-->

Γιάννης Κουτσούκος: «Εμείς δεν κοροιδέψαμε τον λαό όπως οι άλλοι…»

Ο Γιάννης Κουτσούκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Βουλευτής Ηλείας με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, χαίρει της αγάπ...


Ο Γιάννης Κουτσούκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Βουλευτής Ηλείας με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης όχι μόνο του λαού της Ηλείας αλλά και συναδέλφων του απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις. 

Ο έμπειρος πολιτικός, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Ηλείας", μιλάει για τις εκλογές, το ΚΙΝΑΛ, τις Περιφερειακές εκλογές, για τα χρόνια προβλήματα της Ηλείας και πολλά ακόμα… 

* Διαβάστε το 1ο μέρος της συνέντευξης

-Πότε βλέπετε να γίνονται οι εκλογές;

«Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Τα σενάρια που επεξεργάζεται ο κ. Τσίπρας- προνόμιο του οποίου είναι η προκήρυξη των εκλογών – αφορούν την ελαχιστοποίηση της εκλογικής του ήττας και είναι όλα πιθανά. Εμείς είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη, με προγραμματικό πλαίσιο και με αξιόμαχα ψηφοδέλτια γι’ αυτή τη μάχη, που θα είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας».

-Ποιο θα είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

«Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι επιφανειακά αντιμετωπίζεται, δηλαδή την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Αφορά κυρίως το αν μετά τις εκλογές θα υπάρξει μια Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και κοινωνικής συναίνεσης, προκειμένου να διαπραγματευτεί αξιόπιστα και να άρει τα δεσμά που σώρευσε για τη χώρα η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αναπαράγονται τα ίδια αδιέξοδα ανεξάρτητα ποιος κυβερνά.

Αυτή ακριβώς είναι και η προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής και αφορά κυρίως την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, την ανάκτηση της κυριαρχίας στη δημόσια περιουσία που εκχωρήθηκε στους δανειστές για 100 χρόνια και το πλαίσιο των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα».

- Στρατηγικός σας αντίπαλός σας στις εκλογές τελικά ποιος είναι; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ;

«Πολιτικός μας αντίπαλος είναι η συντηρητική πολιτική που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρεσβεύει η Ν.Δ.Πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν πάντα η Συντηρητική Παράταξη και η Δεξιά που την εκφράζει. Σ’ αυτές τις εκλογές όμως πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στρατηγικά να μην εκβιάζει τις πολιτικές εξελίξεις και να επανέλθει η Δημοκρατική Παράταξη, την οποία εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής, στον καθοριστικό ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων. Άρα αντίπαλοί μας είναι και οι δύο, καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να ανατραπεί αυτό το νέο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που εκφράζει και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές πολιτικές που υπήρξαν ποτέ στη χώρα». 

- Δεδομένης της πόλωσης που αναπτύσσεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υπάρχει ζωτικός χώρος για το ΚΙΝΑΛ;

«Η πόλωση είναι μέρος της στρατηγικής και των δύο, ώστε από τη μία να παραπλανήσουν τον λαό σχετικά με τις πολικές τους διαφορές και από την άλλη να συνθλίψουν, όπως πιστεύουν, τον μεσαίο χώρο. Ο δικός μας ζωτικός χώρος είναι πολύ μεγάλος, καθώς περιλαμβάνει όλους αυτούς που έβγαλαν συμπεράσματα από την δεκάχρονη διαχείριση της κρίσης και γνωρίζουν πλέον ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του, καθώς και ότι εμείς προτάξαμε πάντα το εθνικό συμφέρον απέναντι στο κομματικό και ότι δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τον λαό όπως οι άλλοι».

-Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ; Ποιο είναι το μέλλον του;

«Με δεδομένο, όπως σας είπα, ότι ο ζωτικός χώρος του μεσαίου χώρου είναι πολύ μεγάλος, η δική μας προσπάθεια είναι να εκφράσουμε τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Προοδευτικού Κέντρου και θα έχει όπως πιστεύουμε μεγάλη επιτυχία, παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τις εξαγορές στελεχών από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη.

Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει με μια ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, ικανή τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά να επιβάλλει την πολιτική μας στρατηγική και να προσδιορίσουμε τις πολιτικές εξελίξεις σε όφελος του λαού και της χώρας, για να μην επαναληφθούν όσα μας οδήγησαν στην κρίση».

Ποτέ δεν υποστείλαμε τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την ΝΔ 

- Δεν είναι λίγο υποκριτικό να επιτίθεστε κατά της ΝΔ, τη στιγμή που συγκυβερνήσατε μαζί της;

«Συγκυβερνήσαμε με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, όταν μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2012 δεν υπήρχε άλλη προοπτική σχηματισμού Κυβέρνησης και μια τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ήταν η τελική καταστροφή. Θυμίζω ότι οι διπλές εκλογές του 2012 κόστισαν περίπου 10 δισ. με έκτακτα μέτρα και ότι οι διπλές εκλογές του 2015 οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Πράξαμε λοιπόν το εθνικό μας καθήκον, ποτέ όμως δεν υποστείλαμε τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την ΝΔ. Θα άξιζε πάντως για όσους μας ασκούν υποκριτικά κριτική για εκείνη την περίοδο, να την συγκρίνουν με την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς από το 2015 μέχρι σήμερα, που μας οδήγησε σε εθνικές ήττες και παρέδωσε τη χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές».

- Τελικά τα ελληνικά κόμματα λειτουργούν δημοκρατικά όταν επιβάλλουν συγκεκριμένες γραμμές στους βουλευτές τους;

«Πράγματι, υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα με την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων και την πλήρη υποταγή των Βουλευτών όταν δεν λειτουργούν ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, αλλά ως εντολοδόχοι των ηγεσιών. Έρχεται όμως η ώρα της κρίσης και οι πολίτες μπορούν να το «ανταποδώσουν» με την ψήφο τους τόσο στα κόμματα όσο και στους Βουλευτές που δεν όρθωσαν ποτέ το ανάστημα τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ Αριστερή Κυβέρνηση 

-Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερή Κυβέρνηση; 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ Αριστερή Κυβέρνηση, καθώς ούτε η πολιτική των ψεμάτων και του λαϊκισμού με την οποία ανήλθε στην εξουσία είναι αριστερή, ούτε η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί είναι Αριστερή. Απώλεσε δε και το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα», καθώς εξυπηρετεί συστηματικά τους πλέον επιφανείς εκπροσώπους των διεπλεκόμμενων συμφερόντων, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στο μέγαρο Μαξίμου σαν στο σπίτι τους.

Η «μαύρη λίστα» με τις Τροπολογίες των αδιαφανών και χαριστικών ρυθμίσεων είναι πλέον πολύ μεγάλη. Όμως η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι δημοκρατικοί, προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και σε αυτούς απευθυνόμαστε εμείς, καθώς η μόνη πραγματική προοδευτική πολική δύναμη είναι το Κίνημα Αλλαγής».

-Ποια τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια αριστερή κυβέρνηση;

«Πρέπει πρώτα από όλα να είναι ειλικρινής και να κάνει πράξη τη σχέση της αλήθειας με τη Δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται τους θεσμούς και να υπηρετεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι το κομματικό συμφέρον, καθώς η Δημοκρατία είναι υπέρτατο αγαθό. Πρέπει όταν λέει ότι νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους λίγους να μην νομοθετεί προκλητικά υπέρ της ολιγαρχίας και των συμφερόντων και να μην σπρώχνει τους πολλούς στη φτώχεια για να τους δώσει μετά επιδόματα φιλανθρωπίας.

Πρέπει, πάνω απ’ όλα, να έχει όραμα και σχέδιο για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με αξίες και ιδανικά και το λαό συμμέτοχο στα θεσμικά αντίβαρα απέναντι σε κάθε λογής εξουσία και αυθαιρεσία, είτε αυτή είναι κρατική, είτε οικονομική.Τίποτα από τα παραπάνω δεν ταυτοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή κυβέρνηση.

– Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται φωνές που λένε πως για μια κυβέρνηση ή για έναν βουλευτή αρκούν δύο θητείες. Συμφωνείτε; 

«Κάθε οργανισμός χρειάζεται ανανέωση για να προχωρήσει μπροστά. Ο λαός, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ανανεώνει τη Βουλή σε ποσοστό από 40-50%. Όταν όμως η ανανέωση γίνεται αυτοσκοπός και χωρίς κριτήρια, τότε δυστυχώς προκύπτουν πρόσωπα που δίνουν δουλειά στις σατιρικές εκπομπές και ευτελίζουν το αξίωμα και το ρόλο του Βουλευτή. Να σας θυμίσω ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καραμανλής ο νεότερος, προέκυψαν ως ανανέωση και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Κατά συνέπεια, ο μόνος κριτής, αυτός που βάζει τις θητείες και επιλέγει τους αντιπροσώπους του, είναι ο λαός, που είτε θα αποφασίσει σταθμίζοντας ήθος, εντιμότητα, γνώσεις, εργατικότητα, πείρα και αποτελεσματικότητα και θα είναι περήφανος για την ψήφο του, είτε θα αποφάσισε τη «ανανέωση» για την ανανέωση και μετά θα «μουτζώνει» τη Βουλή και θα οικτίρει την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού».

- Ποια είναι τα βασικά σημεία της δικής σας πρότασης για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ξεπεραστεί η κρίση;

«Το Κίνημα Αλλαγής, με τη συμβολή και τη δική μου ως υπεύθυνου οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και μάλιστα έχει καταθέσει και σχετική Πρόταση Νόμου στη Βουλή, που δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν τη φέρνει για συζήτηση. Ο πυρήνας της πρότασής μας αναφέρεται στο συνδυασμό της άρσης των δυσβάσταχτων φορολογικών βαρών και ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με κίνητρα για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Η πρότασή μας αφορά κυρίως τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον αγροτικό τομέα, καθώς πιστεύουμε ότι αν δεν κινηθεί η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και δεν αναπτυχθεί η ύπαιθρος, όσες ξένες επενδύσεις και να έρθουν, την κρίση δεν πρόκειται να την ξεπεράσουμε, καθώς η ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με την διάχυση και τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου».

-Υπάρχουν χρόνια προβλήματα στο Νομό Ηλείας. Για παράδειγμα ο δρόμος-καρμανιόλα Πύργου-Πατρών. Κατηγορείτε σήμερα την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα, όταν εσείς ως ΠΑΣΟΚ που κυβερνήσατε για χρόνια επίσης δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν και υπάρχουν χρόνια προβλήματα, αλλά ότι έγινε σε αυτό τον τόπο έχει σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, ενώ ότι γίνεται σήμερα είναι συνέχεια του προγραμματισμού και των κονδυλίων που είχαν διασφαλίσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είτε από το ΕΣΠΑ και την Κ.Α.Π. Μου κάνει εντύπωση που ξεχνάτε ότι ο δρόμος Πάτρα - Πύργος δημοπρατήθηκε ως δημόσιο έργο από τον κ. Χρυσοχοϊδή στις 14-10-2014, με εγκεκριμένα τα τεύχη δημοπράτησης απ’ όλα τα αρμόδια όργανα και τετελεσμένες όλες τις απαλλοτριώσεις.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27-3-2015 ακύρωσε το διαγωνισμό, κατέτμησε το έργο σε 8 εργολαβίες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους λεγόμενους «κουμπάρους».Αποτέλεσμα, τρία χαμένα χρόνια με αμφίβολη την ολοκλήρωση του έργου, ακόμα και αν ξεκινήσουν κάποιες εργολαβίες.

Έχω καταθέσει στη Βουλή και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα μου το χρονολόγιο των ψεμάτων, των πράξεων και των παραλείψεων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Σπίρτζη, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν ποιος δρομολόγησε το έργο και ποιοι το ενέπλεξαν σε περιπέτειες».

*Διαβάστε στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Ηλείας", που κυκλοφορεί, το 2ο μέρος της ενδιαφέρουσας συνέντευξης...



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Κουτσούκος: «Εμείς δεν κοροιδέψαμε τον λαό όπως οι άλλοι…»
Γιάννης Κουτσούκος: «Εμείς δεν κοροιδέψαμε τον λαό όπως οι άλλοι…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQhQTgQrkDt1znbTyvnsY65Pj3tFRe3M-k06ks5y8xIVy-RlbhpltR4_9dmZB7em6TTgtFpE86b84Hkt5K9p4ZZMFVRsUEx3q1PMRx-mfE8kV6waIjOQOoC2x_G5TrFeQtoYtybDzxlS8/s640/koutsoukos_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQhQTgQrkDt1znbTyvnsY65Pj3tFRe3M-k06ks5y8xIVy-RlbhpltR4_9dmZB7em6TTgtFpE86b84Hkt5K9p4ZZMFVRsUEx3q1PMRx-mfE8kV6waIjOQOoC2x_G5TrFeQtoYtybDzxlS8/s72-c/koutsoukos_1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_873.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_873.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy