-->

Αλεξάνδρα Γιαννίτση: «Η επαφή με τον κόσμο σε κάνει πιο σοφό , πιο ζωντανό και πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας…»

Η Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αλεξάνδρα Γιαννίτση , γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας, όπου και ζει μόνιμα. Αποφοίτησε το 2006...


Η Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αλεξάνδρα Γιαννίτση, γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας, όπου και ζει μόνιμα. Αποφοίτησε το 2006 από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως πτυχιούχος της κατεύθυνσης Φυτοπροστασίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων κι επίσης μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά. 

Από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως γεωπόνος στην περιοχή της Βάρδας . Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε τη τετραετία 2006 – 2010 ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βουπρασίας. 

Το 2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βουπρασίας με κύρια καθήκοντα το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πολιτική προστασία, τις δασικές εκτάσεις και τον ηλεκτροφωτισμό. 

Να σημειωθεί ότι υπήρξε ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας από το 2011 στη θέση της γραμματέως και της αντιπροέδρου. 

Ενεργή δράση είχε επίσης σαν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παμβουπρασιακού Αθλητικού Ομίλου Βάρδας. Τέλος, ασχολείται και με τον εθελοντισμό και είναι παρούσα σε οποιαδήποτε δράση πραγματοποιείται στην περιοχή της. 

• Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και γιατί με τη «Νέα Πορεία» και τον Γιάννη Λέντζα; 

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2006 με την εκλογή μου ως δημοτική σύμβουλος και μετέπειτα ως αντιδήμαρχος στον πρώην δήμο Βουπρασίας. Έπειτα δεν ασχολήθηκα ξανά ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση πάρα μόνο σε συλλόγους της Βάρδας καθώς δεν υπήρξε συνδυασμός που να με εκφράζει και να θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω τα μέγιστα μέσω αυτού.

Ανταποκρίθηκα θετικά από την πρώτη στιγμή στην πρόταση του Γιάννη Λέντζα, γιατί είναι ένας άνθρωπος ικανός, δραστήριος, που έχει προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις σε οτιδήποτε έχει δραστηριοποιηθεί. Θέλω να εργαστώ στο πλευρό ενός τέτοιου χαρακτήρα , να τον βοηθήσω σε αυτήν την νέα του προσπάθεια ώστε να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει και να εξελίσσεται.

• Ποιες είναι οι εμπειρίες που απέκτησες από τον προεκλογικό αγώνα;

Από τον προεκλογικό αγώνα απέκτησα περισσότερη γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα αυτού του τόπου καθώς και για τις επιθυμίες των συνδημοτών μου για έργα συλλογικού επιπέδου. Η επαφή με τον κόσμο σε κάνει πιο σοφό , πιο ζωντανό και πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας. Η ελεύθερη αντιπαράθεση ιδεών και η αντικειμενική πληροφόρηση ήταν εμπειρίες άκρως θετικές για εμένα.

• Είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο για τις γυναίκες να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε ένα δημοτικό συμβούλιο;

Αν και νομικά η ισότητα των φύλων αποτελεί πραγματικότητα, θεωρώ ότι ακόμη επιβιώνουν στερεότυπα που καθιστούν πιο δύσκολη από την πλευρά της γυναίκας την κατάληψη θέσεων υψηλού κύρους. Ελπίζω ότι οι γυναίκες να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν θέσεις καίριες. Και αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών και εθνικών εκλογών, είναι πραγματικά ενθαρρυντικά, καθώς οι γυναίκες πλέον καταλαμβάνουν περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη φορά.

• Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε πει ότι, «Στην πολιτική αν θέλεις κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άντρα. Αν θέλεις κάτι να γίνει, ζήτα το από μία γυναίκα». Τελικά οι γυναίκες μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές στη διακυβέρνηση ενός δήμου; 

Καταρχάς, ας μη ξεχνάμε ότι η Θάτσερ, μία οξυδερκής πολιτικός, έζησε τον προηγούμενο αιώνα, όταν η γυναίκα πάλευε ακόμη για να θεωρηθεί ισάξια με τον άνδρα. Σήμερα, αν και διαιωνίζονται ακόμη στερεοτυπικές αντιλήψεις εις βάρος των γυναικών, νομίζω ότι η αποτελεσματικότητα δεν έχει φύλο. Είναι απότοκος μελέτης, εργασίας ,επινοητικότητας και ευελιξίας. Γυναίκες και άνδρες είναι το ίδιο αποτελεσματικοί αρκεί να θέσουν στόχους και να προσπαθήσουν να τους πραγματοποιήσουν.

• Με τον δήμαρχο γνωρίζεστε πολλά χρόνια. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σου, τα κύρια συστατικά που τον χαρακτηρίζουν;

Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Γιάννη από τα πρώτα χρόνια που εγκαταστάθηκε στον τόπο μας ως αγροτικός ιατρός του Κ.Υ. Βάρδας. Πιστεύω στις ικανότητές του, στην ευστροφία του, στην ευρηματικότητά του, στις δεξιότητες του κατά την επίλυση και διαχείριση σύνθετων ζητημάτων και στη διαπραγματευτική του ικανότητα. Είναι ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, ανιδιοτελής, εργατικός και προσηλωμένος πάντοτε στους στόχους του. Η αμεσότητα που τον διακρίνει στην επαφή του με τους πολίτες αποτελεί βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Πράττει πάντοτε για το κοινό καλό , προσφέροντας τα μέγιστα από όλα τα πόστα που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ελευθερία της γνώμης είναι απαιτούμενο μιας σωστής διακυβέρνησης και συμβάλλει στην εξέλιξη  και στην πρόοδο…

• Θα συγκρουόσουν με τον Γιάννη Λέντζα, εάν διαφωνούσες με κάποιες αποφάσεις του για τον δήμο;

Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες του σχετικά με τη διαχείριση και την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Ωστόσο πιστεύω ότι η ελευθερία της γνώμης είναι απαιτούμενο μιας σωστής διακυβέρνησης και συμβάλλει στην εξέλιξη και στην πρόοδο.

Οι τυχόν διαφωνίες που θα προκύψουν, απαιτείται να επισημαίνονται και να επιλύονται μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου.

• Ποια θεωρείς τα πιο βασικά προβλήματα του δήμου σου;

Ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης δεδομένης της χωροταξικής του θέσης και των δυνατοτήτων του σε αναπτυξιακό επίπεδο, θα έπρεπε να αποτελεί δήμο - πρότυπο στην Ελλάδα. Πάραυτα τα προβλήματα που τον ταλανίζουν είναι πολλά και δυστυχώς αφορούν στην ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών του.

Χαρακτηριστικά θα αναφερθώ στα βασικά, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης από την δημοτική αρχή :

  • Yδρευση 
  • Βιολογικός καθαρισμός Βουπρασίας και αποπεράτωση των βιολογικών των άλλων δημοτικών ενοτήτων 
  • Αγροτική & Αστική οδοποιία 
  • Ηλεκτροφωτισμός 
  • Καθαριότητα και ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα μας 
  • Δημοτικές υπηρεσίες σε κάθε Δημοτική ενότητα και άμεση εξυπηρέτηση των συνδημοτών χωρίς να απαιτείται πάντοτε η φυσική τους παρουσία. 

• Απ’ όσα ανέφερες, ποιο θεωρείς μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος και που αποτελεί πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, χρήζοντας άμεσης αντιμετώπισης; 

Μείζον πρόβλημα στον Δήμο μας αποτελεί η Ύδρευση. Ένα πρόβλημα το οποίο μετρά δεκαετίες και δεν έχει δοθεί λύση ακόμα. Δυστυχώς ούτε η ποσότητα ούτε η ποιότητα ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες των πολιτών. Σπαταλούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ημίμετρα που στόχο έχουν μόνο την πρόσκαιρη παράταση του προβλήματος και όχι την επίλυσή του. Το νερό αποτελεί βασικό αγαθό της καθημερινότητας των δημοτών , πληρώνουν γι’ αυτό και πρέπει να είναι σε θέση να το χρησιμοποιούν καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους. 

• Γενικά, τι διαφορετικό μπορείτε εσείς να προσφέρετε από ότι πρόσφεραν οι προηγούμενοι;

Θεωρώ πως σαν Δημοτική Αρχή έχουμε να προσφέρουμε πολλά στην καθημερινότητα του πολίτη. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, η λειτουργία όλων των Δημοτικών Μεγάρων, η καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη στο τόπο διαμονής του, η προσπάθεια για τη λύση του προβλήματος της ύδρευσης, η βελτίωση της καθαριότητας, ο ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα αποτελούν τη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Και κάτι ακόμα τελευταίο και πιο σημαντικό· ο Πολίτης θέλει να σε βλέπει, θέλει να ακούς τα προβλήματα τους και να καταλαβαίνει ότι προσπαθείς να δώσεις λύσεις στα θέματα τους. Αυτές πιστεύω θα είναι οι διάφορες μας σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Πιστεύω στις ικανότητες, στην ευστροφία, στην ευρηματικότητά του,  στις δεξιότητες του κατά την επίλυση και διαχείριση σύνθετων ζητημάτων και στη διαπραγματευτική ικανότητα του Γιάννη Λέντζα

• Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι ένας τόπος που συγκλίνει σε διαφορετικές τάσεις στην ανάπτυξη αλλά και στις δραστηριότητες. Πως νομίζεις ότι πρέπει μα κινηθείτε ως δημοτική αρχή; 

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης είναι ένας Δήμος φιλέτο. Έχει μεγάλες αγροτικές μονάδες τυποποίησης, έχει αναπτυγμένη κτηνοτροφία, έχει λιμάνι, αεροδρόμιο και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Όλοι οι παραπάνω τομείς ενωμένοι και κάτω από τη σωστή καθοδήγηση του Δήμου μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Σε αυτό προσβλέπουμε και πιστεύω πως είναι η πιο άμεση λύση. Η συνεργεία όλων των φορέων θα φέρει τη πολυπόθητη ανάπτυξη στο Δήμο μας. 

• Σε περίπτωση αξιοποίησής σου, σε ποιο πόστο νομίζεις ότι θα πρόσφερες τα μέγιστα;

Θεωρώ ότι ο δήμαρχος θα διανείμει τις θέσεις αξιοκρατικά λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τις ικανότητες του κάθε δημοτικού συμβούλου της παράταξής του. Βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου είναι η υπευθυνότητα, η μεθοδικότητα και ο προγραμματισμός. 

Στο πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας, θεωρώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε πόστο μου ανατεθεί. Θα προσπαθήσω με μελέτη, προσήλωση και πολλή δουλειά να φέρω σε πέρας την <<αποστολή>> μου αποτελεσματικά και επιτυχημένα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών μου. 

• Πώς βλέπεις το μέλλον του Δήμου, μέσα στις δύσκολες οικονομικο-πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, έχουν επακόλουθα επηρεάσει την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνηθίζω να βλέπω όμως το ποτήρι μισογεμάτο και πιστεύω ακράδαντα ότι ευκαιρίες δίνονται , απλά πρέπει να τις διακρίνεις γρήγορα, να τις εκμεταλλεύεσαι άμεσα και να τις αξιοποιείς για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών του. 

• Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στους πολίτες του δήμου σου; 

Το όραμα για τον τόπο μας είναι κοινό, μας εμπνέει και μας ενώνει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για χάσιμο άλλου χρόνου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο στόχο μας, να εργαστούμε συνειδητά και με ζήλο για να κάνουμε τον δήμο μας πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη αυτού. Ο λόγος της πράξης είναι ο μόνος λόγος της αλήθειας. Προσβλέπω σε έναν δήμο που θα είναι πάντοτε κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του. Προσβλέπω σε <<έναν δήμο που θέλουμε και μας αξίζει>>.



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αλεξάνδρα Γιαννίτση: «Η επαφή με τον κόσμο σε κάνει πιο σοφό , πιο ζωντανό και πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας…»
Αλεξάνδρα Γιαννίτση: «Η επαφή με τον κόσμο σε κάνει πιο σοφό , πιο ζωντανό και πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig6lowefGiZ93CEIfdIuymGAwPUrduY76I6kdGbiB44uq87k5s7e-Dr17y3RUbiPKZ086fMtQYGTgJ73hYqDbSM3GY5AgY-y0DLZU4sQMYOOesqDW9aWJYSQoJhjt0JG2qkSiLsZvats0/s640/KENT%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597+%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig6lowefGiZ93CEIfdIuymGAwPUrduY76I6kdGbiB44uq87k5s7e-Dr17y3RUbiPKZ086fMtQYGTgJ73hYqDbSM3GY5AgY-y0DLZU4sQMYOOesqDW9aWJYSQoJhjt0JG2qkSiLsZvats0/s72-c/KENT%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597+%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_65.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_65.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy