-->

Θεσμικό μέτωπο για Πατρών-Πύργου: Πυροτέχνημα που... έσβησε;

Κι ενώ οι Αντωνακόπουλος, Λυμπέρης, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, σήκωσαν το... λάβαρο της Επανάστασης για τον δρόμο-καρμανιόλα, φ...


Κι ενώ οι Αντωνακόπουλος, Λυμπέρης, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, σήκωσαν το... λάβαρο της Επανάστασης για τον δρόμο-καρμανιόλα, φαίνεται όλο αυτό να ξεφούσκωσε! 

Ένας δρόμος που θα συνεχίσει να "παίρνει" ζωές και να δημιουργεί ανάπηρους αποτελώντας ντροπή για όλους μας!!!

Σ' ένα τέτοιο συμπέρασμα οδηγείται ο πολίτης βλέποντας τον συνεχιζόμενο θάνατο από τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν υπερβολικά συχνά στον δρόμο της Πατρών-Πύργου. Οι δύο προαναφερόμενοι αυτοδιοικητικοί, συν όλους τους άλλους που πραγματοποίησαν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων βγάζοντας... ψηφίσματα, προφανώς εγκλωβίστηκαν στην καθημερινότητα κι άφησαν εκτός την "μάχη" για την δημιουργία ενός νέου αυτοκινητόδρομου. Ενός αυτοκινητόδρομου όπου ο νομός Ηλείας πληρώνει επί 30 ολόκληρα χρόνια βαρύ φόρο αίματος και που παρά τις όποιες εξαγγελίες όλων των κυβερνώντων απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει.

Και, φυσικά, το παραμύθι συνεχίζεται...

Ο οδικός άξονας-καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου που μόλις προχθές "πήρε" δύο ακόμη ζωές, ένας δρόμος μικρότερος των 100 χιλιομέτρων, συνεχίζει να σκορπάει τον θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 60-70% των συνανθρώπων μας που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στον συγκεκριμένο δρόμο είναι νέοι από 18 έως 45 ετών, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καθηλώθηκαν σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η κύρια αιτία των τροχαίων...


Αλλά δεν είναι μόνο αυτά...

Εκτός από τα προαναφερόμενα, τα προβλήματα του συγκεκριμένου δρόμου είναι πολλά, όπως οι ατελείωτες ισόπεδες διαβάσεις, οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται από ανεγκέφαλους σε έναν δρόμο όπου ο ασφαλτοτάπητας έχει φθαρεί σχεδόν σε όλο το μήκος του, ενώ σε πολλά σημεία δεν φαίνονται οι διαγραμμίσεις, σε άλλα σημεία οι θάμνοι έχουν "φουντώσει" τόσο πολύ ώστε καλύπτουν σημαντικό τμήμα του οδοστρώματος περιορίζοντας το πλάτος του, η έλλειψη επαρκούς φωτισμού τις νύχτες, οι συχνές βλάβες των φωτεινών σηματοδοτών και η μη λειτουργία των προειδοποιητικών φωτεινών σηματοδοτών κ.α.

Δυστυχώς, ο δρόμος-καρμανιόλα συνεχίζει να αφαιρεί ζωές κάτω από τα... βλέμματα των κυβερνώντων και των φορέων του νομού που ξέρουν μόνο να φωνάσκουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Πέρασαν πολλά χρόνια με ανέφικτες υποσχέσεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου, ασφαλούς  αυτοκινητόδρομου και είναι απόλυτα δικαιολογημένοι οι πολίτες να μη πιστεύουν πλέον τα... μεγάλα λόγια που παραμένουν απλώς ανούσιες προεκλογικές υποσχέσεις με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου,

Ο νέος αυτοκινητόδρομος ίσως τελικά κάποτε να γίνει. Μέχρι τότε όμως τα εικονοστάσια θα πληθαίνουν για να θυμίζουν τις αθώες ψυχές που χάνονται αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα των κάθε παντός υπευθύνου! 

Πολύ δύσκολα ο οδηγός θα βρει τις νύχτες φωτισμένο σημείο καθώς οι κυνηγοί χαλκού έχουν πάρει τα καλώδια είτε οι λάμπες θα έχουν καεί είτε τα φωτιστικά σώματα θα έχουν χαλάσει κι αν κάποια από αυτά λειτουργούν πιθανό ο οδηγός να τα δει αναμμένα τις ημέρες παρά τη νύχτα!

Το παράδοξο σε όλο του το μεγαλείο!!!

Αλλά υπάρχουν κι άλλα...

Ένα άλογο, όπως συνέβη πριν 15 χρόνια με το φοβερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον τότε πρόεδρο της ΕΑΣ Ηλείας, ή κάποιο κοπάδι από πρόβατα ή αδέσποτα ζώα είναι κάτι που συχνά ο οδηγός μπορεί να συναντήσει, χωρίς βέβαια να λησμονούμε τα τρακτέρ, τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές αλλά και τα φορτηγά με τις επικίνδυνες προσπεράσεις.

Οι διασταυρώσεις του θανάτου...

Πριν τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες, οι πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις ήταν της Κουρούτας, της Μαραθιάς, του Κοροίβου [ΟΔΥ] στην Γαστούνη καθώς και αυτή στο Ψάρι στην Βάρδα.

Η τοποθέτηση των φαναριών μείωσε τη συχνότητα των ατυχημάτων σε αυτές τις διασταυρώσεις, αλλά το 95% αυτών που γίνονται σήμερα στα συγκεκριμένα σημεία είναι θανατηφόρα. Ιδιαίτερα επικίνδυνες χαρακτηρίζονται οι διασταυρώσεις Τραγανού, Λεχαινών και Κουρτεσίου.

Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου...

Η ονομασία "Νέα" που υπάρχει από τις αρχές της 10ετίας του 1980 -όταν φτιάχτηκε ο δρόμος σε αντικατάσταση της παλιάς εθνικής η οποία υπήρχε από την δεκαετία του 1950 και διερχόταν μέσα από όλους τους οικισμούς- μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο ακούγεται, για έναν δρόμο που παραμένει ο αθλιότερος, ο επικινδυνότερος και ο πιο φονικός όλης της χώρας. Ένας δρόμος, όπου οι οδηγοί κάνουν τον σταυρό τους πριν ξεκινήσουν και λένε την προσευχή τους καθ' όλη τη διάρκεια που τον διασχίζουν. Ένας δρόμος που θα συνεχίσει να "παίρνει" ζωές και να δημιουργεί ανάπηρους αποτελώντας ντροπή για όλους μας!!!

*κεντρική φωτογραφία από αρχείο!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Θεσμικό μέτωπο για Πατρών-Πύργου: Πυροτέχνημα που... έσβησε;
Θεσμικό μέτωπο για Πατρών-Πύργου: Πυροτέχνημα που... έσβησε;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZJvxqiw_Abnf56ID2rMYssjKQ4Y2_INTm_s18C-27JNqEocMIMJN8MPfRlUglPZvayCK4GTPtbTmjQIwkld436xtMxQnAve_F02rC2NoJ3fj4Ca9oXHa5fHZWuX3h1UIJ6WiJFO4CSE8/s640/accident-1409006_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZJvxqiw_Abnf56ID2rMYssjKQ4Y2_INTm_s18C-27JNqEocMIMJN8MPfRlUglPZvayCK4GTPtbTmjQIwkld436xtMxQnAve_F02rC2NoJ3fj4Ca9oXHa5fHZWuX3h1UIJ6WiJFO4CSE8/s72-c/accident-1409006_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_709.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_709.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy