-->

Δημοτικός παιδικός σταθμός στην Πάτρα έδιωξε μητέρα με το αυτιστικό παιδί της

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας. Συγκεκριμένα, μια μητέρα και το αυτιστικό π...


Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας. Συγκεκριμένα, μια μητέρα και το αυτιστικό παιδί της, εκδιώχτηκαν από τον παιδικό σταθμό επειδή έληξε η σύμβαση του ειδικού παιδαγωγού που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην προσχολική δομή.

Το παιδάκι είχε μία ήπια μορφή αυτισμού και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της μονάδας από τη στιγμή που δεν υπήρχε πλέον ειδικός παιδαγωγός. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας και άλλων γονέων που ήταν εκεί, με αποτέλεσμα να σημειωθεί φραστικό επεισόδιο μπροστά στα μάτια των νηπίων.

Από πλευράς μητέρας και οικογένειας του παιδιού το θέμα μπορεί να φτάσει ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες, αν δεν βρεθεί μία λύση. Για το θέμα προχώρησε σε ανακοίνωση ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, ενώ στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκε και ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

«Μετά την ισχύ του ν.4249/5-12-2017, (άρθρο 30 παρ. 1.α), ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ενέταξε τη ρύθμιση του νόμου στον Κανονισμό Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών του Σταθμών, ώστε να δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στους Δ.Π.Σ. των παιδιών που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Με απόφαση του Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ άμεσα εγκρίναμε το αίτημα πρόσληψης αντίστοιχων ειδικοτήτων (ειδικών παιδαγωγών) με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται, για να καλύψουμε την ανάγκη αυτή. Οι προσλήψεις που ζητήσαμε δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι αποστείλαμε και νέο αίτημα του Δ.Σ. μας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός χρησιμοποίησε έτσι, τη μοναδική δυνατότητα που είχε προκειμένου να καλύψει την ανάγκη αυτή, μέσα στα θεσμικά πλαίσια της επιτρεπόμενης πρόσληψης προσωπικού για 2 μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά για όλα και για την έγκριση που ζητήσαμε.

Γι’ αυτό προσλάβαμε εργαζόμενους με τη μοναδική δυνατότητα που είχαμε έστω για 2 μήνες, προκειμένου στο χρονικό αυτό διάστημα να μπορέσει η κυβέρνηση αν ήθελε να εγκρίνει τις θέσεις που ζητήσαμε. Με ευαισθησία ανταποκριθήκαμε στο ζήτημα αυτό, με βάση τις δυνατότητές μας. Το γεγονός ότι δεν έχουμε μόνιμους εργαζόμενους δεν οφείλεται στον Κοινωνικό Οργανισμό, αλλά στους κυβερνώντες διαχρονικά.

Τα παιδιά αυτά έχουν το δικαίωμα στη προσχολική αγωγή αδάπανα, όμως αυτό είναι ζητούμενο, γιατί για το κράτος και τα παιδιά αυτά δυστυχώς είναι κόστος. Γι’ αυτό και οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, οι συνεχιζόμενες απαγορεύσεις των προσλήψεων ακόμη και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά καθιστούν έως αδύνατη την αγωγή, φροντίδα και προσχολική αγωγή των παιδιών μας.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει άμεσα το αίτημά μας, ώστε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη πρόσληψης των ανάλογων θέσεων. Για μας το ζητούμενο είναι η ικανοποίηση του δικαιώματος στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση όλων των παιδιών και των παιδιών με παθήσεις ή αναπηρίες και μάλιστα δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή ή τροφεία, από τις οικογένειές τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους, με ανάλογο σχεδιασμό – προγραμματισμό, χρηματοδότηση, κατάλληλες υποδομές και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, σε αντίθετη κατεύθυνση από την εφαρμοζόμενη διαχρονικά κυβερνητική πολιτική της μείωσης των κοινωνικών παροχών και δαπανών.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού των κοινωνικών μας δομών».

www.altsantiri.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικός παιδικός σταθμός στην Πάτρα έδιωξε μητέρα με το αυτιστικό παιδί της
Δημοτικός παιδικός σταθμός στην Πάτρα έδιωξε μητέρα με το αυτιστικό παιδί της
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLxuVWu5bHvKxifBXrMmkI4KzBLXJbKO3z2aGs0kdmqWpIsTa0XIzVvjYS0jkVbAPSEbFa1CnykYFb1hsO0la1ARlmz0Rkc0ZjcYWpZQ0EBCCRwD9-vrwyJjwZs5K3SW5JlDLJnsZTZBk/s640/paidia.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLxuVWu5bHvKxifBXrMmkI4KzBLXJbKO3z2aGs0kdmqWpIsTa0XIzVvjYS0jkVbAPSEbFa1CnykYFb1hsO0la1ARlmz0Rkc0ZjcYWpZQ0EBCCRwD9-vrwyJjwZs5K3SW5JlDLJnsZTZBk/s72-c/paidia.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_31.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_31.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy