-->

Τα κέρδη και οι απώλειες Τσίπρα - Καμμένου μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

Μετά από πολλές μέρες, παλλινωδίες και αναβολές του ραντεβού ανάμεσα στον Πρωθυπουργόκαι τον Πάνο Καμμένο, σήμερα Κυριακή ξεκαθάρισε το ...


Μετά από πολλές μέρες, παλλινωδίες και αναβολές του ραντεβού ανάμεσα στον Πρωθυπουργόκαι τον Πάνο Καμμένο, σήμερα Κυριακή ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά από τέσσερα χρόνια, ολοκλήρωσαν την κυβερνητική τους συνεργασία καθώς ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωση ότι το κόμμα του αποσύρεται από την συγκυβέρνηση.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε με δήλωσή του ότι την Τρίτη θα ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με την ψηφοφορία. Ποιοι είναι οι 151 που αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο τα πάντα δείχνουν ότι είναι βέβαιος για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας.

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προστεθούν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκκαλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Ηλίας Δανέλλης. Σύνολο 151. Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι έχουν τη πλειοψηφία, η αριθμητική είναι εύθρυαστη και πιθανές πιέσεις σε βουλευτές ίσως αποδειχθούν καθοριστικές. Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται, παράλληλα, και για τον απαιτούμενο ανασχηματισμό καθώςμετά την αντικατάσταση του κ. Καμμένου από τον κ. Αποστολάκηθα πρέπει να αντικατασταθούν η κ. Τσαρουχά και ο κ. Μαυραγάνης, να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών και να αναπληρωθούν οι θέσεις των Ν. Ηλιόπουλου και Κ. Νοτοπούλου που κατεβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει εκ νέου άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Κεντροαριστερά όσο και σε δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που διαχωρίζουν τη θέση του από τη Νέα Δημοκρατία. Ένα πρώτο επεισόδιο της νέας αυτής κατάστασης θα "παιχτεί" το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής.

Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και τα ανοιχτά ζητήματα 

Πάνος Καμμένος, Μαρία Κόλια Τσαρουχά και Νίκος Μαυραγάνης παραδίδουν τα χαρτοφυλάκιά τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνέντευξη Τύπου. Από την άλλη, η κ. Χρυσοβελώνη η οποία δεν είναι μέλος της ΚΟ του κόμματος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι εδώ και καιρό εκτός ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο και θα παραμείνουν στο υπουργικό συμβούλιο ενώ θα στηρίξουν και την κυβέρνηση στη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό, όπως ξεκαθάρισε ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας, τους θέτει αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Ως εκ τούτου, το κόμμα του κ. Καμμένου μένει με πέντε βουλευτές, τον μίνιμουμ δηλαδή αριθμό που μπορεί να έχει μία Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως έχει πει, αυτή πάει στον Τέρενς Κουίκ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενα συνεπάγεται για τους ΑΝΕΛ με απώλεια της κοινοβουλευτικής τους υπόστασης. Για αυτό το λόγο ο Πάνος Καμμένος, όπως παραδέχθηκε μετά από ερώτηση του CNN Greece,βρίσκεται ήδη σε επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να προσχωρήσουν στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Πιθανότερος ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης που ήταν και στο παρελθόν μέλος των ΑΝΕΛ και είχε ανεξαρτητοποιηθεί λόγω της διαφωνίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι θέμα διαγραφής Ζουράρι δεν υπάρχει καθώς ο συνεργαζόμενος με το κόμμα του αντιπρόεδρος της Βουλής δεν επιδιώκει να διατηρήσει τα αξιώματά του, όπως είπε, έχοντας καθαρή στάση τόσο κατά των Πρεσπών όσο και στο ότι δεν πρόκειται να “ρίξει κυβέρνησης της Αριστεράς”.

Ως εκ τούτου, ο Πάνος Καμμένος μετά τις σημερινές εξελίξεις, κερδίζει από τη μία τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και από την άλλη μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έκανε πίσω στην κόκκινη γραμμή του ονοματολογικού.

www.cnn.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα κέρδη και οι απώλειες Τσίπρα - Καμμένου μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση
Τα κέρδη και οι απώλειες Τσίπρα - Καμμένου μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqCJfchHAYmR0C6qxkCQDjeyQqEz6-EUE6wCV7xPiGDHRNsatXSye9Cb8soiIimHztzpcNMoC9CMtBIBa0qngXvD4A1hEvKpGzLqWysO9WgY7IN9xw8vVb30RH6H29edzW89OWhghOUr0/s640/BBSbr6F.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqCJfchHAYmR0C6qxkCQDjeyQqEz6-EUE6wCV7xPiGDHRNsatXSye9Cb8soiIimHztzpcNMoC9CMtBIBa0qngXvD4A1hEvKpGzLqWysO9WgY7IN9xw8vVb30RH6H29edzW89OWhghOUr0/s72-c/BBSbr6F.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_786.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_786.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy