Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Η ανακοίνωση του Κώστα Νικολούτσου για τον Δήμο Πύργου

Απευθύνομαι σήμερα στους συμπολίτες και συμπολίτισσες του ευρύτερου Δήμου Πύργου για να τους ανακοινώσω, ότι θα θέσω τον εαυτό μου και ...


Απευθύνομαι σήμερα στους συμπολίτες και συμπολίτισσες του ευρύτερου Δήμου Πύργου για να τους ανακοινώσω, ότι θα θέσω τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου στην κρίση τους για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Μέχρι τότε θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τους κατοίκους του Δήμου, μέσα από ένα συστηματικό και δημιουργικό διάλογο να εξετάσουμε τα προβλήματα του τόπου και μαζί με την δική μας εμπειρία να συνδιαμορφώσουμε ένα οδικό χάρτη επιδιώξεων και προτεραιοτήτων.

Παράλληλα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε αντίστοιχα αστικά κέντρα, ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις υφιστάμενες καλές πρακτικές. Αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη άλλα και η βελτίωση των σημερινών συνθηκών εξυπηρέτησης. Η αποκεντρωμένη παροχή δημοτικών υπηρεσιών και η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας εκτιμάμε, ότι θα επιτρέψει σε όλους τους κατοίκους των διαμερισμάτων να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους κατοίκους του αστικού κέντρου.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης αλλά θα επιφέρει και σημαντική οικονομία στους δημοτικούς πόρους. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πέραν του ΕΣΠΑ, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, όχι μόνο σαν εργαλεία κατασκευής έργων, αλλά συμμετοχής στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους νέους μας. Η καινοτομία είναι φιλόδοξος στόχος υπάρχουν όμως όλες οι δυνατότητες αλλά και οι γνώσεις να καταστήσουμε τον Πύργο ισχυρό πόλο καινοτομίας με προφανή αποτελέσματα στην αξιοποίηση του διαθέσιμου υψηλού επιπέδου γνώσεων της νέας γενιάς.

Παράλληλα θα αγκαλιάσουμε την επιχειρηματικότητα, καταλυτικό στοιχείο προόδου και προοπτικής για μείωση της ανεργίας. Προσβλέπουμε στην συνεργασία με το ισχυρό επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό που διαθέτουμε εντός και εκτός Πύργου και θα τους παροτρύνουμε να συνδράμουν την προσπάθεια μας.

Αντίστοιχους δρόμους θα ανοίξουμε και στα θέματα παιδείας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στις κτιριακές υποδομές και την βελτίωση τους αλλά έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για εποικοδομητική συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποτελεί δε βασική προτεραιότητα η βελτίωση της παιδείας σε όλους τους τομείς.

Στο σημερινό περιβάλλον είναι γεγονός ότι η οικονομία του κάθε τόπου καθορίζει την στασιμότητα, την υποβάθμιση η την βελτίωση κάθε οικιστικού συνόλου. Στον τόπο μας η πρωτογενής παράγωγη κύρια, και ο τουρισμός δευτερευόντως, είναι οι βασικοί τροφοδότες, της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικά φέτος με το τεράστιο πρόβλημα στην ελαιοπαραγωγή, αλλά και στα λοιπά προϊόντα της φυτικής παραγωγής, οφείλουμε να επανεξετάσουμε την θέση μας ως Δήμος και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ίσως πρέπει να ανατρέξουμε και στο παρελθόν όταν η παραγωγή ήταν συνδεδεμένη με την έρευνα σε τοπικό επίπεδο. (Ινστιτούτο Σταφίδας).

Για τον έτερο ισχυρό παράγοντα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό, θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και την κατά κεφαλή κατανάλωση των ξένων επισκεπτών, να δημιουργήσουμε ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση των επιβατών της κρουαζιέρας στον Πύργο, ενώ θα επαναφέρουμε το Κατάκολο σαν προορισμό αναψυχής και θα στηρίξουμε νέες επιχειρηματικές δράσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού αξιοποιώντας τους ισχυρούς ιστορικούς και φυσικούς πόρους που διαθέτουμε στον ευρύτερο χώρο του Δήμου.

Πρόθεση μας η επαναφορά του Πύργου ως προορισμού για τον εσωτερικό τουρισμό και ειδικότερα του Τουρισμού Σαββατοκύριακου (City Brake), στόχο που έχουν επιτύχει γειτονικά μας αστικά κέντρα. Η αντισεισμική θωράκιση της περιοχής θα τύχη ιδιαίτερης προσοχής καθώς και η οργάνωση προστασίας από φυσικές καταστροφές. Είναι σημαντικό να δώσουμε στον τόπο μας χαρακτηριστικά φιλικής πόλης που εκτός των άλλων θα αυξήσει την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας που διαβιούν σε άλλα αστικά κέντρα.

Οι πολλαπλές πολιτισμικές και αθλητικές δραστηριότητες θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, θα τις συνδράμουμε ουσιαστικά και θα καλύψουμε όλο τον Δήμο, ενώ κρίνουμε απαραίτητο να υπάρχει ετήσιος προγραμματισμός εκδηλώσεων. Δεν διαφεύγει της προσοχής μας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στον Δήμο μας. Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε πλέγμα δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής για συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Πρόθεση μας η εξειδίκευση και η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος μας. Συμπολίτες και συμπολίτισσες, η σημερινή μας τοποθέτηση δεν σηματοδοτεί απλά την έναρξη προεκλογικής εκστρατείας και περιόδου αλλά επιθυμεί να συνδιαμορφώσει μαζί με όλους εσάς το αναλυτικό πλαίσιο προγράμματος και δράσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο. Αποτελεί και προσωπική αρχή αφού άλλωστε μέχρι τώρα η συλλογικότητα χαρακτήριζε την λήψη και την υλοποίηση κάθε αποφασής μου. Έχουμε να προσφέρουμε καινούργιες πολιτικές.

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Η ανακοίνωση του Κώστα Νικολούτσου για τον Δήμο Πύργου
Η ανακοίνωση του Κώστα Νικολούτσου για τον Δήμο Πύργου
https://2.bp.blogspot.com/-iwgm5W_UMdE/XBovbd74h3I/AAAAAAADOsY/jiiZZWNaahcVsX8l6iFdEX5M9xNxRWQ_ACLcBGAs/s640/%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25282%2529.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-iwgm5W_UMdE/XBovbd74h3I/AAAAAAADOsY/jiiZZWNaahcVsX8l6iFdEX5M9xNxRWQ_ACLcBGAs/s72-c/%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25282%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_724.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_724.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy