-->

Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για αποτοξίνωση | Να πώς θα επανέλθεις μετά τις γιορτές

Το παράκανες με το φαγητό και το ποτό μέσα στις γιορτές; Θέλεις να επανέλθεις άμεσα και να βρεις ξανά τη φόρμα, την ευεξία και την ενέργ...


Το παράκανες με το φαγητό και το ποτό μέσα στις γιορτές; Θέλεις να επανέλθεις άμεσα και να βρεις ξανά τη φόρμα, την ευεξία και την ενέργειά σου; Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις πιστά τους παρακάτω κανόνες για αποτοξίνωση.

Οι 10 χρυσοί κανόνες για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές: 

Πιες πολύ νερό: Πιες το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Έτσι το σώμα σου θα ενυδατωθεί και θα αποβάλλει ευκολότερα και πιο γρήγορα τις τοξίνες. Δραστηριοποιήσου: Η άσκηση συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Η τακτική γυμναστική βοηθάει - μεταξύ άλλων - και στη διαδικασία της πέψης, στην απελευθέρωση από το άγχος και δυναμώνει το σώμα. Τα άτομα που έχουν εντάξει ενεργά τη γυμναστική στη ζωή τους, έχουν σαφώς λιγότερες τοξίνες στον οργανισμό τους. 

Πιες πολλά βότανα: Το τσάι κυρίως, και τα βότανα γενικότερα, περιέχουν αντιοξειδωτικά, ενυδατώνουν το σώμα και αποβάλλουν τις τοξίνες. Πιες λοιπόν πολύ τσάι, καθώς σε βοηθάει στην αποτοξίνωση, αλλά παράλληλα σου κόβει και την όρεξη για φαγητό.

Φάε μη επεξεργασμένα: Φρόντισε τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, η ολική άλεση και οι σπόροι να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό στη διατροφή σου. Απόφυγε με συνέπεια τις επεξεργασμένες τροφές, που δεν προσφέρουν στον οργανισμό τίποτα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

Κόψε τη - λευκή ειδικά - ζάχαρη: Το πρώτο βήμα, είναι να μειώσετε σταδιακά, τη ζάχαρη που καταναλώνετε. Η ζάχαρη ενεργοποιεί την έκκριση της ινσουλίνης παραπάνω από το επιθυμητό, με αποτέλεσμα να στραγγίζει το πάγκρεας και –εν τέλει- να εξουθενώνει εσάς. Η ζάχαρη, και μάλιστα η επεξεργασμένη, πέρα από την γλυκιά της γεύση, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερα θετικό στον οργανισμό, πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας.

Κόψε το αλάτι: Όπως άλλωστε θα γνωρίζεις ήδη, το αλάτι περιέχει μεγάλες ποσότητες νατρίου που κάνουν κατακράτηση υγρών στο σώμα σου. Για να πετύχεις την αποτοξίνωση στο σώμα σου θα πρέπει, σαφώς, να το βγάλεις από το πρόγραμμά σου. Αν δεν μπορείς να το κόψεις εντελώς, αντικατέστησέ το με υποκατάστατο αλατιού που δεν περιέχει νάτριο.

Κόψε το λευκό αλεύρι: Σε αντίθεση με τα προϊόντα ολικής άλεσης, το λευκό ψωμί δεν περιέχει φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην πέψη. Απόκλεισε το λευκό ψωμί από την καθημερινή διατροφή σου και συμπεριλάβετε σε αυτή δημητριακά ολικής αλέσεως. Έτσι η πέψη και η λειτουργία του εντέρου σου θα βελτιωθούν.

Αύξησε τις φυτικές ίνες: Oι φυτικές ίνες, που περιέχουν σε μεγάλο βαθμό τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και καθαρίζουν το έντερο αλλά και το σώμα σου αποβάλλοντας τις τοξίνες.

Αύξησε την πρωτεΐνη: Το σώμα σου μετατρέπει τα αμινοξέα από την πρωτεΐνη στη διατροφή σου σε νέο μυϊκό ιστό, μια διαδικασία που ονομάζεται σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης. Όμως, καθώς αυξάνεται η ηλικία, το ήπαρ σου μειώνει την παραγωγή ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας 1, ένας βασικός παράγοντας στη διαδικασία αυτή, με αποτέλεσμα αυτή να επιβραδύνεται. Για να προσαρμοστείς σ’ αυτή την αλλαγή, μάθε ότι οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 1,5 γρ. πρωτεΐνη ανά κιλό ιδανικού βάρους σώματος την ημέρα (αν το βάρος στόχου σου είναι 60, δηλαδή 90 γρ.). Στόχος είναι να πάρεις 20 με 30 γρ. σε κάθε γεύμα και τα υπόλοιπα σε σνακ.

Ενεργοποίησε το έντερό σου: Τα καλά βακτήρια ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βελτιώνουν το μεταβολισμό και φυσικά βοηθούν στην αποτοξίνωση. Αποκατάστησε και διατήρησε τη σωστή ισορροπία των βακτηρίων, τρώγοντας τουλάχιστον μία μερίδα ημερησίως ζυμωμένων τροφίμων, όπως κεφίρ, τουρσιά, λάχανο και γιαούρτι με ζωντανές καλλιέργειες.

www.missbloom.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για αποτοξίνωση | Να πώς θα επανέλθεις μετά τις γιορτές
Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για αποτοξίνωση | Να πώς θα επανέλθεις μετά τις γιορτές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHg7U2KXlj5fZ5te4IqnalyL88ehD0NbHepBrR_vKGgf8OjVDpCt5LRyIW-s8a_AvyBLxk1kBrqCow6uYdOsLPkuJWJ4lkqCkgYtUM-W6pCjr2J4J4-dvUMXQzB-oavKD-Wd7MZtVfyLI/s640/BBRK9gS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHg7U2KXlj5fZ5te4IqnalyL88ehD0NbHepBrR_vKGgf8OjVDpCt5LRyIW-s8a_AvyBLxk1kBrqCow6uYdOsLPkuJWJ4lkqCkgYtUM-W6pCjr2J4J4-dvUMXQzB-oavKD-Wd7MZtVfyLI/s72-c/BBRK9gS.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/10.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy