-->

Ηλεία: Η λέξη "Ανάπτυξη" μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται!

Το ότι ζούμε σ’ έναν υπέροχο νομό είναι αναμφισβήτητο. Ένα νομό με μεγάλη ιστορία, ένα νομό που κλείνει μέσα του όλη την ομορφιά της Ελλ...


Το ότι ζούμε σ’ έναν υπέροχο νομό είναι αναμφισβήτητο. Ένα νομό με μεγάλη ιστορία, ένα νομό που κλείνει μέσα του όλη την ομορφιά της Ελλάδας. Είναι το γαλάζιο, είναι το πράσινο, είναι ο λαμπερός ήλιος, είναι το νερό, είναι οι εκατομμύρια μικρές ανάσες που φωλιάζουν στους μεγάλους οικότοπους και δεμένα όλα αυτά σε μια δέσμη εμπειριών απροσδόκητη. Ένας τόπος που εύκολο είναι να τον επισκεφθεί ο ταξιδιώτης, το δυσκολότερο της ζωής του να ξεχάσει, όπως γράφτηκε πριν χρόνια σε τουριστικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας.

Από την άλλη όμως είναι κι ένας άτυχος νομός, αφού δυστυχώς οι πολιτικοί που εξελέγησαν δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα, ενώ άλλοι νομοί με λιγότερα φυσικά πλεονεκτήματα ακολουθούν μια διαρκώς αυξανόμενη αναπτυξιακή πορεία, ο δικός μας είτε να παραμένει στάσιμος είτε να υποβαθμίζεται.

Παρακολουθώντας κάποιος την πορεία του νομού, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία με θλίψη διαπιστώνει ότι όχι μόνο τίποτα μεγάλο δεν έχει γίνει αλλά και όσα κατακτήθηκαν στο παρελθόν δεν έχουμε την ικανότητα να τα διατηρήσουμε.

Και για ποια ανάπτυξη να μιλάμε, ποια ανάπτυξη να οραματιζόμαστε όταν εν έτη 2019 ακόμη παρακαλάμε για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, αναγκαζόμενοι να διασχίζουμε καθημερινά έναν δρόμο που συνεχώς «τρώει» νέους ή και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους; Ένας δρόμος καρμανιόλα, τον οποίο κάθε φορά που διασχίζουμε σταυροκοπιόμαστε να επιστρέψουμε σώοι; Τα δεκάδες εικονοστάσια κατά μήκος του υπάρχουν για να μας θυμίζουν την πραγματικότητα.

Μια θλιβερή πραγματικότητα για την οποία ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν 

Γιατί όλες, σε κάθε προεκλογική περίοδο, εξήγγειλαν την άμεση κατασκευή του, όμως όταν έρχονται στην εξουσία παρουσιάζουν συνεχώς προσχώματα για να μη γίνει. Και το τραγικό είναι πως όταν γίνονται αντιπολίτευση με πύρινες ανακοινώσεις καταδικάζουν την επόμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την για αδιαφορία και ανικανότητα!

Εκτός όμως από έναν άθλιο δρόμο σημειώστε τα φώτα που δεν ανάβουν σε πολλά κομμάτια αυτής της εθνικής οδού τις νύχτες, τα συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν οι φωτεινοί σηματοδότες, οι επίσης άθλιες πινακίδες που υπάρχουν… και θα καταλάβετε γιατί θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος κάθε χρόνο.

Οι πολιτικοί πρέπει να απολογηθούν στο λαό για πάρα πολλά που είχαν υποσχεθεί και ποτέ δεν έγιναν! 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και μια σειρά άλλων έργων που ενώ εξαγγέλθηκαν ποτέ δεν έγιναν. Ας θυμηθούμε τα όσα κωμικοτραγικά, επί σειρά ετών, συνέβησαν με την λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού. Ένα έργο που… εγκαινιάστηκε πολλάκις από τους φωστήρες πολιτικούς μας και ποτέ δεν έγινε. Όπως ποτέ δεν έγινε η γραμμή του ΟΣΕ Πάτρα - Πύργος – Καλαμάτα...

Όπως ποτέ δεν έγιναν και μια σειρά άλλων πραγμάτων που θα βοηθούσαν ώστε ο νομός να ξεφύγει λίγο από το τέλμα του. Αλλά τι να περιμένεις όταν ακόμη και η Υγεία παραπαίει έχοντας γίνει έρμαιο στις όποιες προσωπικές ή άλλου είδους φιλοδοξίες φορέων οι οποίοι συχνά-πυκνά ξεκατινιάζονται με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου;
Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουν μεταξύ τους εργαζόμενοι και ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Τον ενδιαφέρει να έχει την καλύτερη φροντίδα εάν του τύχει κάποιο περιστατικό… και δυστυχώς δεν θα έχει, αφού οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων συνεχίζονται!

Προ ημερών στο Επιμελητήριο Ηλείας πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη για να... χαράξουν την στρατηγική στις νέες συνθήκες για την Ανάπτυξη του Νομού!!!
Και αποτέλεσε όλο αυτό ένα ακόμη κακόγουστο ανέκδοτο, αφού αυτή η… στρατηγική, πολλές φορές έχει ανακοινωθεί αλλά ποτέ δε βρήκε το δρόμο της. Απλά, να έχουμε κάτι να λέμε για να χαϊδεύουμε τα αφτιά των πολιτών, χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό να γίνεται εκτός βέβαια αν κάποιος θεωρεί ουσιαστικό το να μαζεύονται σε μια αίθουσα κάποιοι, να καλούν τους δημοσιογράφους για να τους φωτογραφίζουν και μετά το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!

Τελευταία έχουν παρατηρηθεί ακόμη δύο νέα... φαινόμενα:
Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι αντί να παρευρίσκονται σε συσκέψεις στέλνουν... εκπροσώπους τους!!!
Σε αυτή τη ... νέα μορφή πολιτικής έχουν εισχωρήσει και άλλοι: Για παράδειγμα εκείνος ο περιφερειακός σύμβουλος που ενημέρωσε ότι θα στείλει εκπρόσωπό του... συγγενικό του πρόσωπο!!!
Το δεύτερο φαινόμενο που παρατηρείται, είναι να... παίρνουν δημοσιεύματα και να τα παρουσιάζουν ως δικά τους!!!

Η απόλυτη πολιτική φτήνια!!!!
Κι όμως υπάρχει ακόμη κόσμος που συνεχίζει να τρώει κουτόχορτο και μάλιστα ηθελημένα!
Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν… 

Και η ζωή συνεχίζεται…

Ένα άλλο φαινόμενο που και αυτό χρόνια τώρα παρατηρείται είναι το «κατόπιν ενεργειών μου», που καθιερώθηκε στο νομό από τους παλαιότερους πολιτικούς και που δυστυχώς ακόμη και σήμερα βρίσκει εφαρμογή από τους νέους, από τους οποίους θα περιμέναμε μια διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία. Για παράδειγμα, ας μη πάμε πολύ μακριά, αλλά μόλις πριν μερικές ημέρες με όσα συνέβησαν με αφορμή την κήρυξη της Ανδραβίδας ως σεισμόπληκτη περιοχή.

Για το θέμα ανακοίνωση πρώτη εξέδωσε η δημοτική αρχή Ανδραβίδας-Κυλλήνης για να ακολουθήσει η βουλευτής Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με δική της και ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ με άλλη. Να θυμίσω πως όλοι αυτοί, καθώς και άλλοι, είχαν μαζί ανέβει στην Αθήνα κάνοντας επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και βγάζοντας φυσικά τις απαραίτητες φωτογραφίες τονίζοντας στις ανακοινώσεις τους την ομόνοια και τη σύμπνοια που τους διακατέχει. Και χρειάστηκε μόνο μια ανακοίνωση –αυτή της δημοτικής αρχής- για να… αρχίσουν τα όργανα και οι ‘κατηγορίες’ ότι ήθελε να οικειοποιηθεί η ίδια την κοινή προσπάθεια!

Και βέβαια, κανείς δεν μίλησε για τα πλεονεκτήματα που έχει μια τέτοια απόφαση για την περιοχή της Ανδραβίδας και ιδιαίτερα τους κατοίκους της, οι οποίοι τράβηξαν όσα τράβηξαν την περίοδο των σεισμών. Και η αναφορά δε γίνεται μόνο για τα φυσικά φαινόμενα αλλά και για τις φήμες που έσπερναν κάποιοι περί… μεγάλου σεισμού, αδιαφορώντας φυσικά για τον τρόμο και τον πανικό που προκαλούσαν.

  • Και ας μη μιλήσουμε και για την πληθώρα των αγροτικών προβλημάτων στο νομό που, επίσης, χρόνια τώρα ψάχνουν να βρουν τις λύσεις τους και που επίσης παρά τις εξαγγελίες και τις εκατοντάδες συσκέψεις, ποτέ δεν λύθηκε κάποιο από αυτά! 
  • Να μη μιλήσουμε για το ότι «πνιγόμαστε» σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη νεροποντή, με δρόμους απροσπέλαστους από το νερό της βροχής… 
  • Να μη μιλήσουμε για δημάρχους με… όραμα τη κατασκευή καμιάς πλατείας, επειδή αυτό είναι έργο που… φαίνεται… 
  • Να μη μιλήσουμε για πλήθος άλλων ζητημάτων, που ο κάθε πολίτης αυτού του νομού βιώνει εδώ και δεκαετίες…. 
Από την άλλη όμως είναι και άδικο να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στους πολιτικούς μας εκπροσώπους. Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης –ίσως το μεγαλύτερο- το έχουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι συνεχώς ψηφίζουμε τα ίδια πρόσωπα, τα οποία με την ψήφο μας επικροτούμε προφανώς την ανικανότητά τους. Μια παροιμία λέει ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν και προφανώς αυτό ισχύει και για εμάς!

Μόλις πριν από ένα χρόνο, στο site «Ηλεία-Οικονομία» δημοσιεύτηκε κάτι που αξίζει να συμπεριληφθεί εδώ. Να το διαβάσουν οι πολίτες κι εκτός από την διαπίστωση της τραγικότητας να σκεφτούν τι απ’ όλα αυτά έχει γίνει στο νομό:

«Η λέξη «κλειστόν» είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη στον Νομό Ηλείας. Είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την οποία μιλούν οι "παράγοντες" και φορείς του Νομού. 

ΚΛΕΙΣΤΟ το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου! 

ΚΛΕΙΣΤΗ η γραμμή του ΟΣΕ Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα. 

ΚΛΕΙΣΤΑ τα έργα της οδού Πύργος - Πάτρα. 

ΚΛΕΙΣΤA τα έργα του πολιτικού Αεροδρομίου Ανδραβίδας 

ΚΛΕΙΣΤΟ το Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στον Πύργο. Έγινε Θυρίδα και πάει γρήγορα για οριστικό κλείσιμο. 

ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα Τραπεζών σε διάφορες πόλεις του Νομού 

ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα ΙΚΑ σε διάφορες πόλεις του Νομού. 

ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα ΔΟΥ σε διάφορες πόλεις του Νομού. 

ΚΛΕΙΣΤΟΝ για το Τελωνείο Κατακόλου 

ΚΛΕΙΣΤΟ το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου 

ΚΛΕΙΣΤΟΝ το γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας 

ΚΛΕΙΣΤΟΝ το γραφείο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας 

ΚΛΕΙΣΤΕΣ μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Super Market Dia, Βαρνακιώτης κλπ 

ΚΛΕΙΣΤΑ όλα τα εργοστάσια στην περιοχή του Πύργου 

ΕΚΛΕΙΣΑΝ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ δεκάδες επιχειρήσεις του Νομού. Έρημος δρόμος η Ερμού στον Πύργο. ΚΛΕΙΣΤΑ τρία χρόνια τα φώτα της Ε.Ο Αμαλιάδας - Πύργου 

ΚΛΕΙΣΤΟΝ το ΣΩΣΙΠΟΛΗΣ 

Το ερώτημα είναι: Τι έχει μείνει ανοικτό; 

Κατά τα άλλα όλο για ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιλούν οι "παράγοντες" και φορείς του Νομού». 

Κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει ότι, «ο πολιτικός πρέπει να μπορεί να πει τι πρέπει να γίνει και μετά πρέπει να μπορεί να εξηγεί γιατί δεν έγινε».

Οι δικοί μας πολιτικοί πρέπει να απολογηθούν στο λαό για πάρα πολλά που είχαν υποσχεθεί και ποτέ δεν έγιναν!!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλεία: Η λέξη "Ανάπτυξη" μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται!
Ηλεία: Η λέξη "Ανάπτυξη" μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBTJUrRTtQ-FfGKSm03b71CcFgkgk9yBNumdf5QJt2n0wh_HV5qJQmz1Ruz-1enX8ZMZsOI-lJ1zt1yINn8oisVP9g8fOghBJhOXR7yye0qUVVUK-V183EwSOQUULKYD4WcxE8Wl-lOS8/s640/highway-1277246_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBTJUrRTtQ-FfGKSm03b71CcFgkgk9yBNumdf5QJt2n0wh_HV5qJQmz1Ruz-1enX8ZMZsOI-lJ1zt1yINn8oisVP9g8fOghBJhOXR7yye0qUVVUK-V183EwSOQUULKYD4WcxE8Wl-lOS8/s72-c/highway-1277246_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_94.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_94.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy