-->

Τι εντύπωση αποκόμισαν από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών

Για την εντύπωση που αποκόμισαν από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα προβλήματα στους Αγίους Θεοδώρους...


Για την εντύπωση που αποκόμισαν από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα προβλήματα στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, μίλησαν στο newsgf.net, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιάννης Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

"Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κος Γεωργιόπουλος, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 2011 έως το 2018, για τις διάφορες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος, στην περίπτωση που η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους, να προχωρήσει σε διακοπή των εργασιών της.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι είπαν ότι στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους περιβαλλοντικούς όρους η εταιρεία τότε πρέπει να οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας της.

Στο τέλος ο κος Περιφερειάρχης έκανε μια σύνοψη όλων αυτών, μίλησε γενικά και για την ανεργία, ότι δεν θα πρέπει να κλείνουν οι επιχειρήσεις κλπ. Από αυτή την τοποθέτηση φάνηκε μια δυσαρέσκεια στους κατοίκους γιατί δόθηκε η εντύπωση ότι ο περιφερειάρχης δεν θέλει ουσιαστικά να προχωρήσει τις διαδικασίες. Μετά βέβαια ο ίδιος έδωσε τις διαβεβαιώσεις ότι η περιφέρεια θα είναι δίπλα στους κατοίκους και στον δήμο για να σταματήσει το πρόβλημα.

Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να κλείσει η εταιρεία γιατί κάποιοι δουλεύουν εκεί και στον τόπο κάνει καλό. Όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό με τις οσμές. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα"


ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" 

"Το δικό μου συμπέρασμα από την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι μέσα από αυτή την διαδικασία φάνηκε η αναποτελεσματικότητα των οργάνων της Περιφέρειας σχετικά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε σχέση με την διαχείριση και την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Γι μένα, για να λυθεί το πρόβλημα, δεν ενδιαφέρονται, απλώς μεθοδεύεται μια διαδικασία που να φαίνεται στον κόσμο ότι πάνε να το λύσουν, αλλά με τις κινήσεις που κάνουν οδηγούν σε μια διαδικασία διαιώνισης του προβλήματος.

Για το θέμα των οσμών φαίνεται πως η fargeco ευθύνεται, για το θέμα όμως των λυμάτων το πρόβλημα είναι γενικότερο. Για μένα και οι δύο εταιρείες έχουν σχέση με την μόλυνση του ρέματος Βροντού και πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Να οριοθετηθεί το ρέμα 50-100 μέτρα κάτω και άλλο τόσο πάνω έτσι ώστε να ξέρουμε τελικά από που μολύνεται για να παρθούν επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα".


ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

"Παρευρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο οι κάτοικοι, δηλαδή οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι, όσο και η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο, μερικούς αντιδημάρχους αλλά κι εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας.

Εκεί συναντήσαμε ένα κλίμα το οποίο ήταν εντελώς φτιαγμένο, κατά την γνώμη μου, επειδή η όλη διαδικασία έγινε ως εξής: Δόθηκε ο λόγος πρώτα στον δήμαρχο ο οποίος ήταν 'στρογγυλός' στις απόψεις του και δεν είπε τίποτα το νεότερο.

Αρα, δεν υφίσταται λόγος η παρουσία μας να τεκμηριώσει κάτι ή να φωνάξουμε ή να ακουστούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατόπιν δόθηκε ο λόγος στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τελευταίος πήρε τον λόγο ο ΓεωργιΌπουλος, ο οποίος είπε σε γενικό επίπεδο πράγματα που ήταν γνωστά.

Την στιγμή όμως που πήρε τον λόγο ο κος Περιφερειάρχης και είπε ότι πρέπει η εταιρεία αυτή να συνυπάρχει μαζί με τους κατοίκους και να λυθούν όλα τα προβλήματα, εκεί βρήκε την αντίδραση ενός κατοίκου που τον διέκοψε κι έτσι κινήθηκε η όλη διαδικασία της διαμαρτυρίας και της παρουσίας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αρα, η όλη διαδικασία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, γιατί δεν αναφέρθηκαν στο όλο πρόβλημα το οποίο υπάρχει. Το έθιξαν απλά επιγραμματικά, το ανέφεραν χωρίς να μπουν στην ουσία του θέματος.

Αρα ήταν μια διαδικασία που χάιδεψε αφτιά. Επειδή όμως δεν πήραμε τον λόγο εμείς σαν εκπρόσωποι των παρατάξεων για να θίξουμε όλα τα θέματα η άποψη η δικιά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, ότι το στρογγύλεμα από πλευράς περιφέρειας και τοποθετήσεων μερικών παρατάξεων, δηλαδή αν δεν συμμορφωθούν θα τους κλείσουμε, δεν δίνει καμία απάντηση.

Η οργή του κόσμου είναι να τηρηθούν, όπως τόνισε ο υπουργός, οι νόμιμες διαδικασίες. Αρα, εμείς πήγαμε σαν εκπρόσωποι των παρατάξεων για να μιλήσουμε και να πούμε 'εφαρμόστε αυτά τα οποία ο κος Φάμελος είπε σαν υπουργός, προς την περιφέρεια, προς τον δήμο, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση".


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τι εντύπωση αποκόμισαν από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών
Τι εντύπωση αποκόμισαν από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinngDIX2TmEMIavNzRTRNHJACeQx4wUJCNkSqav0hl5JWbuD38tsIW2LDiYugqiIXVGzJRhb_7MheMNHxE_1_jGEEmXAEA1pOuv33jiJngKpvHJGuvu4apUAK0eV5_rrh7cYMyiCPdVlk/s640/48314891_10215759699137188_73358230394241024_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinngDIX2TmEMIavNzRTRNHJACeQx4wUJCNkSqav0hl5JWbuD38tsIW2LDiYugqiIXVGzJRhb_7MheMNHxE_1_jGEEmXAEA1pOuv33jiJngKpvHJGuvu4apUAK0eV5_rrh7cYMyiCPdVlk/s72-c/48314891_10215759699137188_73358230394241024_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_921.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_921.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy