-->

Χρήστος Γιάνναρος: Ο στόχος μας είναι Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πύργου να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμή στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Eκ μέρους όλων των Υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης εύχομαι χρόνια πολλά καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Αγωνιστικ...


Eκ μέρους όλων των Υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης εύχομαι χρόνια πολλά καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες.

Αγωνιστικά, δυναμικά, αποφασιστικά να δώσουμε τις μάχες, γιατί όντως οι μέρες και οι νύχτες που έρχονται είναι "γκαστρωμένες". Βρισκόμαστε στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, μιας πολλαπλής εκλογικής μάχης για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, την Ευρωβουλή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Την κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη την βλέπουμε ενιαία, γιατί ενιαία είναι τα προβλήματα, ενιαία είναι η πολιτική που τα επιβάλλει και τέτοια πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους, για να είναι αποτελεσματική.

Από αυτές τις εκλογές ο λαός με την πείρα που αναμφισβήτητα έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένος, για να μπορεί από καλύτερες θέσεις ν’ αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη βάρβαρη αντιλαϊκή λαίλαπα. Και για να το πετύχει αυτό, ένας τρόπος υπάρχει: ΚΚΕ ισχυρό παντού, σε όλες τις κάλπες.

Οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες είναι ραγδαίες. Το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα - Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Το κύριο ζήτημα όμως όλως αυτών των εξελίξεων, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή - αν θα πάρει δηλαδή ή αν δε θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας - ανεξάρτητα απ' τα παζάρια που εξακολουθούν να γίνονται αυτές τις μέρες για να βρει κάποιους νέους συνοδοιπόρους ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του να συνεχίσει τη θητεία του, είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση, γιατί σκοπός της είναι να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική.

Έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Γερμανία, απέναντι στο εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο. Αυτές τις δεσμεύσεις -τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τη στήριξη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών- θέλει να ολοκληρώσει μέχρι τις εκλογές, για αυτό το λόγο και όλοι οι παραπάνω είναι οι πρώτοι που δίνουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε πριν ο Τραμπ, πρόσφατα η καγκελάριος Μέρκελ κ.α. πολλοί.

Όλες αυτές οι πολιτικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο και στο Δήμο μας. Μπροστά στις επερχόμενες Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές βλέπουμε συνεχώς να ξεφυτρώνουν υποψηφιότητες από διάφορες σωτήρες του Δήμου μας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θέση του Δημάρχου ή του Αντιδημάρχου. Άνθρωποι που όλοι τους, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να εφαρμοστεί και στην περιοχή μας αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.

Έρχονται σήμερα σαν μωρές παρθένες να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού του Πύργου λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν μια άλλη διαχείριση στο δήμο μας. Τόσα χρόνια αλήθεια τι έκαναν; Όλων αυτών η πολιτική έχει δοκιμαστεί. Και σαν βουλευτές και σαν αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι υπηρέτησαν την πολιτική που μας έχει οδηγήσει σήμερα σε αυτή τη κατάσταση. Λένε ψέματα όταν λένε ότι μπορούμε να δούμε μόνο του δήμου μας χωρίς όμως να «ανακατευθούμε» με τη γενικότερο πολιτική που έχει αντίκτυπο σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να κρύψουν, επειδή συμφωνούν, ότι ο Κλεισθένης αποτελεί τη συνέχεια στις αντιδραστικές εξελίξεις που είχαν δρομολογήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Τοπική Διοίκηση, που είναι δεμένες με την πολιτική και τη στρατηγική της ΕΕ, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Το σύνολο των αστικών κομμάτων και των στελεχών τους σε δήμους και περιφέρειες, συμφωνούν στην ουσία και αυτής της μεταρρύθμισης, που δεν είναι άλλη από την περικοπή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να δοθούν ως χρηματοδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο, την ενίσχυση της λογικής της ανταποδοτικότητας, την αύξηση της φορολεηλασίας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά μέσω της Τοπικής Διοίκησης, την πιο ενεργή στήριξη της επιχειρηματικότητας και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε μια εντελώς διαφορετική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης. Μιας Δημοτικής Αρχής που θα έχει στο επίκεντρο των παρεμβάσεων και της συνολικής της προσπάθειας τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, τα εμπόδια που βάζει αυτό το άδικο σύστημα στα όνειρα της νέας γενιάς: Την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας, τη φοροληστεία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων αγροτών. Θα συγκρούεται με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και με όλους σε Περιφέρεια και Δήμο που λένε "συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση", "συνηθίστε στα «ψίχουλα» που περισσεύουν από το μεγάλο φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας".

Θα συγκρουστεί με τα αποτελέσματα της μίζερης για το λαό καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, είναι ασθενική και προετοιμάζει την επόμενη κρίση. Ακόμα, θα έχει στο επίκεντρο τις μεγάλες ελλείψεις στο Δήμο μας σε αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση, υποδομές Υγείας και Παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος, για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Οι όποιες παρεμβάσεις σε αυτούς του τομείς, με ευθύνη κεντρικού κράτους και τοπικής Διοίκησης, είναι αποσπασματικές, πραγματική σταγόνα στον ωκεανό και χρυσοπληρώνονται 2 και 3 φορές για να εξασφαλίζουν κερδοφορία μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Τέλος, θα συμβάλουμε στην κινητοποίηση του λαού ενάντια στην ταχύτερη μετατροπή της περιοχή μας σε χώρο αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, σε άλλους κλάδους. Για όλους αυτούς τους λόγους τα λαϊκά στρώματα στο δήμο μας έχουν συμφέρον να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση στις επερχόμενες εκλογές.

Ο στόχος μας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος, αλλά και ρεαλιστικός: Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμή στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να είναι η πραγματική έκπληξη των εκλογών. Για να γίνει αυτό πράξη, χρειάζεται πανστρατιά όλων μας. Έτσι και αλλιώς εμείς δεν λειτουργούμε με την λογική της «ανάθεσης» των πάντων στον επικεφαλής, αλλά στηριζόμαστε στη συλλογική δουλειά. Σε αυτή λοιπόν τη δράση απαιτείται όλοι μας να συμβάλλουμε και με όλες μας τις δυνάμεις.

Με την σημερινή μας συνέντευξη και την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πύργου θέλουμε να επισημάνουμε ότι πρέπει ο ίδιος ο κόσμος της εργασίας να πάρει στα χέρια του τις εξελίξεις και να μην πιστεύει σε σωτήρες. Οι υποψήφιοι μας προέρχονται από όλους τους εργασιακούς χώρους.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι θέση στο ψηφοδέλτιό μας έχουν οι συμπατριώτες μας, που ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που συναντήθηκαν στους αγώνες για το μεροκάματο, που πάλεψαν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη, στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Που στέκονται ενάντια στην λογική της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, ενάντια στην παροχή υπηρεσιών και έργων με βάση την αντίληψη του «κόστους – οφέλους». Με δύο λόγια, όλοι αυτοί με τους οποίους μπορούμε να αγωνιστούμε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη κοινωνία και όχι για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Οι πρώτοι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι: (αλφαβητικά)

Υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου:

Αθανάσουλας Χρήστος: Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου από το 2014, Υπεύθυνος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, Οικονομολόγος, Δικαστικός Υπάλληλος.

Αναστασίου Στέλλα: Εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας, Συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηλείας. 

Βαγγελάτου Άβα: Δημοτική Σύμβουλος Πύργου από το 2016, Υπεύθυνη στο Λαϊκό Φροντιστήριο Πύργου, Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, Συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηλείας.

Γκογκάκη Βάσω: Ιδιωτικός Υπάλληλος.

Διαμαντόπουλος Σάκης: Εκπαιδευτικός Γυμναστής, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης.

Ζαριφόπουλος Νίκος: Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ηλείας.

Καραμάνης Νίκος: Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Καραμπέτσος Θανάσης: Τραπεζοϋπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου από το 2011 έως το 2014

Λάμπρου Θοδωρής: Δημοσιογράφος.

Τζίμη-Παρασκευάκου Μαρία: Υπάλληλος Π.Ε. Ηλείας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χρήστος Γιάνναρος: Ο στόχος μας είναι Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πύργου να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμή στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
Χρήστος Γιάνναρος: Ο στόχος μας είναι Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πύργου να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμή στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqYnn7iQh0G8HpANoGvTB0q_bHfd0m6vhjPz-T1hEl9lPWp01TOOAIB2vrMd1ESONMJw4FNwqvxipj4LE6fpp_0P-JK_iZO4CL9pTpXQcs8s_EYZfJdcTJR5WOWBZND-02XFED9ligEzw/s640/%25CE%25A7%25CF%2581+%25CE%2593%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqYnn7iQh0G8HpANoGvTB0q_bHfd0m6vhjPz-T1hEl9lPWp01TOOAIB2vrMd1ESONMJw4FNwqvxipj4LE6fpp_0P-JK_iZO4CL9pTpXQcs8s_EYZfJdcTJR5WOWBZND-02XFED9ligEzw/s72-c/%25CE%25A7%25CF%2581+%25CE%2593%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_761.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_761.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy