-->

Δύο νέες ποικιλίες ντομάτας παρουσιάστηκαν στο Κατάκολο Ηλείας από την BIOS Agrosystems του Ομίλου Ευθυμιάδη

Την παρουσίαση δύο νέων ποικιλιών ντομάτας πραγματοποίησε η εταιρεία BIOS Agrosystems σε συνεργασία με την Bayer - Seminis, στο Κατάκολο...


Την παρουσίαση δύο νέων ποικιλιών ντομάτας πραγματοποίησε η εταιρεία BIOS Agrosystems σε συνεργασία με την Bayer - Seminis, στο Κατάκολο της Ηλείας, την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2019. Η παρουσίαση των νέων υβριδίων έγινε στο θερμοκήπιο Αρχατζικάκης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν παραγωγοί ντομάτας από πολλές περιοχές της χώρας (Ιεράπετρα, Σητεία, Πρέβεζα, κ.α.), καθώς και η ομάδα σύνταξης του ΑγροΤύπου.

Όπως δήλωσε ο κ. Θύμης Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIOS Agrosystems, «μετά τους σπόρους μεγάλης καλλιέργειας η εταιρεία αποφάσισε τα τελευταία δύο χρόνια την διείσδυση στην αγορά σπόρων κηπευτικών. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας γίνεται η παρουσίαση των δύο νέων ποικιλιών ντομάτας, που ξεκίνησαν να καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο της περιοχής». Και πρόσθεσε ότι: «Συνεργαζόμαστε με την Bayer – Seminis, στην οποία ανήκουν τα νέα υβρίδια ντομάτας. Γίνεται προβολή (screening) των νέων υβριδίων Seminis στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Εύχομαι στο νέο υβρίδιο ντομάτας που έχει ήδη μπει στην ελληνική αγορά με την ονομασία Χριστίνα (κωδικός 2900) να έχει καλή επιτυχία». Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για αύξηση της γκάμας των προϊόντων και υπάρχουν δοκιμές νέων υβριδίων ντομάτας, αγγουριού κ.α. Ακόμη ο κ. Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας της Agritex (που ανήκει στον Όμιλο), με προδιαγραφές Ολλανδίας, στο οποίο παράγονται οι ντομάτες «Lucia» αλλά και ηλεκτρική ενέργεια που τη διοχετεύει στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Επίσης η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, με την βοήθεια της συμβολαιακής γεωργίας, έχει εισέλθει στην παραγωγή της πατάτας baby και το επόμενο διάστημα θα ασχοληθεί με την παραγωγή καρπουζιών χωρίς κουκούτσι. «Στόχος μας είναι η παραγωγή νέων ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Istvan Hudak, Αντιπρόσωπος πωλήσεων στην Κεντρική Ευρώπη της Seminis, ο οποίος επισήμανε ότι «η εταιρεία αποτελεί μέλος της Bayer. Ασχολούμαστε μόνο με σπόρους κηπευτικών (διαθέτουν 2.000 ποικιλίες) και συνεργαζόμαστε με πάνω από 160 χώρες. Συνδέουμε την έρευνα και ανάπτυξη με τους ίδιους τους παραγωγούς. Έχουμε προσανατολιστεί στα υβρίδια ντομάτας. Από το 2017 έχουμε επικεντρωθεί στην Ελλάδα και έχουμε καταλάβει ότι είναι μια μεγάλη αγορά με αρκετά πλεονεκτήματα.

Ξεκινήσαμε συνεργασία με τη BIOS και στόχος μας είναι να διευρύνουμε αυτή την συνεργασία, με νέες ποικιλίες ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, καρπουζιού και πεπονιού». Περισσότερα για τις δύο νέα ποικιλίες ντομάτας μπορείτε να διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Γεωργία Κτηνοτροφία, που κυκλοφορεί κάθε τέλος του μήνα στα περίπτερα.

Ανακοίνωση που εξέδωσε η BIOS Agrosystems ΑΒΕΕ αναφέρει τα εξής: «Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, στις 26/6/2019, το πρώτο field day παρουσίασης των νέων υβριδίων τομάτας του οίκου Seminis, από την BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα θερμοκήπια ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ στον Πύργο Ηλείας, όπου συμμετείχαν παραγωγοί, φυτωριούχοι και Γεωπόνοι- διανομείς γεωργικών εφοδίων από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Πρέβεζα.

Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ δημιούργησε το 2017 το Τμήμα Κηπευτικών με σκοπό την αξιολόγηση και τη διανομή σπόρων κηπευτικών των οίκων Seminis - De Ruiter, όπως και άλλων γνωστών οίκων παγκοσμίου εμβέλειας. Σε πρώτη φάση το Τμήμα Κηπευτικών έχει στελεχωθεί από έμπειρους Γεωπόνους που οργανώνουν και εκτελούν τα πειράματα αξιολόγησης, με κύριο σκοπό την επιλογή των πιο κατάλληλων υβριδίων για τις Ελληνικές συνθήκες, σε συνδυασμό και με τις εξειδικευμένες ανάγκες της Ελληνικής αγοράς οπωροκηπευτικών.

Στόχος της εταιρίας είναι να καλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των Ελλήνων παραγωγών με προϊόντα που θα χαρακτηρίζονται από υψηλές αποδόσεις, από προσαρμοστικότητα σε μεγάλο εύρος συνθηκών και εποχών καλλιέργειας, από αντοχές σε εχθρούς και ασθένειες και κυρίως, από την ευρεία αποδοχή τους στην Ελληνική και Διεθνή αγορά νωπών προϊόντων.

Η αξιολόγηση των υπό δοκιμή υβριδίων βασίζεται σε συνδυαζόμενα συγκριτικά δεδομένα, μέσα από ένα πολύ ευρύ δίκτυο πειραματικών αγρών στη λεκάνη της Μεσογείου. Στο επίκεντρο της προσπάθειας της εταιρείας βρίσκεται ο Έλληνας παραγωγός, στον οποίο βασίζεται για να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του και να καθορίσει τον τρόπο υποστήριξής του σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα τομάτα τύπου «beef» της Seminis, «SVTH 2900», η οποία θα διακινείται στην ελληνική αγορά με το όνομα «ΧΡΙΣΤΙΝΑ», καθώς και άλλα υβρίδια που βρίσκονται ακόμη στα στάδια δοκιμών και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Η «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» είναι ένα υβρίδιο ντομάτας μοντέρνας τεχνολογίας που ενσωματώνει όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για τους καλλιεργητές, τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

Χαρακτηρίζεται από τις σταθερά πολύ υψηλές στρεμματικές αποδόσεις σε σχέση με άλλα καλλιεργούμενα υβρίδια, ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί στις φυτεύσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου στην Κρήτη, Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου σε Πελοπόννησο, Κρήτη και Πρέβεζα, Ιουλίου - Αυγούστου σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ είναι τα εύρωστα φυτά με ανοιχτή φυλλική επιφάνεια, η οποία επιτρέπει τον καλό αερισμό, τα μειωμένα κλαδέματα και την εύκολη συγκομιδή των καρπών της».

www.agrotypos.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δύο νέες ποικιλίες ντομάτας παρουσιάστηκαν στο Κατάκολο Ηλείας από την BIOS Agrosystems του Ομίλου Ευθυμιάδη
Δύο νέες ποικιλίες ντομάτας παρουσιάστηκαν στο Κατάκολο Ηλείας από την BIOS Agrosystems του Ομίλου Ευθυμιάδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6CF_z3UzG3Njqk3q4TVfgSdhSw6M1thiUzyEndjvnoBSJJQl_DprW6QxTOYkWLqUOYYnqYGazv3i-HUmbHdQZ-9x4z3mWHPHR3ZBcIKLnupS96a9qSnTFdOARZyeCduORNhfLdqH5WDY/s640/bios.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6CF_z3UzG3Njqk3q4TVfgSdhSw6M1thiUzyEndjvnoBSJJQl_DprW6QxTOYkWLqUOYYnqYGazv3i-HUmbHdQZ-9x4z3mWHPHR3ZBcIKLnupS96a9qSnTFdOARZyeCduORNhfLdqH5WDY/s72-c/bios.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/06/bios-agrosystems.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/06/bios-agrosystems.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy