-->

13 απίστευτες ιστορικές φωτογραφίες που δεν σου έδειξαν στο σχολείο

Η ιστορία ήταν πάντα συναρπαστική. Είναι πραγματικά περίεργο αλλά ταυτόχρονα θαυμάσιο να ανατρέχουμε στον τρόπο που φαινομενικά μικρά γε...


Η ιστορία ήταν πάντα συναρπαστική. Είναι πραγματικά περίεργο αλλά ταυτόχρονα θαυμάσιο να ανατρέχουμε στον τρόπο που φαινομενικά μικρά γεγονότα άλλαξαν τον κόσμο, όπως η ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή η πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Φυσικά, όλοι διδαχθήκαμε ιστορία στο σχολείο, πολλά από αυτά τα γεγονότα περιγράφηκαν με λεπτομέρεια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις που, κατά τη γνώμη μας, δεν έτυχαν της προσοχής που τους άξιζε. Στις επόμενες σελίδες θα βρεις 13 φωτογραφίες από αυτά τα γεγονότα που οι δάσκαλοι δεν σου έδειξαν στο σχολείο. Συνέχισε να διαβάζεις!

1. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟΥ SS NORMANDY ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1942, ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 88 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ



Τρία χρόνια μετά την καθέλκυσή του, το SS Normandy ξεκίνησε επιτέλους να εκτελεί εμπορικά δρομολόγια. Εκείνη την εποχή ήταν το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο. Το παρθενικό ταξίδι του χαρακτηρίστηκε από τεράστια αίγλη και μετά το 1936, το υπερωκεάνιο άρχισε να πραγματοποιεί δρομολόγια με σύμβολο την πολυτέλεια.

Ωστόσο, η δραστηριότητά του διακόπηκε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης έως το 1941, οπότε και ζητήθηκε εκ νέου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετονομάστηκε τότε σε USS Lafayette και μετατράπηκε σε μέσο μεταφοράς οπλιτών. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, ήρθε το τέλος του: ξέσπασε φωτιά κατά τη διάρκεια έργων και το νερό που χρησιμοποίησαν οι πυροσβέστες συνέβαλε στο αναποδογύρισμα του πλοίου.

2. ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ EMPIRE STATE ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ

Το κτήριο Empire State εγκαινιάστηκε επίσημα την 1η Μαΐου 1931, 45 ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία εγκαινίων. Εκείνη τη στιγμή ήταν το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο, με εντυπωσιακό ύψος 380 μέτρων.


Αναμενόταν να κρατήσει αυτό τον τίτλο για αρκετό καιρό, καθώς δεν θα ήταν οικονομικά εφικτό να χτιστεί μεγαλύτερο κτήριο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής ύφεσης στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Ως το πρώτο κτήριο με περισσότερους από 100 ορόφους, έγινε σύμβολο της πόλης της Νέας Υόρκης και τελικά ολοκλήρου του έθνους. Όλα ξεκίνησαν εδώ, την ημέρα που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κτηρίου Empire State.

3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΗΜΙΣΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ

«Έχω ένα όνειρο.» Με αυτές τις λέξεις ξεκίνησε την ομιλία του ο δημοφιλής ακτιβιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεώτερος μπροστά στο Μνημείο του Λίνκολν το 1963. Έως σήμερα, αυτή η ομιλία ξεχωρίζει ως μία από τις πιο εμβληματικές και εμπνευσμένες ομιλίες στην ιστορία.


Σε σημαντικό βαθμό χάρη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το νεώτερο, το Κονγκρέσο πέρασε πολλούς νόμους για να διασφαλιστεί η δικαιότερη αντιμετώπιση των έγχρωμων, σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε έως τότε.

4. Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ MGM

Τα στούντιο MGM, συντομογραφία του Metro-Goldwyn-Mayer, συγκαταλέγονται στα παλαιότερα κινηματογραφικά στούντιο στον κόσμο. Επιπρόσθετα με τις εμπορικότερες ταινίες, όπως Ρόκι Μπαλμπόα, Όσα παίρνει ο άνεμος και 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, τα MGM είναι επίσης γνωστά για τη δημοφιλή εισαγωγική εικόνα, ένα λιοντάρι που βρυχάται.


Αυτή η εικόνα δείχνει την καταγραφή του διάσημου λιονταριού. Ο βρυχηθμός του έμελλε να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή σε ταινίες για 90 χρόνια και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

5. JAMES NAISMITH, Ο ΕΠΙΝΟΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

Η καλαθοσφαίριση συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα αθλήματα του κόσμου, αν και επινοήθηκε δεκαετίες μετά τα πρώτα παιχνίδια ποδοσφαίρου και τένις. Ο επινοητής, James Naismith, επινόησε το άθλημα το 1891.


Η φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο να εργάζεται για την ανάπτυξη του αθλήματος όταν η ιδέα βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα, με τη γυναίκα του να πετά μια μπάλα σε ένα καλάθι σε κοντινή απόσταση. Η καλαθοσφαίριση αργότερα θα γίνει ολυμπιακό άθλημα και η επαγγελματική λίγκα καλαθοσφαίρισης ΝΒΑ θα εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς διαγωνισμούς στον κόσμο.

6. ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Σήμερα, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι να παρακολουθούν τηλεόραση. Ωστόσο, λιγότερο από μισό αιώνα πριν, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.


Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα νεαρό αγόρι τη δεκαετία του 1940 που καθηλώνεται ολοκληρωτικά από το πρώτο βλέμμα στην τηλεόραση. Εκείνη την εποχή, αυτές οι συσκευές ήταν πραγματικά ιδιαίτερες. Σήμερα, λιγότερα από 80 χρόνια αργότερα, ουσιαστικά κάθε σπίτι διαθέτει μία τηλεόραση, ενώ συχνά υπάρχουν περισσότερες από μία συσκευές στο σπίτι.

7. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ ΤΟ 1938

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ ήταν διάσημος κυρίως για το τραύλισμα, που απασχόλησε το κεντρικό τμήμα της ταινίας του 2010 Ο Λόγος του Βασιλιά. Μπορεί να φαίνεται σαν ατέλεια αλλά στην ουσία ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό ως βασιλιά.


Δεν ήταν τέλειος αλλά αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τον έκανε να φαίνεται πιο ανθρώπινος. Επίσης, δεν φοβόταν να δείχνει κατά καιρούς την ιδιόρρυθμη πλευρά του χαρακτήρα του, όπως φαίνεται στην εικόνα.

8. Ο ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Ο Έλβις Πρίσλεϊ, πριν αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική και εξελιχθεί σε έναν από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες ροκ εν ρολ όλων των εποχών, υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του.


Δύο χρόνια αφού μπήκε στο στρατό, ο Presley ξεκίνησε την μουσική του καριέρα με μερικές από τις πιο επιτυχημένες του εμπορικά δουλειές. Θα γινόταν ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών, με επιτυχίες όπως το Rock Around The Clock και το Jailhouse Rock.

9. ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Όπως είναι ευνόητο, πολλοί άνθρωποι δεν έτρεφαν τα καλύτερα αισθήματα για τους γερμανούς στρατιώτες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλές χώρες μάλιστα τους αιχμαλώτισαν ως κρατούμενους πολέμου.


Σε αυτή τη φωτογραφία, απεικονίζεται μία ομάδα κρατούμενων πολέμου να παρακολουθεί πλάνα από όσα συνέβαιναν πραγματικά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι στρατιώτες, αγνοώντας πλήρως τις πραγματικές προθέσεις πίσω από αυτά τα στρατόπεδα, καταρρακώθηκαν κυριολεκτικά από τα πλάνα.

10. ΟΙ BEATLES ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ SGT. PEPPER’S LONELY HEARTS CLUB BAND

Οι Beatles υπήρξαν αναμφίβολα ένα από τα συγκροτήματα με τη σημαντικότερη επιρροή τον 20ο αιώνα. Κυκλοφορούσαν το ένα επιτυχημένο άλμπουμ μετά το άλλο, ενώ οι παραστάσεις τους προσέλκυαν απίστευτα μεγάλα πλήθη, όπου κι αν εμφανίζονταν. Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του για το άλμπουμ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ένα από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών.


Θα συνέχιζαν αργότερα με το να γράψουν τα πιο εμβληματικά και πετυχημένα τραγούδια όλων των εποχών. Αξιοσημείωτα παραδείγματα γι’αυτά είναι το Yellow Submarine και το Let it Be.

11. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΒΡΑΔΕΝΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η φωτογραφία δεν απεικονίζει κάτι ιδιαίτερο. Καθημερινά βλέπουμε κυκλοφοριακό συνωστισμό, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη περίσταση σηματοδοτεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία της Γερμανίας.


Αυτή η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκλήθηκε από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, που επέτρεπε στους πολίτες της Γερμανίας να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής πλευράς για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Πολλοί έσπευσαν να το κάνουν, προκαλώντας αυτό το συγκλονιστικό κυκλοφοριακό κομφούζιο.

12. ΘΕΑΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ήταν η υπογραφή της συνθήκης των Βερσαλλιών. Αυτή η συνθήκη έληγε επίσημα τον πόλεμο μεταξύ Γερμανών και Συμμαχικών Δυνάμεων, και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ειρηνευτικές συνθήκες στην ιστορία.


Φυσικά, όλοι ήθελαν να είναι παρόντες κατά την υπογραφή της συνθήκης, έτσι οδηγήθηκαν στο σημείο ανεβαίνοντας σε τραπέζια και καρέκλες για να ρίξουν έστω μια ματιά.

13. ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ

 Ίσως το δημοφιλέστερο ναυάγιο όλων των εποχών, η βύθιση του Τιτανικού ανήκει στις πιο γνωστές ναυτικές τραγωδίες. Το πλοίο βυθίστηκε το 1912, αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο, όπως φαίνεται στην εικόνα.


Αν και η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, αν κοιτάξεις προσεκτικά, μπορείς να δεις το μαύρο και κόκκινο χρώμα του πλοίου στα πλάγια του παγόβουνου.

factschasers.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 13 απίστευτες ιστορικές φωτογραφίες που δεν σου έδειξαν στο σχολείο
13 απίστευτες ιστορικές φωτογραφίες που δεν σου έδειξαν στο σχολείο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwOFo_TKhQhqJUGWzIwdCGiRVpr22ZFEpry2w3uO77EBcgdH_4wS805dIxy-8io8ARf0vGP6ZiB_qwKXStOOJ3TbckqZuDYaiFksYN_mxzpcSb57nECZvrVQMbJhPV7VSy_oeEtIUQZ_w/s640/black-and-white-history-photography.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwOFo_TKhQhqJUGWzIwdCGiRVpr22ZFEpry2w3uO77EBcgdH_4wS805dIxy-8io8ARf0vGP6ZiB_qwKXStOOJ3TbckqZuDYaiFksYN_mxzpcSb57nECZvrVQMbJhPV7VSy_oeEtIUQZ_w/s72-c/black-and-white-history-photography.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/10/13.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/13.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy