Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Νίκος Σαψάλης: "Η αντιμετώπιση προβλημάτων απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων"

Για την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας, τα προβλήματα των εμπόρων, για τις ενέργειες που κάνει ο Εμπορικός Σ...Για την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας, τα προβλήματα των εμπόρων, για τις ενέργειες που κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας και για μια σειρά ακόμη σημαντικών θεμάτων, μιλάει στην συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας, Νίκος Σαψάλης. 

Ο κος Σαψάλης αναφέρεται, επίσης, στο μεγάλο θέμα των πυρόπληκτων δανείων, αλλά και στο παραεμπόριο που μαστίζει την τοπική αγορά. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας με ποιους τρόπους προσπαθεί να στηρίζει τα μέλη του; Ποιες είναι οι κύριες δράσεις του και πόσα μέλη αριθμεί αυτή τη στιγμή; 

«Ο σύλλογος απαριθμεί 350 μέλη. Προσπαθεί να στηρίζει τα μέλη του με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, με την ετήσια Λευκή Νύχτα, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, την έκθεση βιβλίου, τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, την ανθοκομική έκθεση, με εκπτωτικές νύχτες κλπ. Επίσης προσπαθεί να λύσει σοβαρά προβλήματα όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό σε συνεργασία με Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια κ.α., καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την κίνηση των καταστημάτων ως εμπορικός σύλλογος; 

«Αν και η κατάσταση κάπως φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί εντούτοις οι καταναλωτές έχουν ακόμα σοβαρά οικονομικά προβλήματα Ως εκ τούτου δυσκολεύονται να κάνουν αγορές, όπως παλιότερα».

Πώς βιώνει ο εμπορικός κόσμος όλη αυτή την παρατεταμένη οικονομική κρίση; Πόσο μειωμένη εμφανίζεται χρόνο με τον χρόνο η κίνηση και ποιοι κλάδοι πλήττονται περισσότερο;

Η κατάσταση για τον εμπορικό κόσμο είναι δύσκολη, γι’ αυτό και βλέπουμε να κλείνουν τα καταστήματα. Οι κλάδοι που δεν πλήττονται είναι των τροφίμων, αν κι εκεί οι αγορές είναι συγκρατημένες».

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην τοπική αγορά; Όταν πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης δίνουν την θέση τους σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης ο εμπορικός κλάδος μπορεί να έχει μέλλον; 

«Όπως προανέφερα, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη ακόμα. Απαιτείται να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Από κει και πέρα, είναι σωστό αυτό που λέτε, ότι δηλαδή αυξάνονται οι επιχειρήσεις εστίασης.

Όμως, σε μια κοινωνία που δεν ανανεώνεται, όπου ο κόσμος είναι συγκεκριμένος, και σε αυτές οι επιχειρήσεις αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα. Όμως, μου δίνετε η ευκαιρία να πω κάτι που το λέω συνεχώς. Οι πολίτες να στηρίζουν τη τοπική αγορά».

Υπόθεση παραεμπόριο. Υπάρχει στον δήμο και αν ναι πώς το αντιμετωπίζει ο εμπορικός σύλλογος αυτό; 

«Το πρόβλημα υπάρχει παντού, φυσικά υπάρχει και σε εμάς. Καθημερινά μειονοτικές ομάδες πουλάνε προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και πολλές φορές –μας έχουν καταγγελθεί τέτοια κρούσματα- γίνονται και απειλητικοί στους καταναλωτές». 

Γιατί ο κόσμος να κάνει τις αγορές του από τα καταστήματα της πόλης; 

«Η αγορά της Αμαλιάδας, πάντα διατηρούσε και συνεχίζει να διατηρεί ποιοτικά προϊόντα και σε πολύ καλές τιμές. Υπάρχουν τα πάντα. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που ο κόσμος αξίζει και πρέπει να κάνει τις αγορές του εδώ. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει ότι θέλει και να μη πηγαίνει σε άλλες αγορές».

Οι επισκέπτες από άλλες περιοχές, γνωρίζουν την αγορά της Αμαλιάδας; 

«Ναι, τη γνωρίζει. Κι αυτό οφείλεται στις πολλές εκδηλώσεις που κάνουμε δίνοντας τη δυνατότητα και το έχουμε επιτύχει να έρχονται από άλλες περιοχές και να ψωνίζουν στην Αμαλιάδα. Όπως σας προανέφερα η αγορά της πόλης διαθέτει τα πάντα, σε πολύ καλές ποιότητες και τιμές».

Έχουν αλλάξει οι καταναλωτικές συνήθειες των συμπολιτών σας; Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων; 

«Διαφωνούμε με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων κι αυτό το λέμε από την αρχή. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άλλωστε, δε μπορούν να συναγωνιστούν τα πολυκαταστήματα. Δεν πρέπει να λειτουργούν Κυριακή και οι ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους, τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα της εβδομάδας. Εξάλλου, όποιος θέλει να ψωνίσει μπορεί κι έχει το χρόνο να το κάνει τις υπόλοιπες ημέρες».

Ποια είναι όμως τα "αγκάθια" που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό εμπόριο και τι πρέπει να γίνει; 

«Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από καμία τράπεζα, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να δυσκολεύονται να γεμίσουν τα ράφια των καταστημάτων τους και να μπορέσουν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά. Είναι σοβαρό το πρόβλημα και η κυβέρνηση πρέπει να το δει και να το αντιμετωπίσει. Ιδιαίτερα για εμάς τους Ηλείους, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και τα πυρόπληκτα δάνεια. Αλίμονο εάν αυτά τα δάνεια ‘πέσουν’ στις εφορείες από τις 30 Νοέμβρη. Μιλάμε για πανωλεθρία του εμπορικού κόσμου. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει μια βιώσιμη ρύθμιση με πολλές άτοκες δόσεις».

Τι θα συμβουλεύατε τους καταναλωτές; Κλείνοντας την συνέντευξη θα θέλαμε να μας μιλήσετε και για την δική σας επιχείρηση 

«Αυτό που θέλω να συμβουλεύσω τους καταναλωτές είναι να κάνουν τις αγορές τους από τη τοπική αγορά. Έτσι το χρήμα κινείται στη περιοχή μας και τελικό αποδέκτη θα έχει τον ίδιο τον καταναλωτή.
 Σε ότι αφορά την επιχείρησή μου, υπάρχει από το 2002 , με πληθώρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων Ιαπωνικού και Ευρωπαϊκού τύπου. Προσφέρουμε πάντα καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, καλές τιμές και φυσικά άριστη ποιότητα ανταλλακτικών και λιπαντικών».

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Νίκος Σαψάλης: "Η αντιμετώπιση προβλημάτων απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων"
Νίκος Σαψάλης: "Η αντιμετώπιση προβλημάτων απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων"
https://1.bp.blogspot.com/-ZXV9TgN3fb8/XcbNrx4NCGI/AAAAAAADyeg/foqRFpmYuE0HPegmJsxNlqEPYY9FWfE6wCLcBGAsYHQ/s640/49512267_348844765700812_7316593255364165632_n.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ZXV9TgN3fb8/XcbNrx4NCGI/AAAAAAADyeg/foqRFpmYuE0HPegmJsxNlqEPYY9FWfE6wCLcBGAsYHQ/s72-c/49512267_348844765700812_7316593255364165632_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_980.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_980.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy