-->

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αύριο η επίσημη έναρξη - Πιστοποίηση από το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe

Ναμπίλ Μοράντ: "Πρόκειται για Φεστιβάλ που έχει γράψει ιστορία..." Ανδρέας Μίγκος: "Το Φεστιβάλ έχει και μια τουρισ...


Ναμπίλ Μοράντ: "Πρόκειται για Φεστιβάλ που έχει γράψει ιστορία..."

Ανδρέας Μίγκος: "Το Φεστιβάλ έχει και μια τουριστική προέκταση και διάσταση..."


Γιώργος Βούκανος: "Από φέτος μπήκαμε στα ευρωπαικά Φεστιβάλ..."

Με αφορμή την αυριανή έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ. 
Στη συνέντευξη, όπου εκτός των άλλων επισημάνθηκε η σημασία και η αναγκαιότητα της συνέχισης του φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια, εκτός από τον δήμαρχο κο Μοράντ, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Βούκανος. 

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Το 8ο διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ξεκινάει αύριο Σάββατο, που είναι η πρώτη εκδήλωση μέσα στο Κάστρο - Οι Μεσαιωνικές Νύχτες. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει γράψει ιστορία.

Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχιστεί και με την επόμενη δημοτική αρχή, επειδή είναι πολύ χρήσιμο για τον δήμο μας, για την προβολή του, για την την ιστορία του. Αρα πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Φέτος, λόγω των εκλογών, δημοτικών και βουλευτικών, είχαμε κάποια προβλήματα στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ, λόγω απαγόρευσης των πιστώσεων.

Φέτος δυστυχώς ήταν πολύ πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Εμείς στον δήμο, έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν άνθρωπο που αγαπάει τον πολιτισμό και τον "τρέχει" από μόνος του. Είναι ο Γιώργος Βούκανος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Το ξεκίνησε πριν 8 χρόνια και το συνεχίζει και κάθε χρόνο προσπαθεί να είναι καλύτερο και να το κάνει περισσότερο γνωστό.  Θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί κατάφερε να βρει χορηγούς, να βρει εθελοντές, με λίγη βοήθεια από τον δήμο.

Ολα έτοιμα, λοιπόν και το φεστιβάλ αύριο θα ξεκινήσει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του νομού Ηλείας και όχι μόνο, να έρθουν να δουν τις παραστάσεις διότι αξίζει τον κόπο μετά από τόση δουλειά και προετοιμασία που έγινε"

newsgf.net: "Το πρόβλημα με τις πιστώσεις δεν αφορά μόνο το φεστιβάλ, αλλά όλες τις εκδηλώσεις του δήμου.

"Οπως γνωρίζεται στον δήμο μας είχαμε πάρα πολλές εκδηλώσεις τα καλοκαίρια. Δυστυχώς, φέτος, λόγω των εκλογών, υπάρχει εγκύκλιος που απαγορεύει την οικονομική τους στήριξη κι έτσι οι σύλλογοι προσπαθούν φέτος να τα φέρουν σε πέρας μόνοι τους.

Να σας θυμίσω ότι εκτός από το φεστιβάλ, στα χρόνια της δικής μας θητείας, δεν υπάρχει σύλλογος που να μη τον στηρίξαμε για να κάνει την εκδήλωσή του. Πιστεύαμε ότι τα λεφτά που δίναμε παραμένουν στον δήμο, άρα θέλαμε να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

"Το φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έχει και μια τουριστική προέκταση και διάσταση. Γιατί οι εκδηλώσεις του έχουν πανελλήνιο ενδιαφέρον και οι καλλιτέχνες που έρχονται είναι πολύ μεγάλης εμβέλειας προσελκύοντας κόσμο από κοντινά ή και μακρινά μέρη.

Ιδιαίτερα για την παράσταση που ξεκινάει αύριο, που είναι το τραγούδι του Κάστρου, "Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου", που γίνεται με την σκηνοθεσία και την επιμέλεια του Γιώργου Βούκανου, ο οποίος πραγματικά το 'έτρεξε' σχεδόν μόνος του λόγω των διαφόρων προβλημάτων που υπήρχαν, με πολύ μικρή συμβολή από εμάς, αυτή η παράσταση είναι πιο σημαντική γιατί εκτός από το κάστρο Χλεμούτσι, γίνεται και σε ένα-δύο σημεία, αν γίνεται, σε όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά προσελκύει πάρα πολύ κόσμο.

Ο χώρος του κάστρου κάποιες φορές είναι μικρός για να χωρέσει όλο αυτό τον κόσμο που προσέρχεται και ειδικά γι' αυτή την παράσταση ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια του Γιώργου και όλων των υπολοίπων που αναβιώνουν τα μεσαιωνικά δρώμενα".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΚΑΝΟΣ 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

"Καλώς ήρθατε στην έναρξη του 8ου φετινού φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο και τον Ανδρέα Μίγκο, ευχαριστώ όλους όσους ήταν κοντά μου σε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια που γίνεται φέτος.

Μια προσπάθεια που πιστεύω πως θα την απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι τόσο για τις μεγάλες παραγωγές όσιο και γι αυτή την δράση που προαναφέρθηκε, δηλαδή "Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου".

Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο διεθνές φεστιβάλ. Έχουμε πάρει την πιστοποίηση της ΕΦΦΕ*. Μπήκαμε, δηλαδή, στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση αλλά και μια δικαίωση ετών, αφού το πρόγραμμά μας κρίθηκε και κρίθηκε πολύ αυστηρά από μια ευρωπαϊκή επιτροπή. Κυρίως, ένας από τους λόγους που αυτό συνέβη ήταν και η διοργάνωση αυτών των μεσαιωνικών δρώμενων που ξεκινήσαμε πέρυσι.

Το φεστιβάλ αυτό, το έχω ξαναπεί και θα το λέω συνέχεια, δεν ανήκει απλά στον δήμο. Δεν είναι ένα φεστιβάλ που αποτελεί απλώς ένα κομμάτι του δήμου -ανήκει σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη. Κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη.

Όσο αφορά τις μεσαιωνικές νύχτες του κάστρου, φέτος θα έχουμε αρκετές αλλαγές. Από τις πιο σημαντικές είναι η συνεργασία με την Ζάκυνθο κι έναν σύλλογο που αναβιώνει τα μεσαιωνικά δρώμενα στο γειτονικό μας νησί. Θα τους έχουμε αύριο στην έναρξη. Θα έχουμε μια ιταλική χορωδία η οποία θα έρθει το επόμενο Σάββατο και υπάρχουν φυσικά και οι δράσεις που γίνονται μέσα στο κάστρο, η συναυλία με την Αντα Αθανασοπούλου, τους λοιπούς καλλιτέχνες, με τα σκηνικά, τα κοστούμια και όλα αυτά τα οποία θα απολαύσει ο κόσμος.

Το φεστιβάλ, βέβαια, δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζουμε με τους μεγάλους καλλιτέχνες".

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

*Τι είναι το πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe

Πρόκειται για μια διεθνή πλατφόρμα που συνδέει φεστιβάλ τα οποία είναι βαθιά προσηλωμένα στις τέχνες, τις κοινωνίες στις οποίες ανήκουν και τις ευρωπαϊκές αξίες. 
Εχει ως στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά/πολιτιστικά Φεστιβάλ που έχουν ως γνώμονα τη βαθιά τους δέσμευση στις τέχνες και τις κοινότητές τους. 

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στηρίζει τα Φεστιβάλ σε όλα τα Κράτη – μέλη της. Η επένδυση στα Φεστιβάλ και κατ` επέκταση στους καλλιτέχνες και στο κοινό, αποτελεί καίριο παράγοντα στο όραμα της πολιτιστικής πολιτικής. Η δυναμική πρόταση της EFA επελέγη με γνώμονα το ότι το EFFE θα αυξήσει την πρόσβαση των πολιτών στις Τέχνες και στον Πολιτισμό σε όλη την Ευρώπη και θα προάγει την πολιτιστική πολυσυλλεκτικότητα.»
-Ανδρούλλα Βασιλείου



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αύριο η επίσημη έναρξη - Πιστοποίηση από το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αύριο η επίσημη έναρξη - Πιστοποίηση από το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZdr9Tu1UKTH2ofMZgQnlyrWdYK4ZfwURD15eZRFhF57bnvbWdPVQwWNklDvlgIAd6pE_LwH2IYoBfQ_HIQiVoeXAbvv2rbMK6447JEUVajMwH7ytlT6hozYlp-v-r_X4bC1Kr-wP8plM/s640/P1190192.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZdr9Tu1UKTH2ofMZgQnlyrWdYK4ZfwURD15eZRFhF57bnvbWdPVQwWNklDvlgIAd6pE_LwH2IYoBfQ_HIQiVoeXAbvv2rbMK6447JEUVajMwH7ytlT6hozYlp-v-r_X4bC1Kr-wP8plM/s72-c/P1190192.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/07/8-effe-europe-for-festivals-festivals.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/07/8-effe-europe-for-festivals-festivals.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy