-->

10 συνήθειες των ανθρώπων με υψηλή αυτοπεποίθηση

«Η αυτοπεποίθηση μπορεί να περιγραφεί ως η πίστη στην ικανότητα του εαυτού για επιτυχία. Η υγιής ισορροπία αυτής αποδεικνύεται συχνά μια...


«Η αυτοπεποίθηση μπορεί να περιγραφεί ως η πίστη στην ικανότητα του εαυτού για επιτυχία. Η υγιής ισορροπία αυτής αποδεικνύεται συχνά μια δύσκολη υπόθεση. Πολύ από αυτή δημιουργεί αλαζονικά στοιχεία και τις περισσότερες φορές την εμφάνιση απρόβλεπτων εμποδίων. Από την άλλη πλευρά, λίγη από αυτή μπορεί να μας εμποδίσει από το να παίρνουμε ρίσκα και να δράττουμε των ευκαιριών- στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή και αλλού» – Psychology Today

Έχετε ποτέ συναντήσει κάποιον που μπορούσε να σας μαγεύσει μόνο με την παρουσία του; Με τον τρόπο που μιλά, στέκεται, κάθεται… Ορισμένοι άνθρωποι αποπνέουν εκθαμβωτικές, λαμπερές ποιότητες και χαρακτηριστικά που έλκουν τους άλλους. Άλλοι μπορεί λίγο ή πολύ να στερούνται τέτοιων αντιληπτών ιδιοτήτων.

Όταν όμως εκείνοι οι λαμπεροί άνθρωποι μιλούν, γοητεύουν. Όταν μιλούν, όλοι ακούνε. Υπάρχει μια αμοιβαία σύνδεση- όχι πάντα με τον ερωτικό τρόπο- που μας αφήνει με την αίσθηση ότι θέλουμε κι άλλο από αυτούς. Μπορείτε να το αποκαλέσετε όπως θέλετε: αυτοπεποίθηση, χάρισμα, γοητεία, μαγνητισμό, θελκτικότητα κλπ. Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτά τα άτομα έχουν εκείνο το «κάτι» που οι άλλοι λατρεύουν να λατρεύουν.

Οι πιο συχνές συμπεριφορές των ανθρώπων με υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης 

1. Η σωστή γλώσσα του σώματος

Αυτά τα άτομα εκθέτουν και χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό με τον τρόπο που κινούνται στο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι νιώθουν αυτοπεποίθηση συνέχεια και παντού, αλλά ότι κατανοούν τη σημασία του να εμφανίζονται με αυτό τον τρόπο, να γίνονται δηλαδή έτσι αντιληπτοί από τους άλλους. Επιπλέον, γνωρίζουν ότι η σωστή στάση, ο τρόπος που γίνονται αντιληπτοί αλληλεπιδρά και με την ίδια την αίσθηση- μια σύνδεση νου και σώματος.

2. Ειλικρινές ενδιαφέρον για τους άλλους

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να βρούμε μια απάντηση να δώσουμε, όσο ο άλλος μας μιλά. Το κάνουμε, επειδή οι άβολες σιωπές είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε και που τις νιώθουμε αφύσικες- ένα παραπροϊόν της κοινωνικής πίεσης που σίγουρα όμως είναι ανακριβές. Η αληθινή και πραγματική ειλικρίνεια βρίσκεται στην προσπέραση της ανάγκης να ακουστούμε ενδιαφέροντες και στη χρήση αυτής της ενέργειας για να επενδύσουμε βαθιά και αληθινά στους άλλους.

3. Τάση για εξερεύνηση των άλλων

Μια μονόπλευρη συζήτηση δεν είναι καθόλου ενδιαφέρουσα και σίγουρα δεν διακατέχεται από σεβασμό. Οι άνθρωποι που κατανοούν ότι όλοι έχουν μια ιστορία και λαμβάνουν υπόψη τους αυτή την αλήθεια, είναι πιο πιθανό να έλκουν τους άλλους. Να ενθαρρύνετε λοιπόν τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους και να μην αγνοείτε τις λεπτομέρειες της ζωής τους που θέλουν να μοιραστούν.

4. Μοιράζονται την προσοχή των άλλων

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν ανησυχούν ιδιαίτερα αν δεν είναι το κέντρο της προσοχής. Ξεχάστε την εικόνα του διάσημου μαθητή στους διαδρόμους και στην αυλή του σχολείου· άνδρες και γυναίκες με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι οι λιγότερο εγωιστές. Θα μοιραστούν γενναιόδωρα τα βλέμματα και την προσοχή των άλλων· θα επαινέσουν και θα εγκωμιάσουν όσους το αξίζουν και θα προσπαθούν συχνά να φτιάξουν το κέφι των άλλων και να τους κινητοποιήσουν.

5. Δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα

Ένα δυνατό μήνυμα με έναν σωστό σκοπό. Οι προσωπικές τους ιστορίες μας εμπνέουν και αποκαλύπτουν την ταπεινή και μη εγωιστική τους διάθεση. Γι’ αυτό, διηγηθείτε την ιστορία σας αλλά προσπαθήστε να το πλαισιώσετε έτσι ώστε να επωφεληθούν κι άλλοι από αυτή.

6. Είναι καλοί ακροατές

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Experimental Social Psychology, η έκφραση ενδιαφέροντος και οι ερωτήσεις έκαναν τους συμμετέχοντες να είναι πιο ανοιχτοί στην ιδέα της συζήτησης με τον ομιλητή… και να κρίνουν τα συμπεράσματα της ομιλίας ως πιο έγκυρα. Με άλλα λόγια, μιλήστε λιγότερο και ακούστε περισσότερο.

7. Δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι πάντα σωστοί

Σε μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Emory, η πρωτόγονη εκείνη απόκριση του εγκεφάλου «μάχης ή φυγής» βρέθηκε ότι ενεργοποιείται ανάλογα και με το συμφέρον του θέματος που συζητείται. Θέτοντάς το απλά, η ανάγκη να είμαστε σωστοί εδράζεται βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ειδικά αν σχετίζεται με ισχυρά μας πάθη- και αυτό είναι αληθινό ασχέτως επιστημονικών στοιχείων ή λογικής. Άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα πρωτόγονά τους συναισθήματα· επιλέγοντας να συμμετέχουν και να ακούσουν πραγματικά σε μια συζήτηση ασχέτως των αντίθετων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν.

8. Ξεκινούν με θετική νοοτροπία

Ξεκινώντας τη μέρα μας με θετική στάση κάνει την διαχείριση της πιο εύκολη. Ξεκινάμε λοιπόν τις συζητήσεις μας με θετική νότα, πράττουμε με σεβασμό και ειλικρίνεια και αφήνουμε έτσι θετική αύρα όπου πάμε.

9. Δεν κρύβουν τις ευαισθησίες τους

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το να δείχνουμε ευάλωτοι δε σημαίνει αδυναμία. Πρόκειται για μια πολύ ανθρώπινη κατάσταση που είναι τόσο γοητευτική όσο και συναρπαστική. Το να δείχνουμε ευάλωτοι χωρίς να νιώθουμε άσχημα γι’ αυτό κάνει πιο εύκολη την εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης και αποκαλύπτει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης. Δίνει επίσης ένα δυναμικό μήνυμα: ότι είναι οκ να μην είμαστε τέλειοι και ότι δεν χρειάζεται να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας.

10. Χαμογελούν!

Ναι, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι από άλλους περισσότερους ανασφαλείς τύπους προσωπικότητας. Ακόμα και ένα σύντομο χαμόγελο θα χαλαρώσει το κλίμα και θα κάνει τους γύρω μας πιο πρόθυμους να ακούσουν αυτό που έχετε να πείτε. Θα νιώθουν επίσης περισσότερη εμπιστοσύνη, πριν ακόμα σας ακούσουν.

enallaktikidrasi.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 10 συνήθειες των ανθρώπων με υψηλή αυτοπεποίθηση
10 συνήθειες των ανθρώπων με υψηλή αυτοπεποίθηση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheBzKgPkzdEy-kqdDPJhxKlHGZGg7uXTZOBRLut5lD83V99c_Mt_4EB56rShbrFhIIxyBPwrWhK2omr6vCrkIX8Pd9WSKZeurWqcV2Js9cUB-vxNwZj5h_tmAACXFWMIQIaL5giNj7gw0/s640/say-yes-to-the-live-2121044_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheBzKgPkzdEy-kqdDPJhxKlHGZGg7uXTZOBRLut5lD83V99c_Mt_4EB56rShbrFhIIxyBPwrWhK2omr6vCrkIX8Pd9WSKZeurWqcV2Js9cUB-vxNwZj5h_tmAACXFWMIQIaL5giNj7gw0/s72-c/say-yes-to-the-live-2121044_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/10_17.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/10_17.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy