σου. Το ζητούμενο είναι να δείχνουν ότι αφιέρωσες χρόνο και φαιά ουσία για να τις επιλέξεις, όχι ότι φόρεσες το πρώτο κομμάτι που βρήκες μπροστά σου μέσα στο συρτάρι».

Φρόντισε τα παπούτσια


Τα πράγματα είναι απλά: ένα ζευγάρι σκονισμένων ή «ταλαιπωρημένων» παπουτσιών μπορεί να «χαντακώσει» εύκολα ακόμη και το πιο προσεγμένο outfit. «Μην ξεχνάς ποτέ ότι το πρώτο σημείο που τσεκάρουν ανεξαιρέτως όλοι πάνω σου -πολύ δε περισσότερο οι γυναίκες- είναι τα υποδήματά σου» θα πει ο Kretten. «Αφιερώνοντας λοιπόν λίγο χρόνο στον καθαρισμό και το γυάλισμα των υποδημάτων σου δείχνεις ότι ξέρεις τα “βασικά” του αντρικού στυλ αλλά και ότι είσαι άνθρωπος που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια».

Συνδύασε σωστά τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ


«Ο σωστός συνδυασμός των αξεσουάρ με τα υπόλοιπα ρούχα σου μπορεί να “απογειώσει” ή να καταστρέψει την εικόνα σου» αναφέρει ο Pompel. «Το ζητούμενο εδώ, λοιπόν, είναι να ξέρεις πώς “παντρεύονται” σωστά όχι μόνο τα χρώματα αλλά και οι υφές των κομματιών εκείνων που συνθέτουν το παζλ της εμφάνισής σου. Μόνο έτσι θα θεωρείσαι αληθινός μύστης του στυλ και όχι ότι απλά “fashion victim”, ένας άνθρωπος, δηλαδή, που απλά “κοπιάρει” τάσεις και μόδες χωρίς να τις φιλτράρει μέσα από το προσωπικό του γούστο».

Αγάπησε το χρώμα


Δε λέμε, καλό το μπλε, το γκρι, το λευκό και το μαύρο (τα οποία, στοιχηματίζουμε, ότι «χρωματίζουν» τα περισσότερα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου), ωστόσο αν θέλεις να ξεχωρίσεις από το πλήθος (και, κυρίως, να δείξεις στους γύρω σου ότι διαθέτεις ανεπτυγμένο το προσωπικό σου στυλ), θα πρέπει να αρχίσεις να «εμπιστεύεσαι» και άλλα χρώματα. «Ιδανικές, διαχρονικές επιλογές αποτελούν οι παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου, ακόμη και του ροζ , τις οποίες μπορείς να επιλέξεις στα πουκάμισά σου» θα πει ο Simko. «Ή, εναλλακτικά, να δώσεις μια ευκαιρία στα χρωματιστά τζην παντελόνια. Και όχι, τo μαύρo denim δεν λογίζεται ανάμεσα σε αυτά».

AskMen

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Απλά πράγματα που κάθε άντρας μπορεί να κάνει για να δείχνει καλύτερος
Απλά πράγματα που κάθε άντρας μπορεί να κάνει για να δείχνει καλύτερος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0CKUKls90Y7YChwt9GKL0PO7iv5b1-WhpGKMv4g4ZyjXlKSQ9v4Goq1658s4VTaF6nCUdpcMCx3qHQPCHj2ZJFWyTh9arVsNbbsq3tA5mggvtUQ6HYF91xHCtGfcp8_Ngkhz6wk3hXDU/s640/BBQW72t.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0CKUKls90Y7YChwt9GKL0PO7iv5b1-WhpGKMv4g4ZyjXlKSQ9v4Goq1658s4VTaF6nCUdpcMCx3qHQPCHj2ZJFWyTh9arVsNbbsq3tA5mggvtUQ6HYF91xHCtGfcp8_Ngkhz6wk3hXDU/s72-c/BBQW72t.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_610.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_610.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy