-->

Διαλύεται το κόμμα του Καμμένου – Τα στελέχη των ΑΝΕΛ «ακυρώνουν» τον πρόεδρο

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Καμμένος συγκάλεσε την Κ.Ο. του κόμματος στις 10 το πρωί της Τετάρτης και την Εκτελεστική Γραμμα...


Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Καμμένος συγκάλεσε την Κ.Ο. του κόμματος στις 10 το πρωί της Τετάρτης και την Εκτελεστική Γραμματεία στις 11 ενώ γνώριζε ότι θα απουσιάζουν τρία στελέχη. Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά που θα βρίσκεται στην Αμερική, ο Τέρενς Κουίκ (ο οποίος επισήμως δεν έχει διαγραφεί) που θα είναι στην Αίγυπτο και η κ. Χρυσοβελώνη που έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Πάτρα

Δύο 24ωρα πριν από την έκτακτη σύσκεψη της ΚΟ των ΑΝΕΛ αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας, το κόμμα του Καμμένο φαίνεται ότι βαράει… διάλυση. Κορυφαία στελέχη και βουλευτές, που για να λέμε την αλήθεια, ευεργετήθηκαν πολλαπλά από τον πρόεδρο του κόμματος, αρνούνται να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, παρά τις… απειλές του υπουργού Αμυνας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία δεν είναι μεν βουλευτής αλλά προτάθηκε κι έγινε υφυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η κ. Χρυσοβελώνη ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει για να ρίξει τη βόμβα της κατά του Καμμένου.

«Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ την Τετάρτη. Θα το διαβάσει πρώτα.

Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω.

Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» και πρόσθεσε:


«Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε πτώση της κυβέρνησης. «Δεν θα συνεργήσω να πέσει αυτή η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει μετά το τέλος της διαδικασίας την έδρα του. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι δεν επρόκειτο για μυστική συνάντηση. «Είχε κόσμο, τον είδα, έχουμε μια καλή σχέση. Ήταν μια ευκαιρία να τον δω, λειτουργεί πολύ θετικά για την χώρα. Δεν το έχω κρύψει, τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στον πρωθυπουργό», ανέφερε, ενώ όσον αφορά τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τα σενάρια συνωμοσιολογίας ότι πήγα (σσ: στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα), να συμφωνήσω να πάω με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν με αγγίζουν.

Ποτέ δεν έχω μιλήσει με κανένα για το τι θα κάνω ή όχι. Το τι θα κάνω σαν απλός πολίτης, περιμένετε και θα το δείτε». Ο Κατσίκης τι λέει; Ο τραγέλαφος στους ΑΝΕΛ βεβαίως έχει και συνέχεια. Ο Κώστας Κατσίκης, πιστός όπως φαίνεται (προς το παρόν) στον Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη όταν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ρ/σ Θέμα. Αναφερόμενος στον χρόνο που θα συμβεί αυτή η εξέλιξη ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ». Κι όλα αυτά γίνονται ενώ δεν έχουν ακόμη μιλήσει στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.


Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι η μόνη που θα φύγει μαζί με τον Καμμένο, φέρεται να είναι η κ. Κόλλια – Τσαρουχά. Ολοι οι υπόλοιποι σκέφτονται σοβαρά να τον εγκαταλείψουν. Το ίδιο στέλεχος έλεγε επίσης ότι ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης είναι το ερωτηματικό καθώς δεν έχει αποκαλύψει τη θέση του ενώ η κ. Κουντουρά μάλλον κλίνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κουίκ είναι στη γραμμή «ότι πει ο πρωθυπουργός».

Θα λείπουν τρεις

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Καμμένος συγκάλεσε την Κ.Ο. του κόμματος στις 10 το πρωί της Τετάρτης και την Εκτελεστική Γραμματεία στις 11 ενώ γνώριζε ότι θα απουσιάζουν τρία στελέχη. Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά που θα βρίσκεται στην Αμερική, ο Τέρενς Κουίκ (ο οποίος επισήμως δεν έχει διαγραφεί) που θα είναι στην Αίγυπτο και η κ. Χρυσοβελώνη που έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Πάτρα.

Στους ΑΝΕΛ το πρωί είχαν κι έναν ακόμη φόβο. Μήπως ο Τσίπρας προλάβει τις κινήσεις τους και προχωρήσει σε ανασχηματισμό προτού φύγει μόνος του ο Καμμένος. Και ένα ενδιαφέρον που τονίζουν με νόημα είναι η έδρα του Παπαχριστόπουλου. Όταν την παραδώσει αυτός που θα την πάρει είναι ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Μεγάλη αναταραχή αλλά καθόλου υπέροχη κατάσταση για τον Πάνο Καμμένο που βλέπει το κόμμα του να αποσυντίθεται αλλά αυτός συνεχίζει στο να βλέπει αποστασίες.

www.in.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διαλύεται το κόμμα του Καμμένου – Τα στελέχη των ΑΝΕΛ «ακυρώνουν» τον πρόεδρο
Διαλύεται το κόμμα του Καμμένου – Τα στελέχη των ΑΝΕΛ «ακυρώνουν» τον πρόεδρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhplEv95023y6iFQ-_YFis87vYvFsa3ARAz3FhmJincYlrRoBdxPzNm84l40ADjx3BMrmESChZI9Z9eSr9DW50Rn8IvMODN2_SOSpnQm_qPQAwlG09nYK7Q0XAhEeF87qRG29vKut69x9U/s640/dtos00111540114454-1024x683.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhplEv95023y6iFQ-_YFis87vYvFsa3ARAz3FhmJincYlrRoBdxPzNm84l40ADjx3BMrmESChZI9Z9eSr9DW50Rn8IvMODN2_SOSpnQm_qPQAwlG09nYK7Q0XAhEeF87qRG29vKut69x9U/s72-c/dtos00111540114454-1024x683.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_642.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_642.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy