-->

Κουβέλης: “Moνόδρομος η συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων για το Κατάκολο”

Τα προβλήματα που αξίζουν τη στήριξη Υπουργείου και αρμοδίων αρχών εξέθεσε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ.   •...


Τα προβλήματα που αξίζουν τη στήριξη Υπουργείου και αρμοδίων αρχών εξέθεσε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ. 

• Τί συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας, παρουσία του Γ. Γ. Λιμένων του Υπουργείου κ. Χρήστου Λαμπρίδη του βουλευτή Ηλείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του προέδρου του ΔΛΤΠ κ. Λεωνίδα Βαρουξή.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη είχε την προηγούμενη Τρίτη 22-01-2019 ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Λεωνίδας Βαρουξής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού, όσον αφορά τα μείζονα προβλήματα του λιμανιού και ειδικότερα αυτών που αφορούν θέματα ασφαλείας, αλλά και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων όσον αφορά την παράδοση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον προκειμένου το τουριστικό λιμάνι του νομού Ηλείας να αποκτήσει το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών , όσον αφορά τα υγρά και στερεά απόβλητα των κρουαζιεροπλοίων, πλεονέκτημα το οποίο δεν πρέπει να χαθεί επ’ ουδενί.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παρουσίασε με σαφήνεια στον κ. Υπουργό τα αίτια δυσλειτουργίαs του ΔΛΤΠ ως υπηρεσίας, προτάσσοντας το γεγονός ότι τούτο στερείται μόνιμου , αναγκαίου και έμπειρου προσωπικού, λόγω του απαρχαιωμένου ΟΕΥ που μέχρι πρότινος είχε. Στη συνέχεια ο κ. Βαρουξής εξήγησε στο κ. Υπουργό ότι το γεγονός αυτό επιβαρύνει την όλη κατάσταση και δυσχεραίνει την εξεύρεση λύσεων, καθότι σοβαρές ανάγκες του λιμανιού, που απαιτούν άμεση λύση, παρέχονται εξ ανάγκης από υπηρεσίες του Δήμου Πύργου.

Δυστυχώς το καθεστώς αυτό δεν απεδείχθη λειτουργικό, καθόσον ενίοτε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου δηλώνουν αναρμόδιες, οι δε επιτροπές του Δήμου Πύργου, που ορίζονται ώστε να γνωμοδοτούν και για θέματα του Λιμενικού Ταμείου, συγκροτούνται με μεγάλη καθυστέρηση, ενίοτε και 6 μηνών (! ), με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται πληρωμές βασικών συνεργατών του ΔΛΤΠ και ειδικότερα παρεχόντων υπηρεσίες στον τομέα της ασφάλειας, της φύλαξης κλπ.

Ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας το πρόβλημα είναι τεράστιο και προκαλεί το «πάγωμα» των διαδικασιών που απαιτούνται για την πληρωμή των εξωτερικών συνεργατών, εξαιτίας της μη τήρησης της προβλεπόμενης νομοθεσίας από πλευράς επιτροπών και ενίοτε εκ παραλλήλου λόγω της μη γνώσης της επιβαλλόμενης διαδικασίας, που απαιτείται, εκ μέρους του μετακινούμενου προσωπικού από το Δήμο Πύργου.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ στα έργα δημοσίων επενδύσεων, τα οποία καρκινοβατούν για τους παραπάνω λόγους, με σοβαρό ενδεχόμενο την απώλεια των χρημάτων που έχουν δοθεί ως επιχορηγήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας για την κατασκευή στεγάστρων, προσκρουστήρων και δεστρών για τα πλοία, λόγω εκπνοής του απαιτουμένου χρονοδιαγράμματος , χωρίς να έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους.

Ο κ. Μπαξεβανάκης εστίασε την παρέμβασή του στην ανάγκη να στελεχωθεί με προσωπικό το ΔΛΤΠ, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, καθώς επίσης και να προχωρήσει το συντομότερο η εκτέλεση των 3 έργων του λιμανιού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εμπλοκή που έχει σημειωθεί σχετικά με την παράδοση στερεών και υγρών αποβλήτων των πλοίων, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες των σχετικών συμβάσεων, λόγω μη πληρωμής των αναδόχων, θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσφατη αυτή «κατάκτηση» του τουριστικού λιμένα στο Κατάκολο.

Ζήτησε, τέλος, από τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί ο ίδιος το Κατάκολο και να συγκαλέσει σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων, να κατατεθούν όλες οι απόψεις, ώστε να υπάρξει κοινός βηματισμός όλων, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει το τουριστικό μας λιμάνι να κάνει ένα βήμα μπροστά και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων των πολιτών.

Ιδιαίτερη ευαισθησία από Κουβέλη

Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης επέδειξε θερμό ενδιαφέρον για τα εν λόγω θέματα και κάλεσε να παραστεί στη σύσκεψη και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου κ. Λαμπρίδης, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων που υπάρχουν στα τουριστικά λιμάνια της χώρας και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, όπως το Κατάκολο.

Όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, θέμα μείζον για τη λειτουργία της υπηρεσίας, ο κ. υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο νέος ΟΕΥ υφίσταται πλέον ως ΦΕΚ, αλλά με ειλικρίνεια εξέφρασε την γνώμη του ότι η λύση αυτή θα είναι μεσοπρόθεσμη και όχι άμεση.

Ως βραχυπρόθεσμη λύση ανέφερε την περίπτωση το Υπουργείο να ενταχθεί στα ειδικά προγράμματα («οκτάμηνα») για στελέχωση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων μέσω ΟΑΕΔ, ώστε να δοθεί το γρηγορότερο δυνατόν λύση, έστω και για ένα 8μηνο, με προσωπικό σε ειδικότητες που απαιτούνται, αλλά η λύση αυτή φυσικά θα είναι βραχυπρόθεσμη και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι των πραγματοποίηση των προσλήψεων που προβλέπει ο νέος ΟΕΥ.

Ο κ. Υπουργός ζήτησε και τη συνδρομή του κ. Λαμπρίδη, ώστε να εξετάσει την περίπτωση προέγκρισης περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης (που αφορούν θέματα ασφάλειας) από υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια που παρατηρούνται στο Κατάκολο και σε άλλα Λιμενικά Ταμεία που δεν διαθέτουν μόνιμο προσωπικό και ως εκ τούτου τεχνικές υπηρεσίες, επιτροπές, ταμία κ.λπ.

Επιπρόσθετα αποφάσισε όπως άμεσα επισκεφθεί το Κατάκολο ώστε να έχει προσωπική άποψη για όλα τα θέματα που το αφορούν και να προκαλέσει επί τόπου σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, Δήμου, Λιμεναρχείου και ΔΛΤΠ, ώστε να υπάρξει συναντίληψη κατ’ αρχήν στην αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσων λύσεων προς το συμφέρον του λιμανιού και παράλληλα προκειμένου να του υποβάλουν όλοι τις προτάσεις τους, ώστε να δρομολογηθούν πλέον με τη συνδρομή του Δήμου και της Λιμενικής Αρχής οι οφειλόμενες ενέργειες από πλευράς του Λιμενικού Ταμείου.

Μετά την ξεκάθαρη βούληση του κ. Υπουργού να συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων ο ίδιος, προτού δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο, ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ του εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την γενναία του αυτή στάση, ήτοι την πρωτοβουλία του ο ίδιος άμεσα να επισκεφτεί το λιμάνι, ώστε να συντονίσει τους εμπλεκομένους φορείς να συνεργαστούν, ως έδει, να κατανοήσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στο ΔΛΤΠ, ώστε να δοθεί λύση στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κουβέλης: “Moνόδρομος η συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων για το Κατάκολο”
Κουβέλης: “Moνόδρομος η συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων για το Κατάκολο”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-ziihQ_bkjeiN4A6lGljjAtDZPsUl6oQVybyjVdyND8i23aCEwCKCz0XkwtMro5o14_EneTI8jC7Bp9W888rWwja3hsRS5L24HeATvFtYGDoAdRbRjfgO8zLccxo3waaMfugNB-YFERY/s640/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%2592%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-ziihQ_bkjeiN4A6lGljjAtDZPsUl6oQVybyjVdyND8i23aCEwCKCz0XkwtMro5o14_EneTI8jC7Bp9W888rWwja3hsRS5L24HeATvFtYGDoAdRbRjfgO8zLccxo3waaMfugNB-YFERY/s72-c/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%2592%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/mo.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/mo.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy