Ημερίδα για μαρίνα στο Παλούκι: Οι χαιρετισμοί Ελενας Κουντουρά & Εφης Σαλτάρη Γεωργοπούλου

Στην πολύ σημαντική ημερίδα, που σήμερα το πρωί διοργάνωσε η παράταξη "ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ" [ διαβάστε εδώ... ] χαιρετισμού...


Στην πολύ σημαντική ημερίδα, που σήμερα το πρωί διοργάνωσε η παράταξη "ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ" [διαβάστε εδώ...] χαιρετισμούς απέστειλαν, εκτός από τους Γιώργο Κοντογιάννη και Γιώργο Βερνίκο και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά όπως και η βουλευτής Ηλείας Έφη Σαλτάρη-Γεωργοπούλου.

Η ημερίδα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και η άποψη, όσων παρευρέθηκαν, ήταν πως ενημερώθηκαν πλήρως γι' αυτό που μπορεί να γίνει -την ιδέα που συνέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης.

Διαβάστε τους χαιρετισμούς:

Σύντομος Χαιρετισμός της Υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά 

Φίλες και Φίλοι, 

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας για την διοργάνωση της σημερινής ημερίδας για τον τουρισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή της Ήλιδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο τουρισμό. Με την εθνική τουριστική πολιτική που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2015 πραγματοποιήσαμε το μεγαλύτερο τουριστικό άλμα όλων των εποχών. Αυξήσαμε πάνω από 35% τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, με συνεχή ιστορικά ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα. 

Η θεαματική αυτή ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, στήριξε την εθνική μας οικονομία, συνέβαλε στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και οδήγησε σε έκρηξη των επενδύσεων στον τουρισμό. Στον πυρήνα της τουριστικής πολιτικής μας είναι η βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, ώστε να διαχυθούν τα οφέλη της σε όλη την Ελλάδα. 

Το Υπουργείο Τουρισμού και εγώ προσωπικά, συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις Περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, τους παραγωγικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για τις ευκαιρίες και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη. Έχουμε καταρτίσει και καταθέσει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο στον τουρισμό για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η ανάπτυξη νέων μαρινών και η αναβάθμιση των υποδομών για την ενίσχυση του γιώτινγκ, της κρουαζιέρας και του homeporting. Ενθαρρύνουμε κάθε έργο με όρους αειφορίας στον τουρισμό, κάθε δράση και πρωτοβουλία ,που ανοίγει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες, και δημιουργεί νέες ευκαιρίες στις τοπικές κοινωνίες για την ευημερία τους. Η περιοχή της Ήλιδας,με την εκπληκτική ακτογραμμή της, τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει, έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί τουριστικά ακόμη πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια. 

Από την πλευρά μας, στηρίζουμε βιώσιμες προτάσεις και έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, προς όφελος των επισκεπτών, των επαγγελματιών όλων των παραγωγικών κλάδων αλλά και των κατοίκων. Ο τουρισμός είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, και η μεγάλη επένδυση μας για το μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα σας και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τα συμπεράσματά της για την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας. Χαιρετισμός της βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη. 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Επειδή δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας στη σημερινή ημερίδα για την προοπτική «κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας σκαφών αναψυχής» που διοργανώνει η δημοτική παράταξη ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις. 

Ανάμεσα στα πάμπολα είδη θεματικού τουρισμού που υπάρχουν διεθνώς, τα οποία η χώρα μας μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς όλα ανεξαιρέτως, είναι και ο θαλάσσιος τουρισμός. Οι φιλόξενες παραλίες της περιοχής της Ήλιδας, το πλούσιο σε ομορφιά παράκτιο περιβάλλον, η επαφή των με πολιτιστικά αγαθά – μνημεία ή εκδηλώσεις- στην Αμαλιάδα και στα χωριά μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην περιοχή. 

Αυτό το εγχείρημα που θα απασχολήσει τη σημερινή σας ημερίδα συνδέεται άμεσα με την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Την διασύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση, την ενθάρρυνση συνεργειών μεταξύ διαφορετικών κλάδων της οικονομίας και τη δυναμική ένταξη των τοπικών προϊόντων στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα. 

Το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας είναι η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η χώρα μας αντιμετωπίζει δυναμικά και με εξωστρέφεια τη δυνατότητα να γίνει πόλος έλξης για περισσότερους επισκέπτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με προοπτική για όλο το χρόνο. 

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στα τέλη του 2018 σχετικά με το θεματικό τουρισμό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, την οργάνωση και την εποπτεία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και της επιχειρηματικότητας. 

Την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την επίτευξη χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος κ.ά.). Ας αξιοποιήσουμε όλοι με τη δέουσα προσοχή τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας κι όχι για έργα βιτρίνας που εγκαταλείπονταν μετά από λίγο καιρό. 

Οι πολίτες θα αγκαλιάσουν ό,τι είναι βιώσιμο, προς αναπτυξιακή προοπτική και με σεβασμό στο περιβάλλον. Με την σκέψη ότι είναι καιρός να ανοίξουμε ένα γόνιμο διάλογο με την κοινωνία και να αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες της σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.


COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ημερίδα για μαρίνα στο Παλούκι: Οι χαιρετισμοί Ελενας Κουντουρά & Εφης Σαλτάρη Γεωργοπούλου
Ημερίδα για μαρίνα στο Παλούκι: Οι χαιρετισμοί Ελενας Κουντουρά & Εφης Σαλτάρη Γεωργοπούλου
https://2.bp.blogspot.com/-3YANfrhcTdE/XHLiD4yveYI/AAAAAAADX58/C9E6ZFvEpzwGxP5Gi0SpcPvYdW3fr7DewCLcBGAs/s640/P1170143.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-3YANfrhcTdE/XHLiD4yveYI/AAAAAAADX58/C9E6ZFvEpzwGxP5Gi0SpcPvYdW3fr7DewCLcBGAs/s72-c/P1170143.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_354.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_354.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy