-->

Ελένη Αρβανιτάκη: «Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο εαυτός μου…»

Η Ελένη Αρβανιτάκη, είναι 32 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Γεννήθηκε στη Ν. Μανωλάδα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και κατοι...


Η Ελένη Αρβανιτάκη, είναι 32 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Γεννήθηκε στη Ν. Μανωλάδα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και κατοικεί στη Μυρσίνη, που αποτελεί τόπο καταγωγής του συζύγου της, τα τελευταία 10 χρόνια. 

*Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μυρσίνης & δημοσιεύτηκε στο 8ο φύλλο της εφημερίδας "Ο Πολίτης της Ηλείας"

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να ακολουθήσετε το επάγγελμα του αγρότη; 

«Ο σύζυγός μου είναι επαγγελματίας αγρότης και καλλιεργεί κυρίως κολοκύθια και πεπόνια. Με τον γάμο μου μαζί του ακολούθησα κι εγώ το επάγγελμα του αγρότη»

-Μια γυναίκα έχει θέση στο χωράφι, στο στάβλο ή στο θερμοκήπιο;

«Η θέση της γυναίκας είναι οπουδήποτε εκείνη πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα. Το χωράφι και το θερμοκήπιο δεν αποτελούν εξαιρέσεις, είναι ο χώρος εργασίας μας».


-Πως ξεκίνησε η επαφή σας με την γη;

«Μεγάλωσα σε αγροτική περιοχή όπου η επαφή με τη γη είναι μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων. Ο πατέρας μου ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και με την γεωργία και όλη η οικογένεια συμμετείχαμε στις δραστηριότητές του».

-Τι σας γοητεύει σε αυτή την δουλειά;

«Αυτά που με γοητεύουν στη δουλειά μου είναι καταρχήν η επαφή με τη φύση, από το πρωί αντικρίζεις εικόνες της πραγματικά μαγικές. Η φροντίδα των φυτών μας είναι άλλη μια γοητεία της δουλειάς μας, τα φυτεύουμε, τα φροντίζουμε και τα βλέπουμε καθημερινά να μεγαλώνουν ανυπομονώντας για τη στιγμή που θα μας δώσουν τους καρπούς τους».

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερη ή οι μεγαλύτερες δυσκολίες;

«Η μεγαλύτερη δυσκολία της δουλειάς μας είναι οι καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα όταν «ρίχνει πάγο» όπως λέμε, πρέπει όλη μέρα να είμαστε στο χωράφι σκεπάζοντας και ξεσκεπάζοντας τα θερμοκήπια με διπλή κάλυψη για να μην καούν τα φυτά. Άλλη μια δυσκολία είναι οι ιώσεις των φυτών που μπορούν να βλάψουν ολόκληρη την καλλιέργειά μας».

-Ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής σας ποιος είναι;

«Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Προσπαθώ να βελτιώνω καθημερινά τη δουλειά μου ώστε να αποδίδει τα μέγιστα».


-Αγροτική ζωή και επιχειρηματικότητα. Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να ανταπεξέλθει;

«Η αγροτική ζωή είναι πολύ δύσκολη. Το να παράγεις προϊόντα ανταγωνιστικά και καλής ποιότητας ώστε να μπορέσεις να τα πουλήσεις σε καλή τιμή είναι μια επιπλέον δυσκολία της δουλειάς μας. Ειδικά στο χώρο μας που είναι ανδροκρατούμενος οι γυναίκες έχουμε μια επιπλέον δυσκολία να μας αντιμετωπίσουν σαν ισότιμές τους.

-Τελικά, η παιδική μας ηλικία καθορίζει την πορεία μας στη ζωή; 

«Είναι βέβαιο ότι επηρεαζόμαστε από τον τρόπο και τον τόπο που μεγαλώσαμε. Οι εικόνες μας σαν παιδιά και οι εμπειρίες μας σίγουρα καθορίζουν την πορεία μας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μας.

-Είναι οι αγρότες τεμπέληδες και κάθε φορά κλείνουν τους δρόμους για να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο;

«Διαφωνώ απόλυτα γιατί πιστεύω πως ο σκοπός τους είναι να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη δουλειά τους και τη γη τους».

-Αν είχατε μπροστά σας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τι θα του λέγατε;

«Αν είχα μπροστά μου τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα του έλεγα να φροντίσει για ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες γιατί η καλλιέργεια της γης έχει πολλές δυσκολίες. Θέλουμε να είναι στο πλάι μας και όχι απέναντί μας».

-Ποιο είναι το μότο σας;

«Το μότο μου είναι Εργάζομαι – Προσφέρω!»

Ποιο είναι το όνειρό σας;

«Το όνειρό μου είναι να έχω μια υγιή επιχείρηση ώστε να μπορώ να προσφέρω στα παιδιά μου ένα καλύτερο μέλλον».


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ελένη Αρβανιτάκη: «Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο εαυτός μου…»
Ελένη Αρβανιτάκη: «Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο εαυτός μου…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyDFn65FxwQXqi9Q45dRmiJ9zvn6VpYBjWz2q9bec8wSwAua1lz5aySRjV8_FPpN5GcLX-cevIqCN4bsq8AU65mDYKvTmCFi-Y6J3VP_A0EHzqsZdVGYuwW-0T5JbhFm6fDDKFIHe8IIw/s640/53545887_441961939884170_8514857996730236928_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyDFn65FxwQXqi9Q45dRmiJ9zvn6VpYBjWz2q9bec8wSwAua1lz5aySRjV8_FPpN5GcLX-cevIqCN4bsq8AU65mDYKvTmCFi-Y6J3VP_A0EHzqsZdVGYuwW-0T5JbhFm6fDDKFIHe8IIw/s72-c/53545887_441961939884170_8514857996730236928_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_601.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_601.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy