-->

14 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αντιγριπικό εμβόλιο

Εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν με γρίπη κάθε χρόνο και εκατοντάδες χιλιάδες αρρωσταίνουν τόσο βαριά που αναγκάζονται να νοσηλευτούν....


Εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν με γρίπη κάθε χρόνο και εκατοντάδες χιλιάδες αρρωσταίνουν τόσο βαριά που αναγκάζονται να νοσηλευτούν. Δεκάδες χιλιάδες πεθαίνουν από επιπλοκές που σχετίζονται με την γρίπη αλλά παρόλα αυτά οι άνθρωποι αποφεύγουν συχνά να κάνουν εμβόλια. Το ξέρατε όμως ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης δεν μειώνετε απλώς τις πιθανότητες να πάθετε γρίπη αλλά βοηθάτε και στη μη εξάπλωση της ασθένειας στους γύρω σας;


Παρενεργειες

Κάνοντας το εμβόλιο αποκλείεται να πάθετε γρίπη επειδή ο ιός είναι αδρανοποιημένος. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ανάλογα με τον τρόπο που θα σας χορηγηθεί. Μετά από το εμβόλιο, μπορεί να αισθάνεστε στο σημείο ένα ελαφρύ πόνο, κοκκινίλα ή πρήξιμο, να εμφανίσετε χαμηλό πυρετό και να αισθάνεστε ελαφρείς πόνους. Εάν κάνατε το αντιγριπικό ρινικό σπρέι οι παρενέργειες στα παιδιά μπορεί να είναι καταρροή, πονοκέφαλος, εμετός, μυικοί πόνοι, πονόλαιμος, πυρετός ή/και βήχας. Δείτε τι γνωρίζουμε για τα εμβόλια.


Καθυστερημενη αποτελεσματικοτητα

Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν προστατεύει από την πρώτη μέρα. Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να αναπτύξει το σώμα μας αντισώματα τα οποία μας προστατεύουν απο τον ιό σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή. Γι' αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να εμβολιαζόμαστε εγκαίρως και να μην περιμένουμε να ξεσπάσει επιδημία. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αρρώστησαν λόγω εμβολίου κι αποφεύγουν τα εμβόλια.


2 οι δοσεις για τα μικρα παιδια

Τα παιδιά από 6 μηνών μέχρι 8 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο για πρώτη φορά, θα χρειαστούν δύο δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου για να είναι αποτελεσματικό. Εάν δεν πρόκειται για την πρώτη τους φορά, μία δόση αρκεί. Εάν το παιδί χρειάζεται δύο δόσεις, είναι σημαντικό να ξεκινάμε νωρίτερα τον εμβολιασμό. Οι ειδικοί συστήνουν να περιμένουμε 28 ημέρες από την πρώτη δόση πριν κάνουμε τη δεύτερη. Ακόμη όμως κι εάν το έχετε καθυστερήσει, είναι σημαντικό να το κάνετε ούτως ή άλλως ειδικά εάν έχουν τα παιδιά και άλλα προβλήματα υγείας. Τα εμβόλια προλαμβάνουν από σοβαρές καταστάσεις.


Μικροτερα των 6 μηνων

Τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο. Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα παιδιά και άρρωστους ενήλικες κατά τη διάρκεια της έξαρσης της γρίπης. Θα πρέπει επίσης να βεβαιώνονται ότι όλα τα άτομα που έρχονται σε επαφή για κάποιο λόγο με το μωρό θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Επίσης να μην αμελούν να πλένουν συνεχώς τα χέρια τους και να προτρέπουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.


Ενεση και ρινικο σπρει

Το αντιγριπικό εμβόλιο υπάρχει στην κλασική μορφή του αλλά και σε ρινικό σπρέι το οποίο όμως είναι αποδυναμωμένο. Στις ΗΠΑ φέτος οι αρμόδιες αρχές συστήνουν να αποφεύγεται το ρινικό σπρέι και να προτιμηθούν τα εμβόλια.


Σοβαρα τωρα; Καθε χρονο τα ιδια;

Κι όμως, πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο επειδή ο ιός μεταλάσσεται. Δεν υπάρχει μία "ενιαία" εποχική γρίπη. Οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται πολύ, γι' αυτό χρειαζόμαστε μιας νέας σύνθεσης εμβόλιο κάθε χρόνο. Οι επιστήμονες πρέπει να αποφασίζουν κάθε άνοιξη τι είδους σύνθεση πρέπει να έχουν τα αντιγριπικά εμβόλια ενόψει του επόμενου φθινοπώρου, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος να παρασκευαστεί το εμβόλιο και να είναι έτοιμο και διαθέσιμο σε όλο το βόρειο ημισφαίριο στις αρχές του χειμώνα.


Προστασια περα απο τη γριπη

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα αντιγριπικά εμβόλια βοηθούν τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Το εμβόλιο της γρίπης έχει συνδεθεί με "χαμηλότερα επεισόδια σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις, ειδικά σε εκείνους που πέρασαν κάποιο επεισόδιο τον τελευταίο χρόνο". Έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει τις ημέρες νοσηλείας στους διαβητικούς και σε εκείνους που πάσχουν από ασθένειες των πνευμόνων.


Τελος στην αγωνια για την αλλεργια στα αυγα

Παλαιότερα εκείνοι που είχαν αλλεργία στα αυγά έμεναν για παρακολούθηση επί τριάντα λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Πλέον η πρωτείνη του αυγού που περιέχεται στα εμβόλια είναι τόσο ελάχιστη που οι πιθανότητες είναι πλέον ελάχιστες. Υπάρχουν και κάποια εμβόλια που δεν περιέχουν καθόλου πρωτεϊνη.


Η παρασκευη των εμβολιων ειναι χρονοβορα

Δεν προλαβαίνουμε να βγούμε από την εποχή της έξαρσης της γρίπης και μπαίνουμε στην άλλη. Η παραγωγή των εμβολίων της γρίπης ξεκινά έξι με εννέα μήνες πριν την αποστολή των εμβολίων. Αλλά ακόμη κι αυτό το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να είναι έτοιμες όλες οι απαραίτητες παρτίδες από εμβόλια στο τέλος του καλοκαιριού. Στόχος των φαρμακοβιομηχανιών είναι κάθε χρόνο να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου.


Κι ομως, και οι εγκυες πρεπει να εμβολιαζονται

Οι έγκυες γυναίκες ενθαρρύνονται να κάνουν το εμβόλιο για να μην νοσήσουν και θέσουν την εγκυμοσύνη σε κίνδυνο.


Μεταγεννητικη προστασια

Επιπλέον έρευνες έχουν αποδείξει ότι εάν η μητέρα έχει εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μειώνονται κατά πενήντα τοις εκατό οι πιθανότητες να αρρωστήσει το βρέφος μετά τη γέννησή του. Τα εμβόλια σώζουν ζωές σε κάποιες περιπτώσεις.


Πολλες φορες τα εμβολια δεν πετυχαινουν τον στοχο τους

Η αλήθεια είναι ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει πάνω από το 60 τοις εκατό των ατόμων που εμβολιάστηκαν κάτι που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμβόλια. Παρόλα αυτά όμως συστήνεται ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν και χρονιές που το 60 τοις εκατό είναι μόνο δέκα αλλά ακόμη κι αυτό είναι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων.


Μια ιστορια που σωζει ζωες

Το πρώτο εμβόλιο γρίπης παρασκευάστηκε το 1938 και η πρώτη φορά που διαδόθηκε ευρέως ήταν στους στρατιώτες κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόλο λοιπόν που δεν είναι 100 τοις εκατό βέβαιο ότι όσοι εμβολιαστούν δεν θα αρρωστήσουν, μια μελέτη υπολόγισε ότι σε μια περίοδο εννέα ετών σώθηκαν 40.000 ζωές χάρη στο εμβόλιο της γρίπης. Επιπλέον έχει αποφευχθεί μια παγκόσμια επιδημία χάρη στις προσπάθειες που γίνονται να πεισθούν οι άνθρωποι να σηκώσουν τα μανίκια, να κλείσουν σφιχτά τα μάτια και να κάνουν τα εμβόλια.

Madeline Holler

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 14 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αντιγριπικό εμβόλιο
14 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αντιγριπικό εμβόλιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyq7zYE2pgjCo_KgpuAzWUMTioqAstxlAyFxvawUn2xzATUGehYbhpnBnyKojQCx0PQfoAg5YrOrDipohpV-EAUfR8mMsnkRvMDsbs7RmNrYoX_RqkqlDltQQvC_SX4RytVQkRJdZLwsQ/s640/AAt0a46.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyq7zYE2pgjCo_KgpuAzWUMTioqAstxlAyFxvawUn2xzATUGehYbhpnBnyKojQCx0PQfoAg5YrOrDipohpV-EAUfR8mMsnkRvMDsbs7RmNrYoX_RqkqlDltQQvC_SX4RytVQkRJdZLwsQ/s72-c/AAt0a46.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy