-->

Μήπως είσαι demisexual και δεν το ήξερες μέχρι τώρα;

Η διαδικασία του dating έχει σίγουρα αρκετές προκλήσεις, αλλά για όσους όσοι χαρακτηρίζονται ως demisexual, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ...


Η διαδικασία του dating έχει σίγουρα αρκετές προκλήσεις, αλλά για όσους όσοι χαρακτηρίζονται ως demisexual, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και περίπλοκα, ειδικά όταν προσπαθούν να εξηγήσουν την ταυτότητα τους σε εκείνους που δεν έχουν επίγνωση επί του θέματος.

«Ως demisexual χαρακτηρίζεται συνήθως κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, με εξαίρεση την περίπτωση μιας δυνατής συναισθηματικής σύνδεσης», εξηγεί η σεξολόγος Carol Queen. «Πρόκειται για ένα είδος σεξουαλικότητας πολύ κοινό στις ομάδες ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με παραδοσιακές αξίες όπως η αποχή από το σεξ μέχρι το γάμο».

Σύμφωνα με τη Queen, η ταυτότητα ενός demisexual εμπεριέχει λιγότερη έμφαση στο σεξ σε γενικότερο πλαίσιο, εκτός αν υπάρχει μια δυνατή συναισθηματική σχέση με κάποιον που ξυπνάει την ανάγκη του για αυτό. Τι γίνεται όμως αν κάποια με την οποία έχεις βγει λίγα μόνο ραντεβού, σου αναφέρει ότι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία; Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις σχετικά με τους demisexuals;

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις, από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις ερωτικές τους σχέσεις μέχρι το πώς να διαχειριστείς τη διαδικασία του dating αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς.

1. Οι Demisexuals και ο ερεθισμός

Ο ερεθισμός, όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι, γεννιέται συνήθως οπτικά. Είτε φαντασιώνεσαι τη σέξι κοπέλα που είδες να κάθεται απέναντι σου στο μετρό είτε βλέπεις το αγαπημένο σου πορνό, η διαδικασία του να ερεθιστείς σεξουαλικά περιλαμβάνει συνήθως την όραση και αυτά που «ταΐζουν» τα μάτια μας. Το ίδιο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση των demisexuals. Λόγω αυτού, ο ιατρικός διευθυντής του Darien Wellness, David Ezell, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν περισσότερες γυναίκες demisexuals απ'ότι άντρες. «Το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο στους άντρες γιατί αυτοί, στις περισσότερες περιπτώσεις, ερεθίζονται μέσω της όρασης.

Για παράδειγμα, η πορνογραφία εκμεταλλεύεται τον οπτικό ερεθισμό των αντρών και οι περισσότεροι βλέπουν κάτι που τους ελκύει και αισθάνονται μια ανάγκη να διεκδικήσουν το αντικείμενο του πόθου, γιατί η δύναμη των εικόνων αυτών τους κινητοποιεί». Ο Ezell όμως προσθέτει πως οι demisexuals δε το βιώνουν με αυτόν τον τρόπο, εξηγώντας πως «ενώ έχουν επίγνωση την οπτική έλξη, δεν είναι αυτή η βάση του ερεθισμού τους. Ο ερεθισμός γι αυτούς προκύπτει όσο αυξάνουν την οικειότητα τους με κάποιον και μοιράζονται εμπειρίες μαζί του. Παρόλο που οι γυναίκες βιώνουν και εκείνες τον ερεθισμό μέσω της όρασης, δεν είναι τόσο σημαντικός όσο το συναισθηματικό δέσιμο».

2. Η asexual πλευρά των demisexuals

Οι demisexuals έχουν μια asxeual πλευρά, αλλά αντίθετα με τους asexual, έχουν την ικανότητα να βιώσουν την ερωτική έλξη. «Το βασικό πρόβλημα με την asexual πλευρά τους είναι ότι πολλοί δεν τους καταλαβαίνουν ή τους θεωρούν μη φυσιολογικούς. Αν αναζητούν μια σεξουαλική σύνδεση, είναι κυρίως επειδή θέλουν να ταιριάξουν με τον κοινωνικό τους κύκλο, παρά επειδή θέλουν πραγματικά να κάνουν σεξ», εξηγεί η Queen.

Τόσο οι demisexuals όσο και οι asexuals αναζητούν τη συντροφικότητα, αλλά ενώ οι asexuals μπορούν να αναγνωρίζουν το σύντροφο που είναι ιδανικός για συντροφικότητα βασισμένη σε μια σειρά από άλλους παράγοντες προσωπικότητας, οι demisexuals ίσως δυσκολευτούν να καταλάβουν αν και πότε είναι η ιδανική στιγμή για τη σεξουαλική πράξη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο dating για έναν demisexual είναι ότι δυσκολεύεται να καταλάβει το αν, το πότε, με ποιον και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να κάνει σεξ», λέει η Queen.

«Πολλοί demisexuals δε βγαίνουν κανονικά ραντεβού, απλώς αναπτύσσουν οικειότητα με κάποιον από τον κοινωνικό τους κύκλο. Είναι ενός είδους στρατηγική, και πολλά άτομα που δε βγαίνουν ραντεβού δεν κάνουν σεξ κατευθείαν, πόσω μάλλον γενικότερα. Είναι η στρατηγική ενός demisexual ατόμου να δοκιμάσει τη σύνδεση του με άλλα άτομα».

3. Αν βγαίνεις με μια Demisexual

Αν βγαίνεις με κάποια που χαρακτηρίζεται ως demisexual, ο Ezell λέει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχάσεις όσα περιμένεις να σου φέρει η διαδικασία του dating. «Άλλαξε τις προσδοκίες σου σε ό,τι αφορά τα χρονικά πλαίσια. Το συναισθηματικό δέσιμο είναι αυτό που κινητοποιεί τους demisexuals, και είναι κάτι που προκύπτει με πιο αργούς ρυθμούς». Σε περίπτωση που η υπομονή δεν ανήκει στη λίστα με τα δυνατά σου χαρακτηριστικά, αυτό είναι σίγουρα κάτι που δύσκολα μπορείς να δεχθείς, αλλά αν καταφέρεις να αναπτύξεις ένα δέσιμο με βάση τις κοινές εμπειρίες και το χρόνο που έχετε επενδύσει, η επιτυχία είναι σχεδόν απολύτως σίγουρη.

Το δεύτερο που έχεις να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να αφήσεις τον εγωισμό σου πίσω, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να μπαίνεις σε σχέσεις στις οποίες το σεξουαλικό κομμάτι εμφανίζεται κατευθείαν, ή αν χρησιμοποιείς το σεξ για να αισθάνεσαι επιθυμητός ή ασφαλής σε μια σχέση. Αν περάσεις μήνες ολόκληρους γνωρίζοντας κάποια, χωρίς καμία σεξουαλική επαφή, θα νιώσεις λιγότερο επιθυμητός; Αν η απάντηση σου είναι «ναι», μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο να κάνεις σχέση με μια demisexual, όσο κι αν σου αρέσει.

4. Αν είσαι demisexual

Η Queen τονίζει ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι demisexuals για τον εαυτό τους, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης ενός συντρόφου, είναι να είναι ευθείς και ειλικρινείς σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. «Θα έλεγα σε κάθε demisexual άτομο να είναι ειλικρινές και να μιλάει για όσα αντιμετωπίζει στο χώρο του dating.

Ειδικά επειδή μπορεί να αρχίσει να βγαίνει με κάποιον που έχει εμπλακεί για τις σεξουαλικές εμπειρίες και μόνο, όχι για το συναισθηματικό δέσιμο». Μπορεί η συζήτηση γύρω από το σεξ (και πόσο μάλλον η αποχή από αυτό) να είναι ένα αρκετά άβολο θέμα προς συζήτηση σε ένα ραντεβού, αλλά η Queen ισχυρίζεται ότι όσο πιο νωρίς γνωρίζεις με ποια ακριβώς έχεις να κάνεις, το αποτέλεσμα είναι, τελικά, καλύτερο και για τους δυο σας. «Είναι ένας τρόπος για τους demisexuals να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους με τους οποίους αν δεθούν, θα ξέρουν ότι θα τους αποδεχτούν και θα τους φερθούν καλά», λέει η Queen.

AskMen

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μήπως είσαι demisexual και δεν το ήξερες μέχρι τώρα;
Μήπως είσαι demisexual και δεν το ήξερες μέχρι τώρα;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD8Goh39wTTGNWpw0IXmAvCmFu_I8_bzl6xQdsqNMWVJThNwmmRtpLeZ5EP6DphjNgmbCyCddw_czXAkm5kY0TqHuzm0HBQMLGb-gISCUYffvGTOlLHdpHKyUGoBDCMsoNCYUjwQ3E538/s640/men-2425121_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD8Goh39wTTGNWpw0IXmAvCmFu_I8_bzl6xQdsqNMWVJThNwmmRtpLeZ5EP6DphjNgmbCyCddw_czXAkm5kY0TqHuzm0HBQMLGb-gISCUYffvGTOlLHdpHKyUGoBDCMsoNCYUjwQ3E538/s72-c/men-2425121_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/demisexual.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/demisexual.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy