Πότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας – Οι εισηγήσεις για Μάιο ή φθινόπωρο και τι περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πλειοψηφία των στελεχών που είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει τις φθινοπωρινέ...


Σύμφωνα με τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πλειοψηφία των στελεχών που είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει τις φθινοπωρινές κάλπες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα αλλάξουν τον σχεδιασμό 

Μέσα στον Μάρτιο, και προς το τέλος του μήνα, θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από κυβερνητικές πηγές, η πλειοψηφία των στελεχών που είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει τις φθινοπωρινές κάλπες, είτε Σεπτέμβριο είτε Οκτώβριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα αλλάξουν τον σχεδιασμό.

Κανείς δεν αποκλείει δηλαδή να θελήσει ο πρωθυπουργός να εκμεταλλευτεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τις γερές δόσεις προεκλογικών παροχών και τις δικαστικές εξελίξεις σε διάφορες υποθέσεις. Πάντως, οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στην Πολιτική Γραμματεία θέλουν εξάντληση της τετραετίας. Κυρίως το θέλουν στο οικονομικό επιτελείο καθώς πιστεύουν ότι τα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών θα αρχίσουν να αποδίδουν, ενώ και η πορεία της οικονομίας θα βελτιώνεται.

Κάτι που, όπως υποστηρίζουν, φαίνεται από την αναβάθμιση κατά δύο μονάδες από την Moody’s, από τη μεγάλη υποχώρηση του επιτοκίου στο 10ετές (που θα δώσει την ευκαιρία για μια κανονική έξοδο) και από την μεγάλη άνοδο στο Χρηματιστήριο, κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά. Γυρίζει το παιχνίδι; Αλλά στελέχη στο Μαξίμου ζητούν εξάντληση της τετραετίας πιστεύοντας ότι μπορούν να γυρίσουν τις δημοσκοπήσεις που πράγματι είναι κακές. Κι ότι μπορεί να υπάρξει χρόνος για να περιοριστεί η ζημιά από το Μακεδονικό.

Το στρατόπεδο όσων θέλουν εκλογές τον Μάιο βάζουν μπροστά το γεγονός ότι αν στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί «Βατερλώ», τότε και στις εθνικές εκλογές η διαφορά με τη ΝΔ θα είναι τεράστια. Και θα έχει ακυρωθεί ακόμη και το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή τις Προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα υπάρχει και η «σκληρή» γραμμή της άμεσης διεξαγωγής εκλογών, πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς θα γίνει ανάλυση όλων των δεδομένων και των στοιχείων που υπάρχουν. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αυτή την ώρα να επιλέγει να μη γίνουν οι ευρωεκλογές μαζί με τις βουλευτικές, προσδοκώντας ουσιαστικά σε διαχειρίσιμη ήττα – επικοινωνιακά και πολιτικά – τον Μάιο, που θα την προβάλει ως φυσιολογική εξέλιξη λόγω και της κυβερνητικής φθοράς, αλλά και της χαλαρής ψήφου στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.

Πριν και μετά τις κάλπες του Μαΐου, το Μαξίμου θα επιχειρήσει να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση διάφορα θέματα που θα στοχεύουν την αντιπολίτευση, όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, οικονομικά κομμάτων.

Όλες οι πρωτοβουλίες

Παράλληλα, θεωρούν ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ξεδιπλωθεί πλήρως το κυβερνητικό σχέδιο με μια σειρά από θετικές πρωτοβουλίες και μέτρα που θα ενισχύσουν το φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης. Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι 120 δόσεις για οφειλές, η επιδότηση ενοικίου, οι προσλήψεις, αλλά και άλλες παρεμβάσεις υπέρ των οικονομικά ασθενεστέρων.

«Όλα αυτά θα εφαρμοστούν και θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μιλώντας στα «ΝΕΑ» κεντρικά κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι «τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήδη αλλάζουν το πολιτικό κλίμα». Το άλλο κρίσιμο στοιχείο για τον πρωθυπουργό είναι να προωθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το σχέδιό του για την κοινή πορεία των προοδευτικών δυνάμεων, αν και αυτό συναντά αντικειμενικά την αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού, τροφοδοτώντας νέο κύκλο συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθούν οι κινήσεις για «άλωση» του χώρου της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας (κυρίως στη βάση και λιγότερο στο στελεχικό προσωπικό) και θα γίνουν το επόμενο διάστημα και μια σειρά εκδηλώσεων, ενώ σε μία από αυτές, την πιο κεντρική, θα μιλήσει ο ίδιος ο Τσίπρας για να απευθύνει και νέο προσκλητήριο συμπόρευσης. Αυτό θα γίνει βέβαια και αύριο, Κυριακή, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα υπάρξει συζήτηση για τις ευρωεκλογές και το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος και τη στρατηγική στην πορεία προς τον εκλογικό Μάιο. Επίσης, θα γίνουν και άλλα προσκλητήρια για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών προσώπων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, κυρίως από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και από τη λεγόμενη κοινωνική Δεξιά.

Δικαστική ηγεσία

Ένας άλλος όμως, αρκετά κρίσιμος παράγοντας για την απόφαση να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο και με το βλέμμα σε μια επόμενη μέρα που θα περνάει από τα αντιπολιτευτικά έδρανα, συνδέεται με τις αλλαγές που θα γίνουν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και του προσώπου που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για κοινοτικό επίτροπο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Τσίπρας θέλει να έχει τη σφραγίδα του ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, κάτι που δεν θα γίνει εάν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον προσεχή Μάιο και ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στην περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο θα είναι αυτός που θα προτείνει στις Βρυξέλλες το πρόσωπο που θα αναλάβει χρέη επιτρόπου για λογαριασμό της Ελλάδας. Και αυτό είναι μια πολύ κρίσιμη παράμετρος, καθώς ο πρωθυπουργός σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θέλει να έχει πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του σε ένα βασικό πόστο της ΕΕ. Ακόμα, το καλοκαίρι αναμένεται να επιλεγεί και η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο της Επικρατείας) και, όπως λένε οι πιο μυημένοι, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Γι’ αυτό οι εκλογές τον Οκτώβριο τον εξυπηρετούν και σε αυτό το πεδίο, διότι οι αλλαγές θα είναι πιο φιλικές για τον ίδιο, όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο, και αυτό θα τον βοηθήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση.

www.in.gr

COMMENTS

aaaaa
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Πότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας – Οι εισηγήσεις για Μάιο ή φθινόπωρο και τι περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Πότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας – Οι εισηγήσεις για Μάιο ή φθινόπωρο και τι περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ
https://2.bp.blogspot.com/-6oJ141RjCas/XHrkwwataHI/AAAAAAADYh4/r2bq6XPrOqU1IFQhAbRRWD4fjVEc4PdDQCLcBGAs/s640/%25CE%2595%25CE%259A%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%2595%25CE%25A3.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-6oJ141RjCas/XHrkwwataHI/AAAAAAADYh4/r2bq6XPrOqU1IFQhAbRRWD4fjVEc4PdDQCLcBGAs/s72-c/%25CE%2595%25CE%259A%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%2595%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_82.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_82.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy