-->

5 τοξικοί τύποι αντρών που είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά

Υπάρχουν άντρες που με την τοξική τους συμπεριφορά πληγώνουν την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, την υποβιβάζουν και την ταλαιπωρούν. Μπορε...


Υπάρχουν άντρες που με την τοξική τους συμπεριφορά πληγώνουν την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, την υποβιβάζουν και την ταλαιπωρούν. Μπορεί η σχέση μαζί τους να ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως, η συμβίωση μαζί τους κατέληξε να είναι ένα ανυπόφορο καθημερινό μαρτύριο. Αυτοί, λοιπόν, οι τύποι ανθρώπου είναι καταδικασμένοι να μείνουν για πάντα μόνοι τους ή,τουλάχιστον, μακριά από εμάς.

Ο νάρκισσος

Ένας νάρκισσος συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο, σαν να είναι το καλύτερο δημιούργημα της φύσης. Νιώθει ανώτερος πνευματικά και εμφανισιακά από τους γύρω του και φροντίζει να το δείχνει διαρκώς κάνοντας υποτιμητικά σχόλια στους άλλους. O ναρκισσισμός οδηγεί στο να δημιουργηθούν δυσλειτουργικές σχέσεις, αφού η σχέση μετατρέπεται σε έναν διαρκή αγώνα να αποδείξει ο ένας στον άλλον ποιος είναι ο καλύτερος, με τον νάρκισσο να χρησιμοποιεί εκβιαστικά μέσα προκειμένου να αποκτήσει θέση ισχύος.

Δεν κάνει συμβιβασμούς, δεν διαθέτει ενσυναίσθηση και προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, ώστε να αποσπά θετικά σχόλια και να τονώνει την ήδη υπέρμετρη αυτοπεποίθησή του. Κατά βάθος, όμως, έχει πολλές ανασφάλειες τις οποίες καλύπτει, θεοποιώντας τον εαυτό του και μειώνοντας τους άλλους. Επειδή δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει ο ίδιος στοιχεία του χαρακτήρα του, δημιουργεί επιφανειακές σχέσεις, τις οποίες είναι πρόθυμος να διαλύσει προκειμένου να μην δείξει την αδύναμη πλευρά του.

Ο τσιφούτης

«Τσιγκούνης στην τσέπη, τσιγκούνης και στα αισθήματα» έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Πράγματι πόσο ανοιχτοχέρης μπορεί να είναι κάποιος στα αισθήματά του όταν έχει…καβούρια στις τσέπες του; Συνήθως, τέτοιοι άνθρωποι είναι μίζεροι. Γκρινιάζουν συνεχώς για τις οικονομικές υποχρεώσεις τους και προσπαθούν να κάνουν οικονομία μέσω της στέρησης. Η στέρηση αυτή, όμως, κατά κάποιον τρόπο τους απομονώνει από τους γύρω του, γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν την κοινωνική ζωή των άλλων.

Η τσιγκουνιά χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο ανασφαλή, ο οποίος μέσω του ελέγχου των χρημάτων θέλει να ελέγχει τα συναισθήματά του. Φοβάται να εμπιστευτεί, να επενδύσει σε ανθρώπους και προτιμάει να στρέφει το ενδιαφέρον του στα χρήματα που μπορεί με ευκολία-συγκριτικά με τους ανθρώπους- να τα διαχειριστεί. Ασυνείδητα θεωρεί πώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ελέγξει την σύντροφό του. Η συμβίωση με έναν τέτοιον άνθρωπο μπορεί να γίνει ανυπόφορη, γιατί αυτού του είδους η διαχείριση των χρημάτων, οδηγεί σε τριβές και με τον καιρό σε έλλειψη επικοινωνίας.

Ο μονίμως επικριτικός

Ο επικριτικός σύντροφος θα σχολιάσει τα πάντα: την εξωτερική σας εμφάνιση, το φαγητό που δεν είναι όπως το θέλει, τις συνήθειες ή τον χαρακτήρα σας. Εστιάζει κυρίως στα αρνητικά της συντρόφου του και την επικρίνει διαρκώς για αυτά. Η σχέση με έναν τέτοιο άτομο χαρακτηρίζεται από τοξικότητα και είναι δυσλειτουργική καθώς γεννά την διαρκή ανασφάλεια και καταπίεση. Η επίκριση είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να εκφράσει κανείς τα παράπονά του ή να θίξει ένα πρόβλημα ή μια συμπεριφορά που τον απασχολεί.

Σκοπός του δεν είναι μια αρμονική σχέση χωρίς προβλήματα, αλλά πώς θα μειώσει το ταίρι του. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μένουν ποτέ ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες των άλλων και τελικά δηλητηριάζουν τις σχέσεις τους.

O παθολογικά ζηλιάρης

Η σχέση με έναν παθολογικά ζηλιάρη σύντροφο είναι πολύ δύσκολη αφού το αίσθημα της καταπίεσης είναι έντονο και για τις δύο πλευρές και συχνά η κατάληξη είναι ο χωρισμός. Η ζήλια ξεκινάει από την ανασφάλεια που αισθάνεται κανείς για τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμη κι αν η σύντροφός του δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, εκείνος πλάθει σενάρια απιστίας και προδοσίας, γίνεται καχύποπτος και νιώθει θυμωμένος.

Θυματοποιεί τον εαυτό του και δημιουργεί τύψεις και ενοχές στην σύντροφό του.Στην προσπάθειά του να ελέγξει το ταίρι του φέρεται με προσβλητικό τρόπο δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύεται το άτομο που είναι μαζί του. Ένας τέτοιος άνθρωπος αδυνατεί να σεβαστεί τόσο τον εαυτό του όσο και την σύντροφό του, γι’ αυτό και στο τέλος καταλήγει να είναι μόνος.

Ο παθητικά-επιθετικός

Ένας παθητικά-επιθετικός άνθρωπος δεν θα εκφράσει ποτέ με φανερό τρόπο την οργή του. Δεν θα μιλήσει για όσα τον ενοχλούν αλλά θα προσπαθήσει να κάνει φανερά τα αρνητικά του συναισθήματα με την συμπεριφορά του. Μπορεί για παράδειγμα, να αδιαφορεί όταν του μιλάμε ή να μας κοιτάζει με άγριο τρόπο. Χτίζει έναν αόρατο τοίχο γύρω από τον εαυτό του και αποκλείει ακόμη και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Είναι ένα είδος άμυνας και επίθεσης ταυτόχρονα.

Φοβούνται να μπουν σε ευθεία σύγκρουση και χρησιμοποιούν αθέμιτα ψυχολογικά μέσα προκειμένου να κυριαρχήσουν στον σύντροφό τους. Αυτού του είδους η συμπεριφορά οδηγεί στην διάλυση της επικοινωνίας μέσα σε μια σχέση και δημιουργείται ένα τοξικό κλίμα που φθείρει και τους δύο συντρόφους.

www.mama365.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 5 τοξικοί τύποι αντρών που είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά
5 τοξικοί τύποι αντρών που είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhttsJKEURQt6E08Dj8ry5OsdxRRUCKwOHpEVLs4S4dKEoaEnVB-fj0XvMEcMNqdzwrLMck_aDHJJ3vZA8TpZxq_mcgizOIb8qar8Xucyy9oaMeQeXUZfAS2BYavHWa9OoLsxwm2vmACwY/s640/%2524+%25283%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhttsJKEURQt6E08Dj8ry5OsdxRRUCKwOHpEVLs4S4dKEoaEnVB-fj0XvMEcMNqdzwrLMck_aDHJJ3vZA8TpZxq_mcgizOIb8qar8Xucyy9oaMeQeXUZfAS2BYavHWa9OoLsxwm2vmACwY/s72-c/%2524+%25283%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/5_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/5_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy