Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την δημόσια υγεία.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για την υγεία του λαού στον κάμπο της Ηλείας. Η κατάσταση γίν...

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για την υγεία του λαού στον κάμπο της Ηλείας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική αφού δεν υπάρχει κοντινή πρόσβαση σε κάποιο νοσοκομείο. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Αποτέλεσμα, η παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν να πληρώσουν για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τα οργανογράμματα λείπουν σημαντικές ειδικότητες ενώ καμία μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας δε λειτουργεί με βάση ακόμα και με αυτά τα υπάρχοντα οργανογράμματα.

Σπανίζουν κρίσιμες ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, οδοντίατροι, παιδίατροι. Ασθενοφόρα μένουν παροπλισμένα, με τραγικές συνέπειες, σε πολλές περιπτώσεις, στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Ακτινολογικά και μικροβιολογικά τμήματα που θα μπορούσαν να λειτουργούν παραμένουν ανενεργά. Συγκεκριμένα για το Κέντρο Υγείας (ΚΥ)Βάρδας Το ΚΥ Βάρδας έχει 6 γενικούς γιατρούς/επιμελητές ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3 ακόμα κενές θέσεις για επιμελητές.

Η έλλειψη ιατρών είναι τόσο μεγάλη ώστε οι ήδη υπάρχοντες να υποχρεώνονται με "εντέλλεσθε" από την Υγειονομική Περιφέρεια να εφημερεύουν μέχρι και 14 φορές το μήνα ενώ ο νόμος ορίζει ως μέγιστο όριο τις 7. Προβλέπονται επίσης : 2 οδοντίατροι, 1 μικροβιολόγος, 2 επισκέπτες υγείας, 2 μαίες, 1 φυσικοθεραπευτής, 1 διαιτολόγος. Να σημειωθεί εδώ πως από αυτές τις ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε μία με συνέπεια τα αντίστοιχα τμήματα να μη λειτουργούν καθόλου! Επίσης από τους 2 παιδιάτρους που προβλέπονται υπάρχει μόνο μία, από τους 6 αγροτικούς μόνο ένας και από τους 6 νοσηλευτές υπάρχουν οι τέσσερις.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών. Από το οργανόγραμμα προβλέπεται : 1 οδοντίατρος που δεν υπάρχει, 1 παιδίατρος και επειδή δεν υπάρχει έρχεται από το ΚΥ Γαστούνης μια φορά τη βδομάδα, 4 γενικούς γιατρούς/επιμελητές και έχει 2, οι οποίοι εργάζονται εναλλάξ και όταν λείπουν με ρεπό, ή άδεια, καλύπτονται από αγροτικό ιατρό του ΚΥ Γαστούνης, δύο ραδιολόγοι-ακτινολόγοι και δεν έχει κανέναν (άρα δε λειτουργεί καν το ακτινολογικό), μία μαία και επειδή δεν υπάρχει καλύπτεται περιστασιακά από τις μαίες του ΚΥ Γαστούνης, 6 νοσηλευτές και έχει 2.

Παρότι είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο με πολύ καλές υποδομές δεν αξιοποιούνται και αρχίζουν να φθείρονται από την αχρησία. Π.χ. δε λειτουργεί καν ο κλιματισμός και οι τεχνικοί που έρχονται για συντήρηση δεν γνωρίζουν να τον φτιάξουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου θέρμανση. Τέλος ενώ έχει και υποδομές για μικροβιολογικό εργαστήριο δεν προβλέπεται καν από το οργανόγραμμα η πρόσληψη μικροβιολόγου.

Το ασθενοφόρο που είχε γίνει δωρεά στο Π.Π.Ι.Λ. παραμένει στο Δήμο σε αχρηστία αφού εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να αξιοποιηθεί. Για το ασθενοφόρο προβλέπονται μάλιστα και 2 οδηγοί αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας! Γνωστές και μόνιμες οι αιτίες Τα προβλήματα αυτά είναι απόρροια της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την στρατηγική της ΕΕ.

Είναι η πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας και οδηγώντας σε μεγάλη περικοπή των κρατικών δαπανών και υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας του δήμου μας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και το κυριότερο μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή που δαπανούν 4 δισ. για το ΝΑΤΟ, για την υγεία του λαού δίνουν ψίχουλα!

Η κατάσταση αυτή είναι οδυνηρή τόσο για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής όσο και για τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από αφόρητες συνθήκες εντατικοποίησης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Είναι αυτονόητο εν έτη 2019 ο δήμος μας να έχει ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς μόνιμης και πλήρους απασχόλησης για να το εξασφαλίσουμε.

Η κατάσταση της υγείας στον δήμο μας να αποτελέσει και αυτή ένα από τα πολλά κριτήρια ψήφου μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Ως Λαϊκή Συσπείρωση υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε παράλληλα και όλους τους κατοίκους του δήμου μας να συστρατευθούν μαζί μας ώστε :

• Αφ’ ενός να μην περάσει και ο τομέας της υγείας, όπως προγραμματίζουν, στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις όποιες οικονομικές και διοικητικές συνέπειες για τους δήμους και αρνητικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων οδηγώντας την υγεία στην εμπορευματοποίηση και στα χέρια των μεγαλογιατρών.

• Και αφ’ εταίρου για την πλήρη κάλυψη των πιο πάνω αναγκών των κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας του δήμου μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση της χρηματοδότησης για να καλύπτονται όλες οι δαπάνες για την υγεία και την πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό .  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ 
Υποψήφιος Δήμαρχος με την « ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ » Ανδραβίδας-Κυλλήνης

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Υεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την δημόσια υγεία.
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την δημόσια υγεία.
https://3.bp.blogspot.com/-owEcniyhuqY/XGxsV7Gd3kI/AAAAAAADXQI/G3AP-pdE10wINwjHUGt4PIewyavnNPU-wCLcBGAs/s640/%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25BA.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-owEcniyhuqY/XGxsV7Gd3kI/AAAAAAADXQI/G3AP-pdE10wINwjHUGt4PIewyavnNPU-wCLcBGAs/s72-c/%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25BA.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_870.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_870.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy