-->

Ο Τσίπρας προανήγγειλε αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ

Της Νίκης Ζορμπά Άρχισε το σκληρό προεκλογικό ροκ ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Προανή...


Της Νίκης Ζορμπά

Άρχισε το σκληρό προεκλογικό ροκ ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Προανήγγειλε έμμεσα την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ λέγοντας πως "Έχουμε σχέδιο να πάψει να είναι εδώ το ΔΝΤ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη". Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ταύτισε - ως συνηθίζει- την αξιωματική αντιπολίτευση με τις πολιτικές του ΔΝΤ αναφέροντας πως εάν εκλεγεί η Ν.Δ θα καταργήσει "σε μια νύχτα" όλες τις φιλολαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, κηρύσσοντας και ενώπιον των βουλευτών του την έναρξη μακράς - εξ όσων δήλωσε ο ίδιος- προεκλογικής περιόδου, επανέλαβε το δίλημμα περί προοδευτικής φιλολαϊκής πολιτικής απέναντι σε ακροδεξιές πολιτικές των ολιγαρχών και των ελίτ επιμένοντας να τονίζει εμφατικά ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. Στο ίδιο προεκλογικό πλαίσιο εντάσσεται και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον ΜΜΕ και δημοσκόπων, κατηγορώντας τους ούτε-λίγο ούτε πολύ σαν εκτελεστικούς βραχίονες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας μάλιστα για "πολιτική απάτη".

Επιχειρώντας μάλιστα να τονώσει το προεκλογικό ηθικό των βουλευτών του, ο Α. Τσίπρας αμφισβήτησε ευθέως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ενδιαφέρουσα αλλά όχι καινοφανής είναι η επιλογή του να στηρίξει απολύτως τον Παύλο Πολάκη σχετικά με την υπόθεση του δανείου των 100.000 ευρώ, λέγοντας χωρίς να τον κατονομάσει πως όταν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δάνειο απολύτως σύννομο γίνεται ζήτημα περίπου ισότιμο με το μεσανατολικό.

Σε αντιδιαστολή έβαλε τη στάση των ΜΜΕ για υποθέσεις "διαφθοράς" της αντιπολίτευσης, επαναφέροντας υψηλά στην προεκλογική ατζέντα τα περί διεφθαρμένου παλαιού πολιτικού συστήματος.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων:

*Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα πιουν ένα ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών.

*Κάθε φορά που κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι κάνει παράπτωμα, ακόμη και δάνειο απολύτως σύννομα αν έχει πάρει, γίνεται θέμα ισότιμο του Μεσανατολικού.

* Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ και τα στελέχη της. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ποιος κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα. Και εκεί για να μη μασάμε τα λόγια μας κρύβονται όχι μόνο οι ελίτ αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη.

* Πρώτος σταθμός, η κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών. Εκεί όπου στη μία πλευρά του πολιτικού ανταγωνισμού βρίσκεται η αναβαπτισμένη ακροδεξιά όλων των μορφών, προεξέχουσας της ΝΔ. Από την άλλη, είμαστε εμείς. Η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

* Το δίλημμα θα είναι αν θα συνεχίσουμε τη πορεία εξόδου από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια ή θα επιστρέψουν αυτοί που βύθισαν τη χώρα στη κρίση και τη κοινωνία στην απόγνωση. Δίνοντας μάλιστα τα κλειδιά σε ότι πιο σκοτεινό έχει βγάλει η οικονομική εξουσία και η διαπλοκή, στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

www.capital.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Τσίπρας προανήγγειλε αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ
Ο Τσίπρας προανήγγειλε αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaz9NkeJ9FxkoWSUOGnuI81nqIM85l5t4Zm89NGk6WA-BIu4g7KKpWWoFRSI1YQIsVmwDhung944_rDi5eOaZQDaWbR5u3aNDt3s11Sc2O7nYsJIeVaClCIGSfMeqGRFqhfe7VPRMamLY/s640/22c46ad4c2324706aca513a80c6c423b.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaz9NkeJ9FxkoWSUOGnuI81nqIM85l5t4Zm89NGk6WA-BIu4g7KKpWWoFRSI1YQIsVmwDhung944_rDi5eOaZQDaWbR5u3aNDt3s11Sc2O7nYsJIeVaClCIGSfMeqGRFqhfe7VPRMamLY/s72-c/22c46ad4c2324706aca513a80c6c423b.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_563.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_563.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy