-->

Λεωνίδας Βαρουξής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: "Οτι εμπόδιο και αν φέρει ο οποιοσδήποτε θα το ξεπερνώ..." [video & φωτογραφίες]

Μαραθώνια υπήρξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξή του, "Συζήτ...


Μαραθώνια υπήρξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξή του, "Συζήτηση σχετικά με το «Λιμάνι Κατακόλου, Ανάπτυξη - Προβλήματα – Ελλείψεις – Παραλείψεις – Ευθύνες». 

Να σημειωθεί ότι την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ζητήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής όχι μόνο για να ενημερώσει τι έχει συμβεί στα τελευταία χρόνια επί της θητείας του αλλά και να απαντήσει σε οποιασδήποτε [όπως έγινε] ερώτηση που ενδεχομένως θα ήθελαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να κάνουν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους Αντώνη Καράμπελα και Τάκη Αντωνακόπουλο να τονίζουν ότι για το θέμα που θα συζητούσαν δεν είχαν πάρει εισήγηση.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο η τοποθέτηση του κου Βαρουξή στο Λιμενικό Ταμείο όσο και η τοποθέτηση του Χάρη Αντύπα ως Γ. Γραμματέα είναι προσωπικές του επιλογές, επισημαίνοντας παράλληλα πως το Λιμενικό
Ταμείο αποτελεί κομμάτι του Δήμου.

"Πρέπει να δώσω απάντηση σε αυτά που έγιναν αλλά και σε αυτά που θα γίνουν. Δεν είμαι μπροστά ούτε πίσω από κανέναν. Την πολιτική την έμαθα στο πεζοδρόμιο. Είναι μια γνήσια λαϊκή πολιτική. Είμαι χέρι χέρι με την τιμή και την αξιοπρέπεια του αξιώματός μου", ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως, "η ιστορία της πόλης γράφεται απ' όλους".


Παίρνοντας τον λόγο ο Λεωνίδας Βαρουξής ανέφερε πως πίστευε ότι το Λιμάνι μας ενώνει. "Πως να είμαστε ενωμένοι όταν κάναμε το λιμάνι πεδίο βολής;" για να συνεχίσει απευθυνόμενος προς όλους: "Ήρθε η ώρα της αλήθειας", ενώ σε άλλο σημείο τόνισε, "να αξιολογήσουμε έργα - προβλήματα και μετά να κάνουμε αναφορές και υπομνήματα".

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βαρουξής καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την συνεδρίαση όπως υποψηφίων Δημάρχων, Βουλευτών αλλά και του ΕΒΕ Ηλείας, ενώ ανέφερε πως "θα έπρεπε όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. να μας υποβάλουν τις προτάσεις τους αναφορικά με το λιμάνι Κατακόλου. Η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να μας κρίνει κατώτερους των περιστάσεων. Θα πρέπει όλοι μας να αξιολογήσουμε τα έργα και τα προβλήματα του λιμανιού και μετά να κάνουμε αναφορές και υπομνήματα. Η διαχείριση του λιμανιού είναι το ζητούμενο για την επόμενη μέρα"

«Δεσμεύθηκαν να προχωρήσω στη Διοίκηση του φορέα με σύνθημα Το Λιμάνι μας ενώνει και να μην απογοητεύσω την οικογένεια μου, αυτούς που μ` εμπιστεύτηκαν και την τοπική Κοινωνία. Καταφέραμε μέσα σε 4 χρόνια να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για το λιμάνι, να ετοιμάσουμε μελέτες, να πάρουμε αδειοδοτήσεις, να αποσπάσουμε συνεχείς χρηματοδοτήσεις για έργα-παρεμβάσεις, να περάσουμε νέο ΟΕΥ που είναι πραγματικά επίτευγμα, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) πληροφορήθηκα ότι εγκρίθηκαν οι όροι για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης και, πλέον, περιμένουμε την άμεση προκήρυξη του. 


Κάτι που όπως γνωρίζετε θα μας δώσει την ευκαιρία σε λίγο καιρό να έχουμε ένα πραγματικά σύγχρονο λιμάνι. Παράλληλα με το ISO που πήραμε θα μπορούμε μέσα στο 2019 να έχουμε και εμπορική δραστηριότητα στο λιμάνι. Σημαντική θεωρώ και την εκλογή μου στο ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας που μας δίνει φωνή στα κέντρα αποφάσεων. 

Η εταιρεία που φρουρεί σήμερα το λιμάνι του Κατακόλου είναι η καλύτερη της Ελλάδας και συνεργάζεται με το ίδρυμα Λάτση. Με προσωπικές επαφές προμηθευτήκαμε υλικό ασφαλείας κι έχουμε ήδη μπει σε πρόγραμμα ώστε σε λίγο καιρό να γίνει το λιμάνι… αστακός σε θέμα ασφάλειας! «Υπενθυμίζω ότι εγώ ήμουν αυτός, όταν ανέλαβα, που κάλεσε ορκωτό λογιστή για έλεγχο με τον ίδιο να χαρακτηρίζει τα όσα κατέγραψε ως … παιδική χαρά! Αν δεν γινόταν αυτό θα υπήρχε κίνδυνος διάλυσης του λιμανιού. 

Ήμουν μόνος μου… δεν έχουμε οικονομικές και τεχνικές Υπηρεσίες. Παραλάβαμε μια δομικά ανύπαρκτη υπηρεσία, η γραφειοκρατία είναι παραλυτική… πάντως έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για στελέχωση με επιπλέον προσωπικό, αφού πήραμε ΦΕΚ για τον νέο ΟΕΥ. Όμως αντί να είμαστε ενωμένοι κάναμε το λιμάνι… πεδίο βολής ξεχνώντας αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν επισκέφθηκε τον Πύργο, πως οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν». 

«Η κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου διάλεξε τους εκπρόσωπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ.Π. και έχει την ευθύνη γι` αυτό. Θέλω να προσθέσω πως όποιο εμπόδιο κι αν μου θέτουν θα το ξεπερνάω ανεβαίνοντας ένα επίπεδο πιο ψηλά από αυτούς. Στο τέλος θα πάθουν υψοφοβία»… συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. που προανήγγειλε και «είδηση-βόμβα» μέσα στις επόμενες ημέρες… 

Σε ερώτηση των επικεφαλής των παρατάξεων για το τι απαντά για το υπόμνημα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πύργου ως προς την διαχείριση των ζητημάτων της Διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Π, ο κος Βαρουξής απάντησε ότι σε λίγες μέρες θα έχει συνταχθεί ένα πλήρες υπόμνημα για τα όσα αναφέρει ο Γ.Γ το οποίο και θα διανεμηθεί στα μέλη του Δ.Σ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Αντώνη Καράμπελα, Λεωνίδας Δημουλιάς ο οποίος αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Πύργου τονίζοντας ότι ανέλαβε την θέση στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου αρχικά για να βοηθήσει τον κ. Λ. Βαρουξή. Με την πάροδο όμως του χρόνου διαχώρισε την θέση του αφού όπως ανέφερε στο σώμα, δεν του άρεσε ο τρόπος διοίκησης του προέδρου του Δ.Λ.Τ. Πύργου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "είχαμε καταντήσει υπάλληλοι στης δουλειάς του".

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτά τα οποία γράφει ο κ. Αντύπας στο υπόμνημά του για την διαχείρηση στο Δ.Λ.Τ Πύργου είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στο εν λόγω θέμα να δώσουν πειστικές απαντήσεις τόσο προς το Δ.Σ Πύργου όσο και στους συμπολίτες μας.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ.

Τάκης Αντωνακόπουλος

Για αδιαφορία και αδυναμία της Δημοτικής Αρχής ως προς την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο το λιμάνι Κατακόλου όσο και το Δ.Λ.Τ Πύργου μίλησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Τάκης Αντωνακόπουλος.

"Διαψεύστηκε εμπόλεμη σύρραξη του Δ.Σ., όπως κάποιοι ΄λεγαν κι έγραφαν".

"Όταν εμείς ασχοληθήκαμε με το Λιμάνι δεν ήταν πως είχαμε πρόβλημα με τον Βαρουξή...
Κινηθήκαμε απολύτως θεσμικά γιατί είχαμε αγωνία για την ασφάλεια του Λιμανιού. Δεν είμαστε δικαστικές αρχές για να κρίνουμε. Εκφράσαμε μόνο τις ανησυχίες μας".

"Που είναι αυτοί που επιζητούν την ψήφο των δημοτών είτε ως δήμαρχοι είτε ως βουλευτές;"

"Ταλαιπωρήσατε την κοινωνία για 15-20 ημέρες, για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τίποτα". 



Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Τ. Αντωνακόπουλου, υπήρξε και μια φραστική διαμάχη με τον Αντώνη Καράμπελα.
Τ. Αντωνακόπουλος: "Θα βλέπεις την πλάτη μου πάντα. Συμπράτεις με τον Βαρουξή για να χτυπήσεις εμένα"
Α. Καράμπελας: "Είσαι κοντός στη σκέψη".



Γιάννης Αργυρόπουλος

Για αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής στα θέματα που σχετίζονται με το λιμάνι και το Δ.Λ.Τ Πύργου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος.

"Πιστεύουμε ότι ο Βαρουξής είναι μια προσωπικότητα για τον Πύργο και την Ηλεία και μπορεί να προχωρήσει θέματα του Λιμανιού. Δικαιωνόμαστε για όσα έχει κάνει τα τελευταία 4 χρόνια".

"Η πολύ ουσιαστική δουλειά έγινε με τη νυν διοίκηση".

"Υπάρχει κέντρο να διευθύνει τον δήμο, ή ο καθένας κάνει ότι θέλει;"

"Δεν υπάρχει κοινή διεκδίκηση δήμου και Λιμενικού Ταμείου για την ανάπτυξη του Λιμανιού".

"Το Λιμάνι μας δεν αξίζει αυτή την διαπόμπευση. Πρέπει να το προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού". 

"Το Λιμάνι δεν μπορεί να μπει στην ατζέντα την προεκλογική".

Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των σκίαστρων τονίζοντας πως το όλο θέμα πήγε πίσω γιατί την μελέτη εκπόνησε ο κ. Άρης Φιλιππόπουλος και όχι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


Αντώνης Καράμπελας

Όταν στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Καράμπελας "επιτέθηκε" στον κ. Τ.Αντωνακόπουλο για αλλαγή πολιτικής στα θέματα του λιμανιού Κατακόλου αλλά και του Λιμενικού Ταμείου με τον κ. Τ. Αντωνακόπουλο να του ανταπαντά ότι συμπράττει με τον κ. Λ. Βαρουξή με σκοπό να τον χτυπήσουν πολιτικά. Συνεχίζοντας ο κος Καράμπελας κατηγόρησε τον Τάκη Αντωνακόπουλο ότι μονοπωλεί το όλο θέμα και τον κάλεσε να αλλάξει πολιτική.

Συνεχίζοντας ο κος Καράμπελας αναφέρθηκε στα βήματα που ακολούθησε η παράταξή του για τα θέματα του λιμανιού και του Δ.Λ.Τ. Πύργου, βήματα που όπως τόνισε η παράταξη πήγε με θεσμικό τρόπο.

"Θέλαμε να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα από τον Γενικό Γραμματέα και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η πρωτοβουλία μας για την συλλογή των 11 υπογραφών που απαιτούνταν για έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ, κάτι που δεν έγινε γιατί δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός. Σήμερα δεν υπάρχει θέμα για να παρθούν αποφάσεις αφού η όλη συζήτηση γίνεται χωρίς να παρθούν αποφάσεις. 

Εμείς ως παράταξη θέλουμε να μην υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία του λιμανιού και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την λειτουργία του Δ.Λ.Τ. Πύργου, θέματα κυρίως οργανωτικά. Θέλουμε με κάθε θυσία να αποτραπεί η πιθανή αναστολή λειτουργίας του λιμανιού Κατακόλου". 

Θανάσης Παναγούλης 

"Δεν θα χαϊδέψουμε τα αυτιά του προέδρου του Δ.Λ.Τ Πύργου" Ο Επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Συμπολιτεία" Θανάσης Παναγούλης μιλώντας για την λειτουργία του Δ.Λ.Τ. Πύργου τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει τα αυτιά του κ. Λ. Βαρουξή αλλά θα ασκήσει έλεγχο από την θέση που τον έταξαν οι συμπολίτες του στο Δ.Σ.

"Δεν είμαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί με κανέναν". 

"Δεν μας δεχτήκατε ως παράταξη σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου".
Λεωνίδας Βαρουξής: "Με αδικείς όταν λες να μην είσαι στα συμβούλια"

"Δεν ασκούμε δίκη αλλά πολιτική. Ασκούμε έλεγχο".

"Σε ότι είπατε για την ανάπτυξη του λιμανιού, είμαστε μαζί σας".

"Κάνατε διοίκηση και διεύθυνση, γι' αυτό μπλέξατε".

Επίσης, από το βήμα ανακοίνωσε ότι η παράταξή του δεν θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές.


Χάρης Μιχαλακόπουλος

Ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΕΣΙΣ" Χάρης Μιχαλακόπουλος αναφέρε ότι για τα θέματα του Λιμενικού Ταμείου και του λιμανιού Κατακόλου η παράταξή του έχει ήδη τοποθετηθεί με δελτίο τύπου και θα ξανατοποθετηθεί μετά και το υπόμνημα που θα καταθέσει ο κ. Λ. Βαρουξής.

"Αρνούμαστε να μπούμε στη διαδικασία του δικαστηρίου. Αρνούμαστε να γίνουμε εισαγγελείς, κατήγοροι και κατηγορούμενοι".

"Πάμε πίσω ολοταχώς ως δήμος".

"Δεν θέλουμε να κλείσει καμιά δομή του Πύργου. Δίνουμε στήριξη σε όσους θέλουν να διατηρηθούν". 




Άβα Βαγγελάτου

"Αυτό που συζητάμε είναι πως θα ιδιωτικοποιηθεί το Λιμάνι"

"Λάβαμε έγγραφα, καθίσαμε ολόκληρες νύχτες να διαβάζουμε για να μην εκτεθούμε"

"Αφού δεν υπάρχουν θέματα, γιατί συζητάμε σήμερα;"













COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λεωνίδας Βαρουξής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: "Οτι εμπόδιο και αν φέρει ο οποιοσδήποτε θα το ξεπερνώ..." [video & φωτογραφίες]
Λεωνίδας Βαρουξής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: "Οτι εμπόδιο και αν φέρει ο οποιοσδήποτε θα το ξεπερνώ..." [video & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgeKYa37j4ya4uXCyNijk1Bs46tknClyqgoOC7ql1u7CKi0kwmv2Q4JHaqN2rmySgvsvm69NaLT3P3_UVFNPK27m3WOi5vhJAzGsxIZuGFY1jmAzE2VfOwgmAAnysQ2iNJ5NS2u_VWQwc/s640/P1150924.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgeKYa37j4ya4uXCyNijk1Bs46tknClyqgoOC7ql1u7CKi0kwmv2Q4JHaqN2rmySgvsvm69NaLT3P3_UVFNPK27m3WOi5vhJAzGsxIZuGFY1jmAzE2VfOwgmAAnysQ2iNJ5NS2u_VWQwc/s72-c/P1150924.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/video_44.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/video_44.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy