-->

Αλλάζει πρόσωπα και κατεύθυνση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα προετοιμάζει με μεθοδικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλλαγή της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα διαφο...


Σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα προετοιμάζει με μεθοδικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλλαγή της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα διαφορετικό κόμμα τύπου ΠΑΣΟΚ, είναι στις άμεσες προτεραιότητες έπειτα κι από το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι ως αντιπολίτευση δεν πρόκειται να έχει φθορά ούτε κόστος πολιτικό γιατί δεν θα είναι κυβέρνηση και για αυτό το λόγο θα έχει χρόνο και για να κάνει αλλαγές στο κόμμα του, αλλά και να διαφοροποιήσει την αντιπολιτευτική του τακτική σε σύγκριση με το παρελθόν - πριν γίνει πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας θέλοντας να μετατοπίσει προς το κέντρο την πολιτική του - γιατί χωρίς το κέντρο δεν κερδίζει αλλά αντίθετα μειώνει τη δύναμή του - είναι αποφασισμένος χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος να φύγει από την ακτιβίστικη τακτική που εφάρμοζε ως ριζοσπαστική αριστερά. Τις αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας θέλει να τις συνδυάσει και με αλλαγές στα πρόσωπα.

Στην ηγεσία του κόμματος, στα όργανα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, στη γραμματεία και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου να καταστήσει σαφή αυτήν την αλλαγή σε όλα. Οι πληροφορίες που μέχρι στιγμής υπάρχουν είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να αναδείξει περισσότερο τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόμμα του, και όχι τα μέχρι τώρα στελέχη που προέρχονται από το σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τσίπρας στο επερχόμενο συνέδριο που έχει τοποθετηθεί χρονικά στο φθινόπωρο, θέλει να αλλάξει τα πρόσωπα που σήμερα στελεχώνουν το κόμμα του, ακόμη και τον γραμματέα. Για τη θέση αυτή, μάλιστα, ακούγεται πως θέλει να βάλει πρώην υπουργό που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και όλα τα χρόνια διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πρώτη γραμμή.

Ο διεμβολισμός του προς το ΚΙΝΑΛ είναι σαφές ότι για τον ίδιο αποτελεί μονόδρομο και το θέμα είναι αν αντέξει πολιτικά το κόμμα της κυρίας Γεννηματά, το οποίο βάσει της χθεσινής εισήγησης στα μέλη του Πολιτικού της συμβουλίου αλλά και σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ε, ήταν ακριβώς η γραμμή που ακολούθησε και προεκλογικά.

Ειδικά αναφέρθηκε, χωρίς να κατονομάζει, σε επιλογές προσώπων που δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να δώσουν προεγλογικά τον ίδιο αγώνα που έδωσαν αρκετά άλλα στελέχη και για αυτό σημείωσε: «Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς του δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις».

Η κυρία Γεννηματά γνωρίζει την πολιτική «εισβολή» που θα δεχθεί το κόμμα της από τον Αλέξη Τσίπρα και προετοιμάζεται για την αντεπίθεση, παρά τη μικρότερη εκλογική της δύναμη. Το 8,1% που συγκέντρωσε δεν της δίνει μεγάλη άνεση για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Τσίπρα , ωστόσο οργανωτικά και σε επίπεδο παρουσίας της στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, θα κάνει, όπως λέει, ότι περνά από το χέρι της έτσι ώστε το κόμμα της να παραμείνει ενωμένο και ισχυρό στο μέτρο του δυνατού.

Η ίδια περιγράφοντας στα στελέχη της την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει από τη νέα περίοδο, επεσήμανε πως «εμείς θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας». Σημείωσε ακόμη πως «το ΚΙΝΑΛ δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους διπολικής αντιπαράθεσης και άσκησε κριτική στον λαϊκισμό, τη στασιμότητα, τον συντηρητισμό, από θέσεις ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας.

Στη βάση αυτή ασκεί την κριτική του και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα, μπορεί να συνομιλεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι είναι μονόδρομος η αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης του κόμματός του γιατί θέλει να πάρει πολλούς μαζί του από το χώρο του κέντρου και να μην μείνει περιχαρακωμένος στο χθες. Οργανωτικά, ο κ. Τσίπρας θέλει θα διευρύνει όπως λέει τον ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμείνει με την ίδια ονομασία ως «προοδευτική συμμαχία» και θα ανοίξει τις πόρτες του κόμματος διάπλατα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν όπου τα στελέχη του δεν ήθελαν επ’ ουδενί κάτι τέτοιο. 

Στόχος του να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ αφού του δίνεται δυνατότητα λόγω των ποσοστών που συγκέντρωσε, τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή στελέχη προερχόμενα από αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι τοποθέτησε τον κ. Ραγκούση στη Β΄ Πειραιά που με την κατάλληλη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν, κατάφερε και τον εξέλεξε βουλευτή. Τα επόμενα βήματα του ίδιου είναι προς τον ίδιο σκοπό. Και σιγά σιγά οι κινήσεις που θα γίνονται, θα έχουν ως αποτέλεσμα να φτάνει όλο και πιο κοντά στον στόχο του: Την ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

www.cnn.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αλλάζει πρόσωπα και κατεύθυνση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας
Αλλάζει πρόσωπα και κατεύθυνση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN1BRy4rbA21q98vXQppF2cV6GsaqbwAJ874F2Fhrf24OK3z6LaGdNxQz-8B9t-7JYQxctfWioOxlB_Nrs9VPR7QzCUktbaAhpVDdg7GIPKlHaEX_4bUjoktKo2Vv8LfOL03uDfW1fbD4/s640/%2524+%25283%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN1BRy4rbA21q98vXQppF2cV6GsaqbwAJ874F2Fhrf24OK3z6LaGdNxQz-8B9t-7JYQxctfWioOxlB_Nrs9VPR7QzCUktbaAhpVDdg7GIPKlHaEX_4bUjoktKo2Vv8LfOL03uDfW1fbD4/s72-c/%2524+%25283%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/07/blog-post_109.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/07/blog-post_109.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy