-->

Aνδρέας Νικολακόπουλος: «Πολιτική σημαίνει αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια για το κοινό καλό χωρίς ωράρια…»

• Το κόμμα έχει ανανεωθεί, σε δομή, οργάνωση και τρόπο λειτουργίας  • Ο αποτελεσματικός πολιτικός πρέπει να έχει διαγράψει μια επιτυχη...


• Το κόμμα έχει ανανεωθεί, σε δομή, οργάνωση και τρόπο λειτουργίας 

• Ο αποτελεσματικός πολιτικός πρέπει να έχει διαγράψει μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή. 

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα. Ολοκληρώνοντας τις σχολικές του υποχρεώσεις, πέρασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου τελείωσε τις σπουδές του με μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει ήδη συγγράψει αρκετές μελέτες στο Εμπορικό Δίκαιο και σήμερα ασκεί δικηγορία σε θέματα Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού αλλά και Διοικητικού Δικαίου. 

Συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές του 2014, κατάφερε να εκλεχθεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ήλιδα–Νέα Μέρα», ενώ πλέον βρίσκεται στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας του συγκεκριμένου κόμματος.

Τι είναι αυτό που εμπνέει έναν άνθρωπο της γενιάς σας να συμμετέχει στην πολιτική;

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο έλλειμμα εμπιστοσύνης σε όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα για τον λόγο ότι η χώρα μας βρέθηκε στην δίνη μιας σοβαρής οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης. Οι γενικεύσεις βέβαια αδικούν πολιτικούς που προσέφεραν πραγματικά. Αλλά και ο τόπος μας, η Ηλεία, έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη και στα έργα υποδομής. Αισθάνομαι την ευθύνη να βαρύνει πλέον τη δική μου γενιά η οποία πρέπει να συμμετάσχει, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας και να πετύχει όσα δεν πέτυχαν οι παλαιότεροι. Αν δεν τα καταφέρει και η γενιά μας, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι.

Ποια είναι τα θέματα που θα καθορίσουν την επιλογή των πολιτών στην κάλπη των εκλογών της 7ης Ιουλίου; Οικονομικά ή εθνικά;

Και οικονομικά και εθνικά. Η απερχόμενη κυβέρνηση λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και υφαρπάζοντας τη ψήφο του, μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και προκάλεσε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν αν επιθυμούν μια πολιτική που θα δώσει ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις και θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ή μια πολιτική ισοπέδωσης προς τα κάτω, φτωχοποίησης των πολιτών και διανομής επιδομάτων φτώχειας.

Επιπλέον, η χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές προκλήσεις από μια απρόβλεπτη και «νευρική» Τουρκία ενώ και το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές.

Απαιτείται μια συγκροτημένη εξωτερική πολική η οποία θα στηρίζεται από όλο το πολιτικό σύστημα μέσα στα πλαίσια συνεννόησης και συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων . Εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική πολιτική είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία όταν το συγκεκριμένο κόμμα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αν και κυβέρνησαν για δεκαετίες φαίνεται να μην έχουν λύση σοβαρά προβλήματα του νομού; 

Είναι βέβαιο ότι η ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και ειδικότερα ο νομός μας βαρύνει και το παλαιό πολιτικό σύστημα. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει πλέον όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία κυβερνώντας επί 4,5 χρόνια και οδηγούμενη από αυταπάτες και ιδεοληψίες κατάφερε να προκαλέσει ζημιά στην οικονομία πάνω από 100 δις, να οδηγήσει στα capital control και σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Να καταστρέψει όποια προσπάθεια είχε γίνει για την έξοδο από την κρίση.

Σε τοπικό επίπεδο κατάφερε να καθυστερήσει όλα τα μεγάλα έργα υποδομής όπως τον δρόμο Πατρών-Πύργου, το εργοστάσιο απορριμμάτων κλπ και να δημιουργήσει προσκόμματα στην ανάπτυξη λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων της όπως το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί οι πολίτες να μην τον εντάξουν στον ήδη διευρυμένο κύκλο των πολιτικών που πολλά υποσχέθηκαν και ουδέν έπραξαν; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει το όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα, με δυναμική ανάπτυξη που θα φέρνει νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων, μακριά από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, χωρίς να ενδιαφέρει τι ψήφισαν στο παρελθόν με σχέδιο και πρόγραμμα χωρίς έπαρση και αλαζονεία αλλά με ειλικρίνεια, σεμνότητα και ευπρέπεια.

Η Ν.Δ. δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους; Μπορεί η επόμενη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηριχτεί στη νέα γενιά πολιτικών;

Η Ν.Δ. υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει πράξη την ανανέωση. Έχει ανανεωθεί το ίδιο το κόμμα, σε δομή, οργάνωση και τρόπο λειτουργίας αλλά και με την είσοδο πολλών νέων στελεχών. Νέα στελέχη που ασχολούνται για πρώτη φορά με την πολιτική, προερχόμενα κυρίως από το μητρώο πολιτικών στελεχών αλλά και στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους . Είμαι βέβαιος ότι η ανανέωση θα γίνει πράξη και στην επόμενη κυβέρνηση όπως επίσης είμαι βέβαιος ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αναζητηθούν μετεκλογικώς οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

Η πολιτική έχει κόστος στην προσωπική ζωή; Στην πολιτική χωρούν συναισθηματισμοί;

Αναμφίβολα, η ενασχόληση με την πολιτική έχει κόστος και συνεπάγεται θυσίες. Σημαίνει αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια για το κοινό καλό χωρίς ωράρια . Θυμάμαι ότι κάποτε, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, αναγκάστηκα να αφήσω τη γιορτή της κόρης μου για να βρίσκομαι δίπλα σε κατοίκους του δήμου που κινδύνευαν από τη φωτιά.

Ως νέος στην πολιτική πιστεύω ότι χωρούν συναισθηματισμοί και έχω λάβει μέχρι σήμερα αποφάσεις με τέτοια κριτήρια χωρίς να μετανιώνω. Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω.

H ψήφος στις ευρωεκλογές ενδέχεται να εκτόνωσε τη διαμαρτυρία και να εκφραστεί διαφορετικά το εκλογικό σώμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές; Είναι θεωρητικά εφικτή η αντιστροφή του αποτελέσματος;

Αντιθέτως, η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι πάντοτε πιο χαλαρή. Στις προσεχείς εθνικές εκλογές που διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη. Γιατί ο πολίτης θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ της προόδου και της οπισθοδρόμησης, της αλήθειας και του ψέματος , της αληθινής ευημερίας μέσω της ανάπτυξης και των επιδομάτων φτώχειας.

Η επαγγελματική δραστηριότητά σας μπορεί να βοηθήσει στην ενασχόληση με την πολιτική;

Πιστεύω ότι ένας αποτελεσματικός πολιτικός θα πρέπει να έχει διαγράψει μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή. Η επαγγελματική εμπειρία αλλά και η εξειδίκευση πάντοτε αποτελεί ένα ισχυρό εφόδιο.

* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο 23ο φύλλο της εφημερίδας, "Ο Πολίτης της Ηλείας"



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Aνδρέας Νικολακόπουλος: «Πολιτική σημαίνει αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια για το κοινό καλό χωρίς ωράρια…»
Aνδρέας Νικολακόπουλος: «Πολιτική σημαίνει αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια για το κοινό καλό χωρίς ωράρια…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi205xLytYyFDudbwNPyGJ2bHZSvIo-fhMUE_kB6wSoImma7LHsQfvivRFL-VEqovyHNuQ4dOtaV5_I-zjVLlIyzKiUHeW9Li1K_61bvpC9GCadHz4eslQIL9hgkWsauwTm5z-RQeClG2U/s640/P1190091.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi205xLytYyFDudbwNPyGJ2bHZSvIo-fhMUE_kB6wSoImma7LHsQfvivRFL-VEqovyHNuQ4dOtaV5_I-zjVLlIyzKiUHeW9Li1K_61bvpC9GCadHz4eslQIL9hgkWsauwTm5z-RQeClG2U/s72-c/P1190091.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/06/a.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/06/a.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy