-->

Γιώργος Κατσαμπέρης: "Η προσωρινή διακοπή & λήψη νέας περιβαλλοντικής αδειοδότησης"

Η όποια αντιπαράθεση με την εταιρεία FARGECO HELLAS δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμμονής και φυσικά δεν εδράζεται σε προσωπική αντιπ...


Η όποια αντιπαράθεση με την εταιρεία FARGECO HELLAS δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμμονής και φυσικά δεν εδράζεται σε προσωπική αντιπαράθεση, καθότι σκοπός του Δικηγόρου είναι η προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εντολέων του.

Η εταιρεία καλό θα είναι να αποφεύγει προσωπικές αιχμές στο πρόσωπό μου, διότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Ηλείας. Είναι δεδομένο ότι ο καθένας από εμάς εκπροσωπεί και υπηρετεί διαφορετικά συμφέροντα.
Η εταιρεία τα δικά της και εγώ ως Δικηγόρος την προάσπιση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Καθόλου μεμπτό, αντιθέτως ηθικότατον.

Επί της ουσίας, η πληροφόρηση που έχουμε εμείς είναι ότι η πρόσκληση για υποβολή απόψεων επί της νέας ΑΕΠΟ, ανακοινώθηκε στο Ιστότοπο της Περιφέρειας στις 8/3/2019. Εκεί λοιπόν πληροφορηθήκαμε το πρώτον ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση νέας ΑΕΠΟ, η οποία πέραν των άλλων, αιτείται επέκταση της αδείας της στην παραγωγική διαδικασία στους 90 τόνους ημερησίως από 54 τόνους σήμερα, την νομιμοποίηση του Θεσμοκαταστροφέα για τις οσμές, την απόσυρση παλιών μηχανημάτων και την εγκατάσταση νέων.

Συνεπώς είναι προφανές ότι μας προβλημάτισε να έρχεται η διακοπή λειτουργίας με την αίτηση για νέα ΑΕΠΟ. Δεν θα αντιπαρατεθώ όμως το θέμα αυτό γιατί δέχομαι ως αληθή την θέση της εταιρείας, ως προς το χρόνο κατάθεσης της αιτήσεως για ΑΕΠΟ. Νομίζω όμως ότι μπορώ να έχω και άποψη για το τι συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει θέμα, όταν ειδικά στην τελευταία σύγκρουση ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ πήρε απόφαση να δέχεται απόβλητα από την εταιρεία, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε ΕΚΑ αποβλήτων.

Όμως επί των Περιβαλλοντικών Όρων ζητάμε από την αδειοδοτούσα αρχή (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) να λάβει υπόψη της όλα όσα έχουμε προσκομίσει ως στοιχεία, καθώς και τις αντιδράσεις για τη δυσοσμία αλλά και την έντονη επιφυλακτικότητά μας, ώστε να υπάρξει μέριμνα για ΣΥΝΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ της λειτουργίας του θερμοκαταστροφέα και την αποκάλυψη εν τέλει του ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥ.

Χαίρομαι ότι ο θερμοκαταστοφέας εξαλείφει πλήρως τα λύματα από την παραγωγική διαδικασία και συνεπώς, να μην είναι η εταιρεία «κατηγορούμενη» και «απειλούμενη» για το θέμα των λυμάτων. Πάντα όμως θα ελπίζω να αποκαλύψω αυτόν που έχει καταστρέψει το ρέμα. Πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι οι μετρήσεις οι δικές μας στο ρέμα δείχνουν έντονη παρουσία οργανικού φορτίου, καθώς και εντερόκοκκων και κολοβακτηριδίων και επιπλέον ότι δυστυχώς το πρόβλημα της δυσοσμίας εξακολουθεί να υφίσταται.

Επί της προσωρινής διακοπής, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα και η οποία αναβλήθηκε τελικώς για την Πέμπτη, δεν αποτελεί λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Δεν μπορεί μία βιομηχανία να αδειοδοτείται και να λειτουργεί εκτός Βιομηχανικής Περιοχής, την ώρα που γειτονικοί οικισμοί έχουν δηλώσει ευθαρσώς τι η λειτουργία της βλάπτει την καθημερινότητά τους λόγω έντονων οσμών.

Η επίκληση δε λόγων για αναστολή της προσωρινής διακοπής, λόγω αποθηκευμένης πρώτης ύλης και γενικότερα η επίκληση λόγων ότι η διακοπή δύναται να βλάψει το περιβάλλον από τη μη επεξεργασία της πρώτης ύλης, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων από τη λειτουργία, δίνει την εντύπωση ότι δυστυχώς για το πολίτη η διοίκηση λειτουργεί με δύο ταχύτητες και δεν τηρεί τουλάχιστον μία ενιαία γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κύριοι, και οι ΑΕΠΟ θα εγκριθούν και το εργοστάσιο δεν θα κλείσει. Όμως δεν μπορείτε να στερήσετε το δικαίωμα των κατοίκων να λένε την αλήθεια και να προσπαθούν να προστατέψουν τη ζωή, τα παιδιά τους και τις περιουσίες τους από αυτό, αυτόν ή αυτούς που πιστεύουν ότι τους προσβάλλει.

Γ. Κατσαμπέρης 
Δικηγόρος Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και κατοίκων Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιώργος Κατσαμπέρης: "Η προσωρινή διακοπή & λήψη νέας περιβαλλοντικής αδειοδότησης"
Γιώργος Κατσαμπέρης: "Η προσωρινή διακοπή & λήψη νέας περιβαλλοντικής αδειοδότησης"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrdtEpzKP3tiR6Mbtmzj2kiV3Fnj3loaZCr4YpZUwY43XXt8l1iwJZn5jJsz2MC3Fv2x91Kuofj80z5EjvFEjxWEY4fYWWS2HLBOaZDHdg9J5t8-oyhpmXDmIB-XEjdHxOrE7ZM27hLlg/s640/22519133_10203602999752147_5663170213555795189_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrdtEpzKP3tiR6Mbtmzj2kiV3Fnj3loaZCr4YpZUwY43XXt8l1iwJZn5jJsz2MC3Fv2x91Kuofj80z5EjvFEjxWEY4fYWWS2HLBOaZDHdg9J5t8-oyhpmXDmIB-XEjdHxOrE7ZM27hLlg/s72-c/22519133_10203602999752147_5663170213555795189_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_202.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_202.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy