[νέο βίντεο] Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του Π.Γ. της...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γραμματέας της Τ.Ο. Γιάννης Τεφάνης. Στην ομιλία του ο Πρωτούλης Γιάννης κάλεσε τον λαό του νομού Ηλείας να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Σήμερα, βλέπουμε ανθρώπους καλής θέλησης που προβληματίζονται και στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το βήμα. Υπάρχει η συμπόρευση με το ΚΚΕ ανθρώπων που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, ανθρώπων της Τέχνης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί εκ των οποίων παλιότερα έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές.

Στις τελευταίες τριπλές εκλογές βρέθηκαν στα ψηφοδέλτιά μας. Αυτή η συμπόρευση εκφράζει θετικές διεργασίες μέσα στο κίνημα και όχι στα κοινοβουλευτικά παρασκήνια (…). Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα σε όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά, και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επιλογή τους στις εθνικές εκλογές.

Είναι μάχη μεγάλης σημασίας. Κυριολεκτικά να μην χαθεί ψήφος! Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι -με "βαριά καρδιά"- στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν ή αυτά που είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια, τα ψήφισαν χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της EE και του NATO (…). Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ξέπλυνε" και το ανάστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αναπαράγει και σήμερα όλη την προπαγάνδα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η Αυριανή ξαναγεννήθηκε μέσα από την Αυγή. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, "εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες"...

Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίξει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Τα διλήμματα "πολιτική αλλαγή και σταθερότητα", που προβάλλει η ΝΔ, και "πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης", που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα.

Η πολιτική τους καθορίζεται από τις δεσμεύσεις της δανειακής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει (μαζί με τα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι) με το τρίτο μνημόνιο του 2015, δεσμεύσεις που συνεχίζονται μέσω της συμφωνίας υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια το 2018, με την οποία η χώρα αναλαμβάνει να υλοποιήσει απαιτήσεις των δανειστών ως προς τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες, το Ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας, την Υγεία κ.ά. με ενισχυμένη εποπτεία μέχρι το 2060 (…).


Το γεγονός ότι όποια κυβέρνηση εκλεγεί στις 7 του Ιούλη θα εφαρμόσει κυρίως μια πολιτική προαποφασισμένη με τη βούλα της Ε.Ε. αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής συγκυρίας. Η μεταξύ τους διαπάλη περιορίζεται σε δευτερεύοντα θέματα και το κύριο αντικείμενό της είναι η χειραγώγηση της γνώσης που σχηματίζει ο λαός για τον εαυτό του και τον κόσμο. Ποιος θα είναι το αντίπαλο δέος αυτής της πολιτικής;

Τη συντηρητική πολιτική, με όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, τα ζήσαμε. Δεν είμαστε ούτε στο 2012 ούτε στο 2015. Ζήσαμε και την πιο “δεξιά” πολιτική με την μάσκα της "αριστεράς" και της "προόδου". Ακόμα περισσότερο ζήσαμε και κόμματα μιας χρήσης που τώρα αποσύρονται αφού συγκυβέρνησαν, ψήφισαν μνημόνια, στήριξαν την EE και το NATO. Ο ρόλος αναχώματος - εγκλωβισμού των λαϊκών διαθέσεων και της ψήφου δίνεται τώρα σε νέους "παίχτες", πρόθυμους με "το καλημέρα", να στηρίξουν μέτρα της αυριανής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Βαρουφάκης.


Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του NATO, των ΗΠΑ, της EE, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση του λαού και ρίχνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του λαού, παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο. Οι αλλαγές που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι επαγγελματίες και επιστήμονες, θα προέλθουν από τα κάτω. Με γερή οργάνωση και αγώνα παντού. Με την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας τους.

Με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες σε προγραμματικά ζητήματα (…). Στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται η διαφορά της ψαλίδας του διπολισμού. Κρίνεται ποια δύναμη θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων. Σ' αυτές τις εκλογές, ο στόχος για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!


Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Ηλείας με το ΚΚΕ:

Αθανασόπουλος Τρύφων, καθηγητής, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας.
Γιάνναρος Χρήστος, μηχανικός, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας.
Γιαννόπουλος Χρήστος, αγρότης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως.
Καραπάνος Γιώργος, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας της ΕΔΥΕΕ.
Ξενοστάθη Σία, συνταξιούχος εργαζόμενη ΕΛΤΑ, πρόεδρος Ομάδας Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ.
Παναγιωτάρα Νατάσα, εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.
Τσάση Ζωή, πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης, αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ
Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ
https://1.bp.blogspot.com/-HQeoRcJIRNc/XRkKYdDQdOI/AAAAAAADmmI/_XmFuIyOSss9IIBn81BLBcRiXOulgZHdACLcBGAs/s640/IMG-62039ae81674ac57d320cbf22cf8701b-V.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-HQeoRcJIRNc/XRkKYdDQdOI/AAAAAAADmmI/_XmFuIyOSss9IIBn81BLBcRiXOulgZHdACLcBGAs/s72-c/IMG-62039ae81674ac57d320cbf22cf8701b-V.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/06/blog-post_835.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/06/blog-post_835.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε παλιότερα άρθρα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy