-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Νέες σημαντικές αναπλάσεις σε Λεχαινά, Βάρδα, Ανδραβίδα

Μετά από την σύνταξη των μελετών και την ένταξη σε χρηματοδότηση ήρθε η ώρα της δημοπράτησης για την ανάπλαση των Λεχαινών, της Βάρδας κ...


Μετά από την σύνταξη των μελετών και την ένταξη σε χρηματοδότηση ήρθε η ώρα της δημοπράτησης για την ανάπλαση των Λεχαινών, της Βάρδας και της Ανδραβίδας.

Ναμπίλ Μοράντ:ημαντικές αναπλάσεις που θα σηματοδοτήσουν μεγάλες αλλαγές..."


Λεχαινά 

Για τα Λεχαινά στην μελέτη περιλαμβάνονται: 

• Η οδός Ψυχογιού η οποία μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, από την πλατεία Χατζηγιάννη ως την οδό Εθνικής Αντίστασης, με κατάλληλη πλακόστρωση και στοιχεία εξοπλισμού και σε μήκος 150μ.περίπου, ενώ το νέο πλάτος της οδού κυμαίνεται από 7,50μ. ως 5,20μ.

• Ανακατασκευή και επέκταση στις δύο κατευθύνσεις της πλακόστρωσης της οδού Καρκαβίτσα η οποία μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες γίνονται στο τμήμα της οδού Καρκαβίτσα από την οδό Παπαφλέσσα ως την οδό Τσατά.

•Ανακατασκευή και πλακόστρωση της οδού Παπαφλέσσα, από την οδό Ψυχογιού ως τη διασταύρωση με την οδό Ζαροκανέλλου και σε μήκος περίπου 62μ.

•Ανακατασκευή και πλακόστρωση της οδού Καπετάν Μήτρου Ζαροκανέλλου, από την οδό Παπαφλέσσα μέχρι την οδό Λαμπίκηκαι σε μήκος περίπου 62μ.

•Πλακόστρωση στην πλατεία Χατζηγιάννη

• Τοποθέτηση Η/Ζ στο οικόπεδο που βρίσκεται νότια της οδού Καρκαβίτσα (βλ. Σχέδιο Γενικής Διάταξης), το οποίο τροφοδοτεί αντλία η οποία αποχετεύει τα όμβρια που μαζεύονται στην διασταύρωση των οδών Παπαφλέσσα και Καπετάν Μήτρου Ζαροκανέλλου. Ο σχεδιασμός θα εξυπηρετεί πεζούς και ΑΜΕΑ.



Αναφορά στον Ανδρέα Καρκαβίτσα 

Στην περιοχή μπροστά από την οικία που γεννήθηκε ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, το αξιοθέατο του οικισμού, η πλακόστρωση γίνεται με φυσικό κυβόλιθο διάστασης 10Χ20εκ. και φιλέτα από χτυπητό σκυρόδεμα.

Μπροστά από την είσοδο της οικίας θα πραγματοποιηθεί σχέδιο με τους φυσικούς κυβόλιθους, οι οποίοι θα χωνευτούν στο νωπό σκυρόδεμα δημιουργώντας ένα τύπου ψηφιδωτό με μια στοίβα από βιβλία, αναφορά στο συγγραφικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Βάρδα 

Στην Βάρδα, προτείνεται η μείωση του πλάτους κυκλοφορίας της οδού Αρχαίας Ολυμπίας σε 5,80μ., πλάτος που επαρκεί για την κυκλοφορία και την στάθμευση στη μία πλευρά του δρόμου, για δρόμο μονής κατεύθυνσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων στα 3,00μ. περίπου. Η μείωση του πλάτους κυκλοφορίας συμβάλλει στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων.

Τα πεζοδρόμια επανασχεδιάζονται για να εξυπηρετήσουν πεζούς και ΑΜΕΑ. Διαμορφώνονται νέα κράσπεδα και ρείθρα από σκυρόδεμα. Σε επαφή με τον δρόμο διαμορφώνεται ζώνη φύτευσης και εξοπλισμού. Οι λάκκοι των δέντρων έχουν διαστάσεις 1.00Χ1.00μ. και καλύπτονται με μεταλλικές σχάρες. Στα πλαίσια της επέμβασης, προβλέπεται επίσης απόξεση (φρεζάρισμα) του ασφαλτικού οδοστρώματος κατά 6 εκ., καθώς και η νέα ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκ., με χρήση κοινής ασφάλτου.

Κατόπιν θα γίνει η διαγράμμιση του οδοστρώματος με θερμοπλαστικά ή ψυχροπλαστικά υλικά. Η ζώνη των πεζών έχει πλάτος 1.90 μ., κατά περίπτωση όμως μειώνεται αν δεν το επιτρέπει το πλάτος του πεζοδρομίου. Στην ζώνη των πεζών διαμορφώνεται όδευση τυφλών πλάτους 40εκ.και όπως προβλέπει το ΦΕΚ 2621 της 31/12/2009 (περαιτέρω λεπτομέρειες θα διατυπωθούν στην μελέτη εφαρμογής). Η όδευση των τυφλών διαμορφώνεται από ειδικές τσιμεντόπλακες όπως και οι ράμπες πεζών και όπως προβλέπει το παραπάνω ΦΕΚ.



Η δημοπράτηση για Λεχαινά και Βάρδα θα γίνει στις 4/2/2019 και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 7 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με προϋπολογισμό 1,780,000 ευρώ.

Ανδραβίδα 

Στην Ανδραβίδα το έργο αφορά στην ανάπλαση της νότιας εισόδου πόλεως Ανδραβίδας του Ν. Ηλείας. Το συνολικό μήκος της ανάπλασης του δρόμου είναι περίπου 950μ και ξεκινάει από την διασταύρωση της οδού Αθ. Διάκου με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως (εντός σχεδίου πόλεως Ανδραβίδας ) και καταλήγει σε απόσταση 50μ Νότια του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η αποξήλωση όλων των υφισταμένων πεζοδρομίων όπου υπάρχουν καθώς και η αποξήλωση τμήματος του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και οι όποιες εκσκαφές θα γίνουν σε μέσο βάθος μέχρι 80εκ. Τα νέα πεζοδρομία θα έχουν μέσο πλάτος 2.00μ και θα καλύπτουν και τις δυο πλευρές της οδού.

Οι υφιστάμενες τριγωνικές τάφροι αποστράγγισης ομβρίων θα επιχωθούν με κατάλληλα προϊόντα εκσκαφών και στην συνεχεία θα διαμορφωθούν κατάλληλα για να τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι.Προβλέπεται να κατασκευαστεί σε μεγάλο τμήμα της οδού νέο αποστραγγιστικό δίκτυο για την αποχέτευση των ομβρίων του δρόμου και των ανάντη λεκανών απορροής.

Τέλος καθ’ όλο το μήκος του δρόμου θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα δίφωτα ύψους 3,50μ στο αστικό τμήμα της ανάπλασης και φώτα 6.50μ στο υπεραστικό τμήμα. Η δημοπράτηση θα γίνει 31/1/2019 και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με προϋπολογισμό 920,000 ευρώ.



Ναμπίλ Μοράντ 
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 

"Μετά από πολύ σκληρή δουλειά και σχεδιασμό μία ακόμα ευχάριστη είδηση για τον δήμο με ιδιαίτερα σημαντικές αναπλάσεις που, πραγματικά, θα σηματοδοτήσουν μεγάλες αλλαγές και θα δώσουν άλλη εικόνα, πολύ διαφορετική και καλύτερη, στα Λεχαινά, στην Βάρδα και στην Ανδραβίδα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος για όσα πετύχαμε για την αναβάθμιση και την ανάδειξη των πόλεων μας και του δήμου μας.Προχωράμε δυναμικά στην υλοποίηση και άλλων μεγάλων και σημαντικών έργων υποδομών με συνέπεια και προγραμματισμό".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Νέες σημαντικές αναπλάσεις σε Λεχαινά, Βάρδα, Ανδραβίδα
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Νέες σημαντικές αναπλάσεις σε Λεχαινά, Βάρδα, Ανδραβίδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD8UDyS947NNvQ_b-xcQcAL41KM6cEgd5Avrjhl4SSn0d4yUF0e3sHJteGIiVCikIkVRXaMGFxWtAUkVTRq2tSgH3gGmRXN2AV4hvDlqfAI4cQw_SztlmeYhzhdcrUbIVcW7GvwR4AWog/s640/3D++SPITI+KARKAVITSA.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD8UDyS947NNvQ_b-xcQcAL41KM6cEgd5Avrjhl4SSn0d4yUF0e3sHJteGIiVCikIkVRXaMGFxWtAUkVTRq2tSgH3gGmRXN2AV4hvDlqfAI4cQw_SztlmeYhzhdcrUbIVcW7GvwR4AWog/s72-c/3D++SPITI+KARKAVITSA.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_664.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_664.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy