-->

Ψεύδος, χολή και όξος για τον Καϊάφα

Μετά τη δημοσίευση από την ΕΤΑΔ της 13ης Μαΐου 2019 ως ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του ...


Μετά τη δημοσίευση από την ΕΤΑΔ της 13ης Μαΐου 2019 ως ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», ορισμένοι, αντί να πανηγυρίζουν ή έστω να σιωπούν, έχουν το θράσος να προσπαθούν να βγουν και από πάνω, διαδίδοντας ψέματα και φαρμάκι, συνεχίζοντας να κοροϊδεύουν τους πολίτες.

Και αυτό γιατί τους πονάει που ΕΜΕΙΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι αυτοί, δίνουμε στην Ηλεία αυτά που της αξίζουν. Για παράδειγμα η κ. Αυγερινοπούλου βγάζει ανακοίνωση με τίτλο «Ξεπάγωσαν προεκλογικά τον Καϊάφα»! Κατ’ αρχάς την ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι αρχίζει το έργο «Καϊάφας»! Υπήρξαν άλλοι που αμφισβήτησαν την έναρξη του, όπως έκαναν και με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος!

Μας λέει, όμως, ότι δήθεν το κάνουμε προεκλογικά! Πώς όμως είναι δυνατόν ένας φορέας, όπως η ΕΤΑΔ, να γνώριζε κάτι τέτοιο 1,5 χρόνο πριν, όταν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων πότε ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις τέτοιων προδιαγραφών! Και για ποιες εκλογές μιλούν; Σε κάθε περίπτωση, όχι γι’ αυτές που ζήτησε 1.113 φορές (κυριολεκτικά!) ο κ. Μητσοτάκης από όταν ανέλαβε αρχηγός της ΝΔ, αλλά γι’ αυτές που θα γίνουν στην ώρα τους!

Η κ. Αυγερινοπούλου όμως δε σταματά εκεί. Αναφέρει ότι «είχαν εξασφαλιστεί δύο κονδύλια για τον Καϊάφα, ένα της τάξης των 7 εκατ. για τις άμεσες ανάγκες και τη διαχείριση και ένα νεότερο που προωθούσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύψους περίπου 20 εκατ.». Πώς όμως και από πού είχαν βρεθεί τα χρήματα; Γράφει ότι το Υπουργείο «τα προωθούσε», δηλαδή ΘΑ τα έψαχνε! Πώς θα συνέχιζαν; Δεν είχαν προχωρήσει καν στην απαραίτητη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΜΠΕ), χωρίς την οποία δε θα μπορούσε να εκταμιευθεί ούτε 1 ευρώ; (Και εδώ ομοιότητα με το δρόμο!)

Με ευχολόγια δε βάφονται ούτε αυγά…

Αντίθετα, με την έγκριση της ΜΠΕ από το ΠΕΣΠΑ, που εμείς ως κυβέρνηση υποβάλαμε και πήραμε, ξεκίνησε η Α’ φάση με προϋπολογισμό 5 εκατ., που εγκρίθηκε ομόφωνα(!) από όλα τα αρμόδια όργανα και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ξεκίνησαν επίσης όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη Β’ και τη Γ’ φάση του έργου, εξασφαλίζοντας πρόσθετους πόρους, σε πραγματική βάση και όχι με βαρύγδουπες ανεδαφικές προεκλογικές μεγαλοστομίες.

Την 1/11/2018 είχα δημοσιεύσει στα ΜΜΕ άρθρο μου με τίτλο «Καλά νέα για Καϊάφα-Ζαχάρω-Ηλεία» (www.makisbalaouras.gr) όπου σημείωνα: «Μπήκε στις ράγες η ανάπλαση του εγκαταλειμμένου παράδεισου Καϊάφα. Με την έγκριση της ΜΠΕ από το ΠΕΣΠΑ ξεκίνησε η Α’ φάση (…), όπου προβλέπονται έργα εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών της λιμνοθάλασσας (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία)».

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του έργου αναδεικνύεται ο πλούτος της Ιαματικής Πηγής και δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεών της από άτομα με ειδικές ανάγκες για τις θεραπείες τους. Αξιοποιείται η περιοχή με τη δημιουργία νέου τουριστικού προϊόντος με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ αναμένεται να προκύψουν και άμεσα οφέλη για την Ηλειακή κοινωνία και οικονομία.

Πόλος οικοτουριστικής έλξης

Η Β’ φάση, με προϋπολογισμό 5 εκατ., περιλαμβάνει παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου, με στόχο την προστασία από κατολισθήσεις, αναβάθμιση της ιαματικής πηγής, καθαρισμό του πυθμένα της λιμνοθάλασσας και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Γ’ φάση, με 7 εκατ. για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση κτιρίων και ξενοδοχείων, έχει στόχο να δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Με το πέρας των παρεμβάσεων αυτών, ο Καϊάφας θα γίνει πόλος έλξης επενδύσεων ήπιου οικοτουριστικού χαρακτήρα, ένας ξεχωριστός προορισμός περιβαλλοντικής επιμόρφωσης και αναψυχής, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς θαλάσσιο, οικολογικό και ιαματικό πάρκο.

Τα οικονομικά οφέλη από την επαναφορά του Καϊάφα στη ζωή, θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για Ζαχάρω, Κρέσταινα, Ολυμπία και ευρύτερα για την Ηλείας, με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θέσεις εργασίας. Κοίτα ποιοι μιλάνε! Η κατάντια της Ηλείας έχει ονοματεπώνυμο: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Μετά από δεκαετίες δικής τους εγκληματικής αδιαφορίας, όπου ο Καϊάφας αφέθηκε στη φθορά και την απαξίωση, έχουν το θράσος να μιλάνε!

Ήρθε όμως η ώρα να ικανοποιηθεί το αίτημα του Νομού μας για ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών του: τα έργα για την Ηλεία ξεκινούν χάρη στην επιμονή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και μετά από δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αν λάβουμε υπόψη την πολυπλοκότητα του έργου, με παρεμβάσεις σε φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικό χώρο, ιαματικά νερά και δημόσιες υποδομές, δεν χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να φτάσουμε από την πρωθυπουργική δέσμευση στο πρώτο βήμα υλοποίησης!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ψεύδος, χολή και όξος για τον Καϊάφα
Ψεύδος, χολή και όξος για τον Καϊάφα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8jD6hMWCWgqz_0SsUdbnY7MaugE1OFTz8rwi6DUMJu6RXuR69NuOUA9rw7QA7AuVzFCScN1IUtkcDCBlIzQ1_IqACLjOX2j98EVxZtoYN8watkd1i6DZqy0fK-mPKHfznVYgzQZtWamM/s640/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A31.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8jD6hMWCWgqz_0SsUdbnY7MaugE1OFTz8rwi6DUMJu6RXuR69NuOUA9rw7QA7AuVzFCScN1IUtkcDCBlIzQ1_IqACLjOX2j98EVxZtoYN8watkd1i6DZqy0fK-mPKHfznVYgzQZtWamM/s72-c/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A31.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_357.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_357.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy