-->

Αργυρώ Παπατόλια: «Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά στόχων»

Η δραστήρια και όμορφη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μυρσίνης, με την μεγάλη και σημαντική εθελοντική προσφορά, «αποκαλύπτεται» στη σημ...


Η δραστήρια και όμορφη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μυρσίνης, με την μεγάλη και σημαντική εθελοντική προσφορά, «αποκαλύπτεται» στη σημερινή μας συνέντευξη. 

Η Αργυρώ Παπατόλια, ασφαλιστικός σύμβουλος, μιλάει για τη ζωή της και το επάγγελμά της, σε μια συνέντευξη που, όπως και οι προηγούμενες, γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Μυρσίνης και δημοσιεύτηκε στο 9ο φύλλο της εφημερίδας "Ο Πολίτης της Ηλείας".

Ποια είστε; Δώστε μας λίγα στοιχεία για τον εαυτό σας και την δουλειά σας. 

Ονομάζομαι Παπατόλια Αργυρώ και κατάγομαι από τη Δράμα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός 3 χρονου αγοριού. Ζω στη Μυρσίνη και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά εδώ και 6 χρόνια στα Λεχαινά. Σπούδασα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στη σχολή Διοίκησης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων , με εξειδίκευση στη διαχείριση των κοινωνικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Το 2015 απέκτησα την πιστοποίηση του ασφαλιστικού συμβούλου από την τράπεζα της Ελλάδος. Από το 2016 διατηρώ το δικό μου ασφαλιστικό γραφείο στα Λεχαινά στην οδό Δημησιάνου 1 στην Κεντρική πλατεία .

Γιατί κάποιος να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου; 

Για να ακολουθήσει κάποιος αυτό το επάγγελμα πρέπει να το αγαπήσει πραγματικά και να συνειδητοποίηση ότι ο ρόλος του δεν είναι μόνο επαγγελματικός αλλά και κοινωνικός. Δεν «πουλάει προϊόντα» αλλά προσφέρει λύσεις σε ανάγκες που απασχολούν όλους μας και που αν δεν καλυφθούν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά δυστυχώς μπορεί να είναι πολύ αργά αφού ο ασφαλιστικός σύμβουλος υποστηρίζει τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των ασφαλισμένων.


Πόσο αξιόπιστη είναι η ελληνική ασφαλιστική αγορά; 

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι η μικρότερη σε μέγεθος αγορά στην Ευρώπη, γεγονός που δεν είναι άσχετο με την χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων. Η εφαρμογή, από το 2016, της κοινοτικής οδηγίας Solvency II εξασφαλίζει πλέον συνθήκες πιο υγιούς ανταγωνισμού αλλά κυριότερα προστατεύει τους καταναλωτές – ασφαλισμένους μιας και εισάγει πιο αυστηρό πλαίσιο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των εταιριών. Άρα μπορούμε να μιλάμε πραγματικά πλέον για μια αξιόπιστη ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Πόσο επηρέασε η οικονομικο-πολιτική κρίση (capital controls, κλπ) την ασφαλιστική αγορά;

Σίγουρα έχουν επηρεαστεί όλοι αλλά ο ασφαλιστικός κλάδος είναι από τους λίγους που έχουν καταφέρει να προσφέρουν τις απαραίτητες ασφαλιστικές λύσεις, προσαρμόζοντας τις τιμές με βάση την οικονομικό-πολιτική κρίση που περνάει η χώρα μας. Η μείωση των ασφάλιστρων αγγίζει και το 50% σε σχέση με τα τελευταία δυο χρόνια. Επίσης πλέον είναι ορατή η ανάγκη για ασφαλιστικά προϊόντα όπως η νοσοκομειακή κάλυψη και η αγορά συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;

Υπομονή , επιμονή , θέληση και πολύ δουλειά. Οι εξελίξεις σήμερα μας οδηγούν σε νέους δρόμους, νέους τρόπους, νέες προσεγγίσεις κι εμείς οι ασφαλιστές, όπως και όλοι βέβαια, οφείλουμε να αποδεχτούμε και να εισχωρήσουμε άμεσα σε αυτούς τους δρόμους χωρίς καθόλου χάσιμο χρόνου.


Μπορείτε να μας περιγράψετε το δικό σας «business plan» της εποχής της οικονομικής κρίσης;

Εμείς δεν έχουμε ράφια με προϊόντα και δεν πουλάμε κάτι που φαίνεται άμεσα οπότε καταλαβαίνετε από την φύση του πόσο δύσκολο είναι, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά και ειδική προσέγγιση ώστε να κατανοήσει ο υποψήφιος αγοραστής ότι εμείς σε σχέση με την τράπεζα η το ιντερνέτ μπορούμε να καλύψουμε τις ξεχωριστές ανάγκες του. Το δικό μου business plan είναι λοιπόν να προσφέρω το κατάλληλο ασφαλιστικό προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με τις απαιτήσεις και την οικονομική κατάσταση του πελάτη, αυτό είναι και η καλύτερη διαφήμιση για μένα.

Τι προσόντα πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να διαθέτει ο ιδανικός ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Ο ιδανικός ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να διαθέτει ειλικρίνεια, εργατικότητα, μεθοδικότητα, επικοινωνιακά χαρίσματα ,επιμονή, υπομονή και σκληρή εκπαίδευση. Πρέπει να θέλει να αναπτύσσει τις δεξιότητές του, ώστε να είναι ικανός να μεταλαμπαδεύει την έννοια της πρόληψης στον πελάτη αναφορικά με τα ασφαλιστικά πακέτα που θα του προτείνει .

Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα αμοιβών για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο; 

Η παραγωγικότητα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι ο καθρέπτης των εσόδων του. Ο χώρος μας αμείβεται με προμήθειες που διαμορφώνονται από την παραγωγικότητα του συμβούλου. Δεν υπάρχει ταβάνι , όσο δουλεύεις αμείβεσαι.


Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα συστατικά της επιτυχίας για μία αποτελεσματική πώληση;

Η ειλικρίνεια, ο σεβασμός στις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις κάθε ενδιαφερομένου σε συνδυασμό με τη γνώση ώστε να προσφέρεις στον πελάτη το κατάλληλο προϊόν .

Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική συμβουλή που θα μπορούσατε να δώσετε σε κάποιον νέο που θα ήθελε να ξεκινήσει τώρα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Να πιστέψουν και να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους να ασχοληθούν με ένα επάγγελμα που μπορεί να τους δώσει εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά στόχων .


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αργυρώ Παπατόλια: «Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά στόχων»
Αργυρώ Παπατόλια: «Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά στόχων»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbgwrzRlR8_nUuC7ZzpOYgGxwChVT7g7HrZroVa8LkU0zO2UOzyLmwwl2mf06eH32wKRFWr7xLSiB11VaI2HGasO_cqM2kZLSsPa3pdV_jOpe3m9QTokNY-3puG72MQyulqVqa_r7zcuw/s640/P1170593.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbgwrzRlR8_nUuC7ZzpOYgGxwChVT7g7HrZroVa8LkU0zO2UOzyLmwwl2mf06eH32wKRFWr7xLSiB11VaI2HGasO_cqM2kZLSsPa3pdV_jOpe3m9QTokNY-3puG72MQyulqVqa_r7zcuw/s72-c/P1170593.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_623.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_623.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy