-->

Δήμος Ηλιδας: Τραγικό Δημοτικό Συμβούλιο! [φωτογραφίες]

Eντάσεις, διαξιφισμοί, ειρωνείες, ύβρεις, απειλές... συνέθεσαν το χθεσινό σκηνικό του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, το προτελευταίο πριν ...


Eντάσεις, διαξιφισμοί, ειρωνείες, ύβρεις, απειλές... συνέθεσαν το χθεσινό σκηνικό του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, το προτελευταίο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. 

Ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο παρευρέθηκαν και φοιτητές του ΤΕΙ με τον πρόεδρό τους να είναι, τουλάχιστον στην αρχή της τοποθέτησής του ερειστικός απέναντι στον δήμαρχο, προκαλώντας τις αντιδράσεις κυρίως των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Με παρόντα 21 μέλη ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας χθες.
Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τον δήμο και την πόλη, καθώς είπε ο δήμος μπαίνει στον πανεπιστημιακό χάρτη και με την δημιουργία Τμήματος Γεωπονίας το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να πάρουν πτυχίο γεωπόνων και που θα κατοχυρώνει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα υπόλοιπα τα οποία διακινούνται από όσους θέλουν να δείξουν ότι η πόλη βρίσκεται σε εικόνα καταστροφής και αναγνώρισε ότι υπάρχουν Ακαδημαϊκά προβλήματα για τα οποία χρειάζεται αγώνας για να επιλυθούν. "Πιστεύω ότι είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη μας, για τον δήμο μας. Αποκτήσαμε ένα τμήμα που θα υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Αμαλιάδα με αυτό το τμήμα καθίσταται πόλος ανάπτυξης για όλη την Ηλεία", είπε συγκεκριμένα.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης τόνισε ότι τα Τμήματα της Σχολής Γεωπονίας, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, βρίσκονται στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος πανηγυρισμού, γιατί δεν διασφαλίζονται οι κατευθύνσεις και επεσήμανε ότι στην πορεία και οι καθηγητές θα επιλέξουν να φύγουν και να πάνε εκεί που θα βρίσκεται το campus της Σχολής, δηλαδή στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και έκανε λόγο για τερτίπια του Υπουργείου.

Πρότεινε  η πόλη να συνεργαστεί με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για να ανατραπεί αυτό και συντονισμένα να προχωρήσει στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με Σχολή Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, που θα περιλαμβάνει τις κατευθύνσεις (Ζωική, φυτική, αγροτική οικονομία), έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η Αμαλιάδα."Τέτοιο τμήμα που λέει ο δήμαρχος δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Πως να πανηγυρίσουμε γι αυτό το κατάντημα που μας σερβίρουν;".

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Είπατε ότι θα διώξουμε το ΤΕΙ, φέραμε Πανεπιστήμιο και πάλι διαμαρτύρεστε".

Γιάννης Λυμπέρης: "Κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Μόνο εσείς πανηγυρίζετε. Η πρότασή μου είναι ότι η πόλη πρέπει να συνεργαστεί με την σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννης Μάρκου υποστήριξε ότι είναι ψέμα ότι το Τμήμα παραμένει στην Αμαλιάδα, όταν οι υπόλοιπες κατευθύνσεις θα είναι σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο και ότι κατά συνέπεια θα φύγει το Τμήμα από την Αμαλιάδα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Σμέρος χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη ενώ ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ Άγγελος Κολόσακας επεσήμανε ότι οι αναδιαρθρώσεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αφορούν μόνο την Αμαλιάδα και πρωτίστως αφορούν το σύνολο των φοιτητών και μαθητών.

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε όταν ο Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε τη λέξη "προδότες". Μια λέξη που που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με φωνές από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και με τον Πρόεδρο του ΔΣ Ανδρέα Νικολακόπουλο να προειδοποιεί για διακοπή συνεδρίασης.
Πάντως ο κος Λυμπέρης, λίγο αργότερα, ανασκεύασε λέγοντας για προδοσία!

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος ανέφερε ότι υποψήφιοι του δημάρχου διαλαλούν ότι δεν θα κατέλθουν στις εκλογές υποψήφιοι του Λυμπέρη λόγω πορίσματος που βρίσκεται στον εισαγγελέα.
Παίρνοντας τον λόγο η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα ρώτησε το προεδρείο πως έμαθε ο κος Ζαχαρόπουλος για το πόρισμα αφού είναι εμπιστευτικό. "Αφήνουν υπονοούμενα. Ο καθένας λέει ότι θέλει αλλά πρέπει να το αποδεικνύει".









COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Τραγικό Δημοτικό Συμβούλιο! [φωτογραφίες]
Δήμος Ηλιδας: Τραγικό Δημοτικό Συμβούλιο! [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRJo2AVTEPLwhSTERb071Chg1Gu-7FBWEphs6uBHE6P05nui8Wm3f3JE8KrWn0M8dZvVSH2WDuJIQdnAItxgKxcSVNBUvkghyphenhyphenvY3FB4Zu_ky_u7Zt6tNiTgtxOmaOUfFKvR2rNteoONxc/s640/P1180039.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRJo2AVTEPLwhSTERb071Chg1Gu-7FBWEphs6uBHE6P05nui8Wm3f3JE8KrWn0M8dZvVSH2WDuJIQdnAItxgKxcSVNBUvkghyphenhyphenvY3FB4Zu_ky_u7Zt6tNiTgtxOmaOUfFKvR2rNteoONxc/s72-c/P1180039.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_466.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_466.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy