-->

H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου

Η ΠΕΝΑ [Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών] είναι πλέον εδραιωμένη στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου, καθώς είναι η μόνη θεσμοθετημένη συνδ...


Η ΠΕΝΑ [Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών] είναι πλέον εδραιωμένη στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου, καθώς είναι η μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση των νέων αγροτών και η μόνη οργάνωση που ανελλιπώς κάνει ετήσια συνέδρια 25 χρόνια όπου ακούγεται η φωνή των νέων ανθρώπων. Νέων σε ηλικία αλλά και ιδέες.

Εμείς οι νέοι αγρότες, αντιλαμβανόμενοι τις αλλαγές που επιτελούνται τόσο στην αγροτική παραγωγή, όσο και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της επόμενης προγραμματικής περιόδου, γνωρίζουμε πως η νέες τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με μεγαλύτερη δυνατότητα προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν άριστα με τα παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας τα οποία αναγνωρίζονται παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο για τη διατροφική τους αξία.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως οι νέοι αγρότες αποτελούν το τμήμα εκείνο του αγροτικού κόσμου που έχουν τον πρώτο λόγο στην εφαρμογή των ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών στην παραγωγή. Οι νέοι έχουν τη νοοτροπία που χρειάζεται για την εφαρμογή των νέων πρακτικών αλλά και το απαραίτητο υπόβαθρο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Είναι αλήθεια όμως, ότι οι απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής υπερβαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις, τις ικανότητες που διαθέτουμε ως απλοί αγρότες και για αυτό το λόγο δίνουμε τεράστια σημασία στην κατάρτιση και τη συμβουλευτική, η οποία μπορεί να μας διατηρήσει στην πρώτη γραμμή της γνώσης και των πρακτικών.

Ενώ λοιπόν η προγραμματική περίοδος βαίνει προς το τέρμα της, στη χώρα μας η συμβουλευτική και η κατάρτιση αποτελεί ιδιωτική υπόθεση που δεν στηρίζεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως θα άξιζε. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΝΑ ζητά επίμονα την ενεργοποίηση των αντίστοιχων μέτρων αλλά φροντίζει, εν τη απουσία τους, να εξασφαλίζει μέσω συνεργειών τη διατήρηση των μελών μας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Η παρουσία μας εδώ, όπως και η παρουσία του Γενικού Διευθυντή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο δικό μας συνέδριο, αποτελούν τεκμήρια της αμφίπλευρης αναγνώρισης των πλεονεκτημάτων και ωφελειών των συνεργειών.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε, προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα των νέων γεωργών, προς όφελος όλης της Ελληνικής γεωργίας. Παρεμβαίνει δυναμικά στην πολιτική ατζέντα θέτοντας απαιτητικά τα θέματα που μας απασχολούν και συζητώντας εποικοδομητικά για τις πιθανές λύσεις τους, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις αδυναμίες του παλαιού συνδικαλιστικού καθεστώτος.

Στην αυγή της νέας εποχής πρέπει να δούμε όλοι ότι οι νέες τεχνολογίες πλέον απεικονίζονται κανονιστικά μέσω του εργαλείου παρακολούθησης των θρεπτικών στοιχείων στα εδάφη που περιλαμβάνεται στη νέα πολλαπλή συμμόρφωση και των δεδομένων που απλόχερα και δωρεάν δίνονται από τους Ευρωπαϊκούς δορυφόρους στη διάθεση των αγροτών μας. Πρέπει να δούμε ότι χωρίς την εξέλιξη δεν θα προλάβουμε το τρένο και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να φέρουμε το σύμβουλο στην εκμετάλλευση όχι μόνο για να φτιάχνει φακέλους για σχέδια βελτίωσης αλλά για να καθοδηγήσει την εφαρμογή των νέων πρακτικών.

Κατανοώντας αυτά και το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί δηλώνουμε ότι είμαστε παρόντες στη διαμόρφωση των εξελίξεων.


Με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνδέσμου Κύπρου και της Ένωσης Γεωπόνων Κύπρου που έχουν έρθει στην χώρα μας με αφορμή την αγροτική έκθεση «Agrotica» συναντήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας Ευάγγελος Μπινιάρης , το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ν.Α. Αργολίδα Γιάννης Δενεσάκης και ο σύμβουλος της ΠΕΝΑ, Σωτήρης Κουτσομήτρος οργάνωσαν την επίσκεψη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στο κορυφαίο φυτώριο του κ. Κωστελλένου στο Γαλατά. 

Ο κ. Κωστελλένος μοίρασε απλόχερα γνώση και εμπειρίες και οι Κύπριοι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στη δενδροκαλλιέργεια και τις νέες ποικιλίες ιδίως της ελιάς για την οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά από τη «γεωπονική» επίσκεψη, ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου όπου με διαμεσολάβηση του κ. Μπινιάρη την αντιπροσωπεία και τους νέους αγρότες υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Επιδαύρου Κώστας Κάτζιος. 

Ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και βόλτα στο Ναύπλιο. Ιδιαίτερη χαρά αλλά και ικανοποίηση η είδηση ότι στην περιοχή του Ασκληπιείου στην Επίδαυρο θα δημιουργηθεί βοτανικός κήπος. Θα πρέπει να τονίσουμε πως πρωτεργάτης στην υλοποίηση της ιδέας για την οργάνωση και λειτουργία βοτανικού κήπου στην περιοχή ήταν η Έ.Ν.Α. Αργολίδας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου
H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitFwIIi3VCcgmZG9m7XjosVd59lWWkV60O2nHloMxKenbKPg-odONK2-XvKiPGP8KttNsc7CACtyINFF5Cv3QfnuVTOoXwyT3nLiAEgf07k57WNSpYA1I1a1a_lBSmy9IKL7sn3R8XlZ4/s640/Page3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitFwIIi3VCcgmZG9m7XjosVd59lWWkV60O2nHloMxKenbKPg-odONK2-XvKiPGP8KttNsc7CACtyINFF5Cv3QfnuVTOoXwyT3nLiAEgf07k57WNSpYA1I1a1a_lBSmy9IKL7sn3R8XlZ4/s72-c/Page3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/03/h_24.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/h_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy