-->

Οι τροφές που σε παχαίνουν αργά και βασανιστικά χωρίς να το καταλάβεις

Είναι η περίοδος που βάζεις στόχο να χάσεις τα κιλά μέχρι το καλοκαίρι. Το μυαλό σου ήδη αναζητά τρόπους για γρήγορα αποτελέσματα. Ακόμ...


Είναι η περίοδος που βάζεις στόχο να χάσεις τα κιλά μέχρι το καλοκαίρι. Το μυαλό σου ήδη αναζητά τρόπους για γρήγορα αποτελέσματα. Ακόμη κι αν βαθιά μέσα σου γνωρίζεις πως θα στηριχτείς για ακόμη μία φορά στο χιούμορ σου. Μοιραία, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να προσέξεις είναι η διατροφή σου. Θα αναζητήσεις τροφές με λίγες θερμίδες. Είναι όμως όλες αυτές ικανές να σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος; Ο διατροφολόγος και συγγραφέας David Zinczenko σε προειδοποιεί για εκείνες τις τροφές που νομίζεις πως βοηθούν αλλά στην ουσία κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Wraps


Προφανώς πιστεύεις πως μια πολύ λεπτή φέτα ψωμιού είναι ένας εύκολος τρόπος για να κόψεις τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες. Ωστόσο, η ποικιλία υλικών είναι ουσιαστικά χειρότερη όσον αφορά τις θερμίδες και από κανονικές φέτες ψωμιού. Ιδανικά, προτίμησε τα wraps ολικής άλεσης και απέφυγε τις veggie επιλογές.

Smoothies 

Παρότι ακούγεται μια υγιεινή επιλογή, αν το παρακάνεις με αυτά, θα την πατήσεις. Ειδικά αν πίνεις πάνω από 2 smoothies την ημέρα, τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σου.

Τυρί χαμηλών λιπαρών 

Το τυρί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, είναι γεμάτο λίπος και θερμίδες. Αυτό οδηγεί αρκετούς στο να επιλέγουν τυρί με χαμηλά λιπαρά. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος, καθώς σύμφωνα με τον Zinczenko, το πρόβλημα είναι απλά η ποσότητα. Όσο την ελέγχεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ξηροί καρποί


Είναι πραγματικά καλοί για το σκοπό που θέλεις να πετύχεις, αλλά κι εδώ το πρόβλημα έγκειται στην ποσότητα που θα φας. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που ξεχνιούνται τρώγοντάς τους και φυσικά οι θερμίδες κάνουν πάρτι. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα καρύδια που περιέχουν Ω3, πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες, ενώ τα αμύγδαλα είναι γεμάτα θερμίδες.

Energy Bars 

Πώς σου δίνουν ακριβώς ενέργεια οι μπάρες; Η απάντηση βρίσκεται σε μια μόνο λέξη και αυτή είναι η ζάχαρη. Σου παρέχει μια ώθηση άμεσα αλλά μετά από λίγη ώρα πέφτεις. Ακόμη και οι «υγιεινές» μπάρες περιέχουν ποσότητα ζάχαρης. Αν λοιπόν σου αρέσουν τόσο πολύ, επίλεξε αυτές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Σούπες 

«Μελέτες έχουν αποδείξει πως το να τρως κάτι σε υγρή μορφή σε κρατά γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο καλό θα είναι να αποφεύγεις να τρως σούπες έξω. Φτιάξε καλύτερα τη δική σου στο σπίτι σου συνδυάζοντας λαχανικά, μπαχαρικά και πρωτεΐνη» είναι η γνώμη του Zinczenko.

Σούσι


Το σούσι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με λίγη πρωτεΐνη. Το ρύζι που χρησιμοποιείται στα περισσότερα εστιατόρια καθώς και τα άλατα που περιέχει η soy sauce αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σου και σε αφήνουν πεινασμένο στο τέλος. «Μην το αγνοείς, το σούσι μπορεί να είναι υγιεινό. Επίλεξε όμως το sashimi αντί για τα rolls, και αν υπάρχει η δυνατότητα προτίμησε το καστανό ρύζι» τονίζει ο Zinczenko.

Αβοκάντο 

Το αγαπημένο #instafood όλων είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, ίνες και υγιή λίπη. Αλλά αν επιθυμείς να χάσεις βάρος, αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κόψεις. Ένα μόνο αβοκάντο μπορεί να έχει περισσότερες από 350 θερμίδες, ενώ ακόμη και μια μικρή ποσότητα guacamole σε φρυγανισμένο τοστ αρκεί για την ημερήσια δόση σου.

AskMen

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι τροφές που σε παχαίνουν αργά και βασανιστικά χωρίς να το καταλάβεις
Οι τροφές που σε παχαίνουν αργά και βασανιστικά χωρίς να το καταλάβεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe4yhjbhx6-UnwON0HWlN6h4sxKIKLGkK-8NOlroYO38-qn8LD3s_BhCuGj7jaawl9EvCxJwE8XOa1ezEd6ODHJT4xTakJc8XTAsaqejOPTE8KUo134KzkE8fm7flC6x8RjjsOR_GtJfg/s640/%2524+%25286%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe4yhjbhx6-UnwON0HWlN6h4sxKIKLGkK-8NOlroYO38-qn8LD3s_BhCuGj7jaawl9EvCxJwE8XOa1ezEd6ODHJT4xTakJc8XTAsaqejOPTE8KUo134KzkE8fm7flC6x8RjjsOR_GtJfg/s72-c/%2524+%25286%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_720.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_720.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy