-->

Η ατάκα που δείχνει τις προθέσεις του Τσίπρα για την επόμενη μέρα

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Καμμένο και η Τετάρτη των «αποκαλύψεων»   Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις...


Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Καμμένο και η Τετάρτη των «αποκαλύψεων» 

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εξελίξεις εν όψει της επικείμενης εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής προς κύρωση. Την ώρα που πολλοί εκτιμούν ότι ήρθε πλέον η ώρα του διαζυγίου για τους συγκυβερνήτες ο πρωθυπουργός δεν δείχνει διάθεση να έρθει σε κόντρα με τον Πάνο Καμμένο. Η αναβολή της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο Open που είχε προγραμματισθεί για σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου δημιούργησε ένα παιχνίδι διαρροών.

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο πρωθυπουργός θεώρησε προτιμότερο να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και αφού ο Πάνος Καμμένος θα έχει στείλει τα μηνύματά του. Από το Μαξίμου έκαναν λόγο για μια προκαθορισμένη αλλαγή ημέρας. Στο κλίμα αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας δε δίστασε να στείλει τα δικά του μηνύματα, δείχνοντας ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φέρει την συμφωνία με την ΠΓΔΜ και την περάσει.

«Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους για οποιαδήποτε ψηφοφορία». Αυτό ήταν μήνυμα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει σίγουρος ότι συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών για να περάσει από το κοινοβούλιο τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη ψηφοφορία - για παράδειγμα το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Το μήνυμα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το μπαλάκι στη ΝΔ, την οποία κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να καταθέσει, εφόσον το επιθυμεί, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, και δείχνει αισιόδοξο να ξεπεράσει και αυτό το σκόπελο. Κομματικά στελέχη δηλώνουν ότι ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου παραμένει η λήξη της τετραετίας, ενώ την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει και το σενάριο να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης.

Εν όψει αυτών των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, φαίνεται να εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η συνάντηση αυτή είναι πιθανό να γίνει και σήμερα. Όπως τόνισε η κα Γεροβασίλη, μόνο να βοηθήσει μπορεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Τσακαλώτος: Υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών και για τη Συμφωνία των Πρεσπών



Βέβαιος ότι υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για την κυβερνητική πλειοψηφία γενικότερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τόνισε ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και οι νυν πολιτικοί και οι παλαιότεροι.

Σε συνέντευξή του στο News247, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε παράλληλα, ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του στο «Ποτάμι» έχουν κάποιο επιχείρημα για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία, ενώ για το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ενώ δεν υπάρχει και στο κόμμα αυτό κάποιο επιχείρημα εναντίον της Συμφωνίας, επιδιώκουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά, εξάλλου, με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, επεσήμανε πως εάν η ΝΔ πιστεύει ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος δεν θεωρεί «αποστασία» την ενδεχόμενη διαφοροποίηση βουλευτών και στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», καθώς, όπως ανέφερε, είτε πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώσει η σύγχυση μεταξύ των δύο λαών είτε τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παππάς: Η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη, ας καταθέσει πρόταση μομφής



Ο Νίκος Παππάς συμφώνησε με την διαπίστωση ότι βρισκόμαστε ενώπιον εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό, επισημαίνοντας πως «κανείς δεν δικαιούται να διατυπώσει δημόσια την άποψη ότι τον εξέπληξαν», αφού όπως είπε ήταν γνωστή η διαφωνία του κ. Καμμένου για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε, μλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, πως η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα και διατύπωσε την βεβαιότητά του ότι υπάρχει η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει η Συμφωνία. Παρόλ’ αυτά όμως, όπως είπε «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να πείσουμε τον Πάνο Καμμένο ότι είναι μια συμφωνία επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα». «Αν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επιλέξουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, τότε αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν» καταλήγει.

ΝΔ: Να κατονομάσει ο Τσίπρας τους «πρόθυμους» βουλευτές για την πλειοψηφία των 151



Να κατονομάσει τους πρόθυμους βουλευτές που θα δώσουν την πλειοψηφία των 151 εδρών, όπως φέρεται να δήλωσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣYPIZA, καλεί τον πρωθυπουργό Aλέξη Tσίπρα, η Νέα Δημοκρατία. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «το ομώνυμο της αβεβαιότητας, με σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία, με ευθύνη του κ. Τσίπρα», τονίζοντας πως κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ζημιώνεται ο τόπος.

Μέγαρο Μαξίμου για ΝΔ: Ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας



«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια... Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία. «Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χρυσοβελώνη: Διαφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση



«Να μην φέρουμε στη χώρα τον εθνικό διχασμό. Ακούγονται κουβέντες περί αποστατών και προδοτών που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνη» ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την ρητορική του Πάνου Καμμένου. Την διαφωνία της με ενδεχόμενη αποχώρηση τώρα των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση εξέφρασε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον ΘΕΜΑ 104,6, λέγοντας ότι «στην παρούσα φάση η λήψη οποιασδήποτε απόφασης είναι παρακινδυνευμένη αφού δεν έχουμε όλα τα δεδομένα (σ.σ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών)».

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει τα τελικά κείμενα εδώ, για ποιο λόγο να σηκωθεί αυτό το τσουνάμι, δεν έχω καμία απολύτως εξήγηση εκεί εστιάζεται και η αντίρρησή μου» εξήγησε η κυρία Χρυσοβελώνη.

Η ίδια υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας δεν έχει προσεταιριστεί κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για κανένα από εμάς. Από την πλευρά του πρωθυπουργού και της κυβέρνηση δεν υπάρχει κανενός είδους συναλλαγή, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πώς χωρίς να έχουμε τα δεδομένα έχουμε αυτή την αναταραχή». Όπως είπε «αυτό που απομένει είναι σημαντικό απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν με νηφαλιότητα και ήρεμο τρόπο».

Ποιοι είναι οι 151 που αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών 

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει κάνει τους υπολογισμούς του σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως υπολογίζουν και στους τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού (Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης). Άλλωστε, ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως «εμείς θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τον μαγικό αριθμό των 151 συμπληρώνουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα. Ο κ. Παπαχριστόπουλος, μάλιστα, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, ότι διαφωνεί με το κόμμα του σε ότι αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών και θα την υπερψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμβάλλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα Κυβέρνηση».

www.newsbeast.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η ατάκα που δείχνει τις προθέσεις του Τσίπρα για την επόμενη μέρα
Η ατάκα που δείχνει τις προθέσεις του Τσίπρα για την επόμενη μέρα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2kORsVP1ZZttJ9xUvuP1_gBsLOcAT42JlhWAEZjqsgZF2WDPbVAWBizdgJOGH0oy0Qh3ansI4QKiETs6sB5B7KVi30Foz_Fuo2UHksPcLwYyDVHiKMm40ntQZAIdgv-hWkP9MAd-1grQ/s640/megalhkedrikitsipras-735x459.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2kORsVP1ZZttJ9xUvuP1_gBsLOcAT42JlhWAEZjqsgZF2WDPbVAWBizdgJOGH0oy0Qh3ansI4QKiETs6sB5B7KVi30Foz_Fuo2UHksPcLwYyDVHiKMm40ntQZAIdgv-hWkP9MAd-1grQ/s72-c/megalhkedrikitsipras-735x459.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_389.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_389.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy