-->

Σύζυγος βουλευτή της Ν.Δ. έκλεβε την ΔΕΗ για 5 χρόνια

Την ώρα που βοά ο τόπος για την υπόθεση Πολάκη ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής έλαβε νομότυπο δάνειο και ως φαίνεται με νόμιμες διαδικ...


Την ώρα που βοά ο τόπος για την υπόθεση Πολάκη ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής έλαβε νομότυπο δάνειο και ως φαίνεται με νόμιμες διαδικασίες αλλά ελέγχεται πολιτικά ως προς την επιλογή του τρόπου και του χρόνου κατά τον οποίο το έλαβε, άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να καταδείξει την βαθιά ρυπαρότητα του πολιτικού συστήματος αλλά και την αντίληψη της πολιτικής ελίτ πως το κράτος και οι υπηρεσίες του αποτελούν φέουδο προς λεηλάτηση.

Σύζυγος βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γόνος παλιάς οικογένειας των Θηβών, με έντονη επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα στην Βοιωτία και τον Πειραιά πιάστηκε στα πράσα να κλέβει κατ’ εξακολούθηση την ΔΕΗ . Να κάνει δηλαδή ρευματοκλοπή ύψους 150.000 ευρώ την ώρα που ακόμη και σήμερα, μετά από 10 χρόνια κρίσης, υπάρχουν νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ρεύμα. Πρόκειται για την κυρία Γαρυφαλλιά Μίχα Κουτσούμπα, η οποία συμμετέχει στην εταιρεία Intertrade ΑΕΒΕ, μία εταιρεία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, η οποία διαθέτει και παντοπωλείο.

Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή διότι αποκαλύπτεται σε μία περίοδο που η χώρα οδηγείται στις εκλογές, όπου θα συγκρουστούν δύο βασικοί αντίπαλοι. Ο ένας από αυτούς, η αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλείται «το καινούριο» και διατείνεται πως αν εκλεγεί νέος άνεμος θα πνεύσει στη χώρα, σύμφωνα με το σύνθημα του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο κατατέθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Και διερωτάται ο αφελής πολίτης.

Ο τοπικός άρχων και βουλευτής κ. Κουτσούμπας δεν είχε πάρει χαμπάρι από το 2012 έως το 2016 πως η εταιρεία στην οποία συμμετέχει η σύζυγός του κατέκλεβε την υπηρεσία κοινής ωφέλειας όχι επειδή δεν διέθετε τα οικονομικά μέσα, αλλά διότι θεώρησε πως είναι πολύ φυσιολογικό για έναν επιχειρηματία να καταφεύγει στην ρευματοκλοπή. Όμως η κυρία Γαρυφαλλιά Κουτσούμπα δεν έκλεβε μόνο από το κράτος. Έκλεβε και από τον καθένα Έλληνα πολίτη, ο οποίος παρά την κρίση, ως οφείλει, πλήρωνε και πληρώνει κανονικά τους φόρους και τις εισφορές του καθώς και το αντίτιμο των υπηρεσιών που λαμβάνει από τις υπηρεσέιες κοινής ωφέλειας του κράτους. Με λίγα λόγια έκλεβε από όλους εμάς.

Το ιστορικό της ρευματοκλοπής

 Όπως προκύπτει από το σχετικό κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, η εν λόγω εταιρεία έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ για τέσσερα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από τις 14 Νοεμβρίου 2012 μέχρι την 8η Ιουνίου 2016.


Η ρευματοκλοπή πρόεκυψε κατόπιν ελέγχου υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ στον μετρητή. Ο έλεγχος έγινε στις 9 Ιουνίου 2016 και προέκυψε από αυτόν αυθαίρετη παρέμβαση στον μετρητή. Ειδικότερα, από τον έλεγχο των υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι ήταν παραβιασμένες οι σφραγίδες του κελύφους του μετρητή (οι σφραγίδες είχαν λιμαριστεί με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αφαίρεση και η επανατοποθέτησή τους) καθώς και κομμένο καλώδιο του πηνίου τάσεως με αποτέλεσμα στην παροχή να μην καταγράφεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 1/3. Η αξία δε του ρεύματος που φαίνεται να έχει κλαπεί προσεγγίζει τις 112.646 ευρώ, ενώ, μαζί με τους φόρους, τις προσαυξήσεις και άλλες οφειλές, φθάνει τα 150.000 ευρώ.


Όπως αναφέρεται μάλιστα στα σχετικά έγγραφα και προκαλεί αλγεινή εντύπωση, από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν πιθανολογείται η οικονομική αδυναμία της επιχείρησης να προβεί σε εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής αφού πρόκειται για εύρωστη επιχείρηση, η οποία εμφανίζει αυξημένο όγκο πωλήσεων. Μετά τα παραπάνω ευρήματα, οι επικεφαλής της εταιρείας κλήθηκαν για εξηγήσεις, ωστόσο δεν έπεισαν.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία στην οποία, όπως προαναφέρθηκε, συμμετέχει και η σύζυγος του βουλευτή και δικηγόρου Ανδρέα Κουτσούμπα, δεν εκπροσωπήθηκε από έτερο δικηγόρο αλλά από τον ίδιο τον βουλευτή. Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας, σε μία προσπάθεια να αποσώσει ότι είναι δυνατόν προέβη στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, ωστόσο η αίτηση απορρίφθηκε ως αβάσιμη.

Ο ίδιος ο βουλευτής, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε πως η υπόθεση πλέον έχει κλείσει καθώς οι επικεφαλής της Intertrade κατέβαλαν μέρος των οφειλών που προέκυψαν από την ρευματοκλοπή και ρύθμισαν το υπόλοιπο χρέος.

Πηγή: Zougla.gr

www.tribune.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύζυγος βουλευτή της Ν.Δ. έκλεβε την ΔΕΗ για 5 χρόνια
Σύζυγος βουλευτή της Ν.Δ. έκλεβε την ΔΕΗ για 5 χρόνια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEeKYFjT7IpxHfx_SBWT97zNTnxx8B5dP-Aewq-JHRWXDkK8n0rSG-43n7sOl3pcesKtpSJLnObUSQXz1_BBP3ILdflzHfNMPw4o4ulikUayqAR_WdV9XbsE44jDmIq_Hp6BNui7M4VaU/s640/DEH-KOUTSOUMPAS-ND-630x359.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEeKYFjT7IpxHfx_SBWT97zNTnxx8B5dP-Aewq-JHRWXDkK8n0rSG-43n7sOl3pcesKtpSJLnObUSQXz1_BBP3ILdflzHfNMPw4o4ulikUayqAR_WdV9XbsE44jDmIq_Hp6BNui7M4VaU/s72-c/DEH-KOUTSOUMPAS-ND-630x359.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/5_21.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/5_21.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy