-->

Κώστας Διαμαντόπουλος: "Ζητάμε ενημέρωση για το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας..."

*Το εφημεριακό πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά... *Δεν μπορεί η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου να τελείωσε σε έξι χρόνια και το έργο της νέας πτέρ...


*Το εφημεριακό πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά...

*Δεν μπορεί η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου να τελείωσε σε έξι χρόνια και το έργο της νέας πτέρυγας να σέρνεται από το 2004...


Συνέντευξη Τύπου, από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, έδωσε χθες το μεσημέρι ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ο ίδιος ξεκίνησε μιλώντας για τον προσφάτως παραιτηθέντα Γιάννη Λέντζα τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δρόμο που διάλεξε.

"Όπως είναι γνωστό στις 13 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αποδοχή της παραίτησης του Γιάννη Λέντζα από τον υπουργό Υγείας. Έχω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Γιάννη Λέντζα για την συνεργασία μας στη διάρκεια αυτών των 29 μηνών που συνυπήρξαμε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Το να διοικείς ένα σύμπλεγμα νοσηλευτικών μονάδων μόνο εύκολο δεν είναι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τις ισορροπίες τρόμου που χρειαζόταν συχνά να κρατήσουμε είχαμε μια σχέση εμπιστοσύνης όπου άντεξε και θα αντέξει στον χρόνο.
Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο δρόμο που ακολούθησε".

Στη συνέχεια ο κος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην εξέλιξη του εφημεριακού προγράμματος της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας τον μήνα Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι εξελίσσεται ομαλά χωρίς ανατροπές με 8 εφημερίες της παθολογικής κλινικής κάθε Τρίτη και Πέμπτη και 10 εφημερίες του χειρουργικού τομέα με χειρουργό και ορθοπεδικό και αναισθησιολόγο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και δύο Κυριακές τον μήνα.

Οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής υλοποιούνται με την συνδρομή και των τριών παθολόγων του Πύργου οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση των διευθυντών ιατρικής υπηρεσίας και των προέδρων των επιστημονικών συμβουλίων Πύργου και Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές ο κος Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι τον Ιανουάριο καταγράφεται αύξηση 24,5% συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλειών στη Βραχεία νοσηλεία [από 118 τον Δεκέμβριο 2018 σε 147 τον Ιανουάριο του 2019].
"Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στην επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και εξωτερικών ιατρείων. Από 3.508 προσελεύσεις τον Δεκέμβριο του 2018 σε 4.393 τον Ιανουάριο 2019 [+25%]. Παράλληλα, από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αναλάβει επικουρικός χειρουργός ο οποίος ουσιαστικά αντικατέστησε τον επικουρικό της ίδιας ειδικότητας που παραιτήθηκε και δεν ανανέωσε την σύμβασή του μετά τις 31/1".

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Την περασμένη Τετάρτη ζητήσαμε από τον δήμο Ήλιδας την άμεση σύγκλιση των επιτροπών παρακολούθησης των δύο φάσεων του έργου της νέας πτέρυγας.

Επιθυμούμε από την τεχνική υπηρεσία που επιβλέπει το έργο αναλυτική και πλήρης ενημέρωση για την εξέλιξή του στο οποίο αν κι έχουν εκταμιευθεί πάνω από 4.000.000 ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί. Να επισημάνω για μία ακόμη φορά, η ανάπτυξη της συγκεκριμένης νοσηλευτικής μονάδας συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση κάθε δύο μήνες πρέπει να συνεδριάζουν οι επιτροπές παρακολούθησης. Δυστυχώς αυτό δεν υλοποιείται. Εμείς ως ΓΝ Ηλείας και ως νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας απαιτούμε ενημέρωση για το που βρίσκεται αυτό το έργο. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν περίπου πριν έξι μήνες.

Σε ερώτηση του newsgf.net, ότι έχει στοχοποηθεί από φορείς για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ο κος Διαμαντόπουλος είπε πως, "αν υπήρχε κάποιο σχέδιο ή κάποια συνωμοσία η οποία ήθελε να κλείσει την Αμαλιάδα δεν θα είχαν προκηρυχθεί δύο θέσεις μονίμων ιατρών, ενός καρδιολόγου κι ενός αναισθησιολόγου. Δεν θα είχαμε φροντίσει να εξοικονομήσουμε τους αναγκαίους πόρους για να πάρουμε τον επικουρικό χειρουργό και δεν θα είχε αυξηθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Νομίζω ότι αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο.
Αυτό όμως που θα ήθελα επίσης να πω είναι ότι κατανοώ πως βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο και κυρίως μια περίοδο που θα παρατηρηθεί μια ένταση σε επίπεδο αυτοδιοικητικό. Θα παρακαλούσα, όσους έχουν την επιθυμία και την φιλοδοξία να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά, να αφήσουν στην άκρη τα θέματα υγείας. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η υγεία γα να την αντιμετωπίζουμε με μια προεκλογική ελαφρότητα".

Σε απάντηση ερώτησης συναδέλφου ο κος Διαμαντόπουλος είπε ότι το θέμα της νέας πτέρυγας ποτέ δεν ήταν οικονομικό. "Δεν προχωρούσε γιατί δεν υπήρχαν χρήματα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο πως εξελίσσονται οι εργασίες. Δεν μπορεί η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου να τελείωσε σε έξι χρόνια και αυτό το έργο να σέρνεται από το 2004. Δεν είμαι μηχανικός, δεν επιβλέπουν το συγκεκριμένο έργο οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, ούτε της 6ης ΥΠΕ, ούτε του υπουργείου". 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κώστας Διαμαντόπουλος: "Ζητάμε ενημέρωση για το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας..."
Κώστας Διαμαντόπουλος: "Ζητάμε ενημέρωση για το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmxfB_KyweohQPGtvjd0lLSKikxyvayAjStNMYNX92_2IXg88JRxsvBHEhinZTqKCAOVLFqpeTKVc_V6DeddU-8A4rXG91XNpqfwm3DUamCRPT3lyDHYF5FimEFLzDunKwwIkKgvvD6ok/s640/P1170055.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmxfB_KyweohQPGtvjd0lLSKikxyvayAjStNMYNX92_2IXg88JRxsvBHEhinZTqKCAOVLFqpeTKVc_V6DeddU-8A4rXG91XNpqfwm3DUamCRPT3lyDHYF5FimEFLzDunKwwIkKgvvD6ok/s72-c/P1170055.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_128.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_128.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy