-->

Δεν έχουν τέλος τα αγροτικά προβλήματα...

Για τα όσα ειπώθηκαν στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο ...


Για τα όσα ειπώθηκαν στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος για ακόμη μια φορά εξέφρασε στο newsgf.net, τους προβληματισμούς του.


"Το βράδυ του Σαββάτου παρευρεθήκαμε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία. Μία από τις συνεδρίες αφορούσε τα αγροτικά θέματα, με την παρουσία του υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη. Εμείς, το πρώτο που του θέσαμε, ήταν η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας. Το δέχτηκε λέγοντας να το βάλει στο επόμενο πρόγραμμα περιφερειακής αγροτικής ανάπτυξης. Μην έχουμε όμως ελπίδες. Το επόμενο πρόγραμμα θα αρχίσει να τρέχει το 2020-21. Εμείς περιμέναμε νωρίτερα.

Το επόμενο θέμα που του θέσαμε ήταν πως αυτή την στιγμή έχουμε στείλει όλες τις παραδόσεις της κορινθιακής σταφίδας στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος έχει τις ζημιές των σταφιδοπαραγωγών. Ένας σταφιδοπαραγωγός, για να πάρει την στρεμματική ενίσχυση πρέπει να παραδώσει 150 κιλά. Να δει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ πόσοι απορρίπτονται, να μειώσει τα κιλά, έτσι ώστε όλοι οι παραγωγοί να πάρουν την στρεμματική ενίσχυση, για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το νομό Ηλείας. Είπε πως θα το κοιτάξει.

Το επόμενο ήταν οι στρεμματικές ενισχύσεις σταφίδας και βιομηχανικής τομάτας που γίνονται Απρίλιο με Μάιο. Να δοθούν τα χρήματα σύντομα, τώρα τον Μάρτιο, διότι οι παραγωγοί έχουν πάθει μεγάλες ζημιές -ορισμένοι δεν έχουν ακόμα πάρει τις αποζημιώσεις και μπαίνουν στην καλλιέργεια του 2019. Κι αυτό είπε πως θα το κοιτάξει.

Μετά τέθηκε το μεγάλο θέμα για τα κτήματα των λιμνών. Από το 2015 στην Αθήνα, με τον πρώην υπουργό, τον Αποστόλου είχαμε συναντηθεί περισσότερες από 10-15 φορές και ζητούσαμε να τελειώνει αυτό που γίνεται με τα κτήματα στην Κάστα Κατακόλου και την Αγουλινίτσα. Τέλος του Οκτωβρίου 2018 βρεθήκαμε με τον Αραχωβίτη, μαζί με τους βουλευτές και του είπαμε να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά με τις προτάσεις που είχε κάνει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος ήταν παρών το Σάββατο στην Αρχαία Ολυμπία. Περιμέναμε ότι το θέμα των λιμνών θα είχε λήξει, να καλλιεργήσει ο κόσμος γιατί ο νομός είναι ο πιο πρώιμος της Ελλάδας στην βιομηχανική τομάτα.

Του έθεσα το ερώτημα πως ως πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών με καλούν τα εργοστάσια να υπογράψω τις συμβάσεις, εσείς τι με συμβουλεύεται; Ν υπογράψω; Διότι από τη στιγμή που υπογράφεις με τα δύο εργοστάσια αναλαμβάνεις και δεσμεύσεις. Αν οι παραγωγοί δεν πάνε τομάτα θα με καλέσουν για αποζημιώσεις. Δεν μου απάντησε.

Στο τέλος είπε ότι αυτή τη στιγμή περιμένει αίτημα από την Ένωση Περιφερειών. Αντιδράσαμε πάρα πολύ, τόσο εγώ όσο και ο κ. Μπαλιούκος. Για να αποφασίσει το υπουργείο θα φτάσουμε Απρίλιο-Μάιο. Αυτή τη στιγμή τα δύο εργοστάσια κάνουν τον προγραμματισμό τους με τους παραγωγούς, πότε θα καλλιεργήσουν για να μη βγαίνει όλη η τομάτα μαζί αλλά σταδιακά, από αρχές Ιουλίου έως τέλη Σεπτέμβρη.

Αν βγάλει την απόφαση τον Απρίλιο και πέσουν όλοι να καλλιεργήσουν Μάιο του είπα πως όλη η τομάτα θα βγει τον Αύγουστο. Αν είναι μια καλή χρονιά χωρίς ζημιές οι τομάτες θα λιώνουν στα τρακτέρ και τα ζουμιά θα τρέχουν στο δρόμο αφού οι παραγωγοί δεν θα μπορούν εγκαίρως να παραδώσουν την τομάτα. Εμείς θα είμαστε στο γραφείο του και θα ζητάμε αποζημιώσεις. Έπρεπε ήδη να έχει λήξει αυτό το θέμα και ο κόσμος να ξέρει.

Εδώ έχει μεγάλη ευθύνη ο υπουργός. Είχε από πέρυσι ενημερωθεί κι έπρεπε το θέμα να το έχει λήξει. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι. Το έχω ξαναπεί: Αν συνεχίσουν έτσι το μέλλον της βιομηχανικής τομάτας δεν θα είναι ρόδινο".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δεν έχουν τέλος τα αγροτικά προβλήματα...
Δεν έχουν τέλος τα αγροτικά προβλήματα...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNplZHC2IGys-E5g2A_KNns8aHlgV26MClU_lHSOceIHV5sPsXibeOf9L_37JYT1rPiaUuLUhfk7rsz2U_2Kxg8QhmFNia8JbneRN4_ODc1c_YEkFk9XgDgbvPH4b6puCfT9O0naTK2nM/s640/P1170053.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNplZHC2IGys-E5g2A_KNns8aHlgV26MClU_lHSOceIHV5sPsXibeOf9L_37JYT1rPiaUuLUhfk7rsz2U_2Kxg8QhmFNia8JbneRN4_ODc1c_YEkFk9XgDgbvPH4b6puCfT9O0naTK2nM/s72-c/P1170053.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_537.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_537.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy