-->

Γιάννης Λέντζας: "Ας μας πει ο κος Μοράντ για την ασφάλεια του λιμανιού..."

*Όταν υπάρχουν έστω κι απλές υπόνοιες για έντονα καιρικά φαινόμενα βρισκόμαστε αμέσως επί 'ποδός μάχης'...  *Η αντιπολίτευση δ...


*Όταν υπάρχουν έστω κι απλές υπόνοιες για έντονα καιρικά φαινόμενα βρισκόμαστε αμέσως επί 'ποδός μάχης'... 

*Η αντιπολίτευση δεν ξέρει ακόμα αν θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ή αν θα εκπροσωπήσει προσωπικά συμφέροντα άλλων δήμων...

*Για τα έργα παραλάβαμε ένα... απλό Α4! Δεν παραλάβαμε φακέλους...

Το να μιλήσεις με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Το τηλέφωνό του χτυπάει συνεχώς, κόσμος τον επισκέπτεται στο γραφείο του και ο ίδιος ως ευγενής άνθρωπος δεν μπορεί και δεν θέλει ν' αποφεύγει κανέναν. Ίσως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο αγαπητό ανάμεσα στους δημότες.

Ένα άλλο στοιχείο που προφανώς ο ίδιος έχει περάσει προς όλους του δευτέρου ορόφου του δημαρχείου Λεχαινών, είναι το χαμόγελο και η αισιοδοξία που πηγάζει από την σιγουριά ότι ο δήμος παρά τα οξυμένα προβλήματα που βρήκε, με τη παρούσα δημοτική αρχή, έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία προς την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Με αρκετή δυσκολία λοιπόν και οπλισμένοι με αρκετή υπομονή για να ολοκληρωθούν οι συνεχόμενες συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο γραφείο του, ακούγοντας όλους τους συνεργάτες του και δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, μπορέσαμε σήμερα να του θέσουμε κάποια ερωτήματα και να μας απαντήσει σε όλα. Αντιπλημμυρικά έργα, Λιμάνι Κυλλήνης, Κοτύχι και άλλα μπήκαν στην ατζέντα αυτής της μικρής συνέντευξης.

-Την Κυριακή υποδέχεστε τον Πρόεδρο.

"Ναι. Την Κυριακή έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποτελεί ύψιστη τιμή για τον δήμο μας. Για τον λόγο αυτό τον ανακηρύσσουμε επίτιμο δημότη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, παραδίδοντάς του και το χρυσό κλειδί της πόλης, σαν αναγνώριση της τιμής που μας έχει κάνει. Σας θυμίζω ότι μας υποδέχθηκε στην Αθήνα και μαζί του συζητήσαμε για διάφορα θέματα του δήμου μας".

Είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα; 

"Ήδη ο δήμος, σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας, αλλά και με δικές του ενέργειες στις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις που ήταν κι έντονες, δεν παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτό σημαίνει ότι έγινε μια σωστή δουλειά στις επικίνδυνες περιοχές, τόσο με αντιπλημμυρικά έργα όπως διανοίξεις τάφρων, καθαρισμούς κ.α. Βέβαια δεν έχουμε σταματήσει τις προσπάθειές μας. Συνεχίζουμε να τα κάνουμε διότι αυτά θέλουν συνεχόμενη συντήρηση. Είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή, πάντοτε σε επαφή με την πολιτική προστασία της περιφέρειας και όταν υπάρχουν έστω κι απλές υπόνοιες για έντονα καιρικά φαινόμενα βρισκόμαστε αμέσως επί 'ποδός μάχης' για να τα αντιμετωπίσουμε και να ενδυναμώσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη".

Εντάσεις στα τελευταία δημοτικά σας συμβούλια.

"Σε ότι αφορά τα τελευταία δημοτικά συμβούλια κι εννοώ σε αυτά που παρίσταμαι ως δήμαρχος, πρώτη φορά στα έξι χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος δεχόμαστε τέτοιον καταιγισμό ερωτήσεων, απ' όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης. Και είμαστε μόλις δύο μήνες δημοτική αρχή. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και μπορούν να κάνουν όσες ερωτήσεις θέλουν. Απλά το βάζω ως προβληματισμό: Ζητούν από εμάς μέσα σε δύο μήνες να λύσουμε θέματα που αυτοί δεν έλυσαν σε μια 5ετία;

Σίγουρα, όπως δεσμευτήκαμε, θα μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ώστε ο πολίτης να έχει αληθή εικόνα των όσων λέγονται και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.

Επίσης, γνωρίζετε πως ήδη έχουμε ξεκινήσει την, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συναντήσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων. Θέλουμε όχι μόνο να τους ακούμε στα προβλήματα που έχουν, αλλά κυρίως να δίνουμε τις καλύτερες λύσεις. Ζουν συνδημότες μας εκεί που αξίζουν και πρέπει να απολαμβάνουν την καλύτερη καθημερινότητα. Θυμάστε φυσικά πως γι' αυτή την βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, είχαμε δεσμευτεί και αυτό υλοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Από κει και πέρα, τίθενται συνεχώς κάποια ερωτήματα από την παράταξη του κου Ναμπίλ Μοράντ που μιλούν για τα έργα. Μας έλεγε λοιπόν ότι λήγουν τα έργα στις 30/11 και 31/12, αλλά ποτέ δεν μας είπε πότε άνοιξαν αυτά τα έργα για να κατατεθούν οι προτάσεις. Παρ' όλα αυτά, όπως είπε και η αντιδήμαρχος κα Γιαννίτση, εμείς αυτό που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν ένα Α4 που ανέφερε ότι υπάρχει αυτό το έργο. Δεν παραλάβαμε φακέλους, όπως είναι το σωστό. Εμείς όμως προχωράμε τις διαδικασίες, κάνοντας τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες και να είναι σίγουροι οι πολίτες πως δεν πρόκειται να χαθεί κανένα έργο". 

Δύο μήνες μετά την επίσημη των καθηκόντων, ποιο είναι το μεγαλύτερό σας πρόβλημα; Το οικονομικό ή κάτι άλλο;

"Σίγουρα είναι το οικονομικό, γιατί χωρίς χρήματα δεν μπορούμε να κάνουμε τη πολιτική την οποία θέλουμε. Όμως, να είναι σίγουροι όλοι πως ότι υποσχεθήκαμε στο λαό του δήμου μας, θα τα υλοποιήσουμε αφήνοντας το δικό μας έντονο στίγμα, με βάση το καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό όπου θα είναι σφιχτός. Δεν μας λυγίζουν τα προβλήματα που καθημερινά βρίσκουμε, απεναντίας μας δυναμώνουν, όλους μαζί σαν μια συμπαγής και αδιαίρετη μονάδα.
Τα μεγαλύτερα έργα θα ξεκινήσουν να γίνονται από το 2020. Από τον Μάρτη του 2020 ξεκινάνε έργα τα οποία, για να είμαστε δίκαιοι, ένα μέρος οφείλονται στη προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αρκετά έργα θα οφείλονται στη σημερινή δημοτική αρχή, γιατί όπως είπα δεν είναι μόνο το τεχνικό δελτίο είναι και μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν και μετά τη σύνταξη των τεχνικών δελτίων. Κοιτάξτε, ένα τεχνικό δελτίο δε λέει απολύτως τίποτα, οι ενέργειες που γίνονται μετά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Τώρα, σε ότι αφορά κάποιες ερωτήσεις περί λιμανιών κ.λ.π., εγώ θα ήθελα να πω στον κο Μοράντ να μας πει πρώτα για την ασφάλεια του λιμανιού και μετά να τον ενδιαφέρει αν θα βάλουμε πρόσωπο αιρετό ή μη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο κος Μοράντ, που ήταν πρόεδρος, χωρίς ασφάλεια δεν υφίσταται λιμάνι και δεν υφίσταται και δ.σ.".

Για το Κοτύχι που σας κατηγορούν ότι παραμένει στάσιμο;

"Ο καθένας λέει ότι θέλει. Κάποιοι εσκεμμένα θέλουν να παραπληροφορούν. Το Κοτύχι εδώ κι ένα μήνα έχει διοίκηση, υπάρχει πρόεδρος ο κος Μπακογιάννης με δ/νων σύμβουλο τον κο Κωστόπουλο και αντιπρόεδρο εμένα. Έχουμε προβεί ήδη σε ένα διαγωνισμό για τα χέλια επειδή κρίναμε για τα συμφέροντα του Κοτυχίου ότι η τιμή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Και ο προγραμματισμός έχει γίνει και όλα πηγαίνουν μια χαρά. Είμαστε εδώ να προασπίζουμε τα συμφέροντα και του Κοτυχίου προς όφελος των δημοτών. Ας σταματήσουν επομένως την εσκεμμένη παραπληροφόρηση διότι γραφικοί καταντούν.

Να πω και κάτι ακόμα. Τα νομικά πρόσωπα αν δεν έχουν στελεχωθεί οφείλεται στις παλινωδίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη στελέχωσή τους, αλλά σε ότι αφορά ιδιαίτερα στο σύνδεσμο Ηρακλής, οφείλεται στο ότι η αντιπολίτευση δεν ξέρει ακόμα αν θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ή αν θα εκπροσωπήσει προσωπικά συμφέροντα άλλων δήμων.

Η δική μας παράταξη δεν έχει πρόβλημα. Έθεσε τους δύο αντιπροσώπους της και τελείωσε. Το πρόβλημα είναι μόνο στην αντιπολίτευση. Ο κος Δημόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν άντεξε την πίεση μιας απόφαση η οποία μάλλον θα ήταν κατά του δήμου και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί και προς τιμή του αυτό. Ο δε κος Βατσής, όπως και ο κος Δημόπουλος, εκλέχθηκαν με την δική μας ψήφο. Ο κος Μάλιαρης για τους δικούς του λόγους διέγραψε τον κο Βατσή. Επομένως το πρόβλημα και όλη αυτή η κωλυσιεργία δεν οφείλεται στη δική μας παράταξη. Η δυσλειτουργία του συστήματος της απλής αναλογικής εμφανίζεται εδώ περίτεχνα, γιατί δεν είναι δυνατόν όσο αφορά τον Ηρακλή να εξαρτάται από τις παλινωδίες της μειοψηφίας, αν τελικά θα  εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του δήμου από τον οποίο εκλέγεται ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Και να θυμίσω ότι ακόμη δεν έχουν απαντήσει αυτοί που πήγαν στη συνάντηση με τον συνάδελφο μου του Πηνειού, τι συζήτησαν και τι αποφάσισαν. Το αποφεύγουν. Τι συμφωνία έκαναν άραγε μαζί του;"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: "Ας μας πει ο κος Μοράντ για την ασφάλεια του λιμανιού..."
Γιάννης Λέντζας: "Ας μας πει ο κος Μοράντ για την ασφάλεια του λιμανιού..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlnamqIQ4qYasCkY-Dj54_qekylKXskff4rArzJCJSpSvgTYcL4ZugpAuzGTfe7siumt3QYGorJKR5ulDMKds0IEBJE9dqUAsS97fOAI_uD-0pkN7ais2lz66Y7vUNPSp8-W0qFVcS3GE/s640/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A32.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlnamqIQ4qYasCkY-Dj54_qekylKXskff4rArzJCJSpSvgTYcL4ZugpAuzGTfe7siumt3QYGorJKR5ulDMKds0IEBJE9dqUAsS97fOAI_uD-0pkN7ais2lz66Y7vUNPSp8-W0qFVcS3GE/s72-c/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A32.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_181.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_181.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy