-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην εταιρεία Fargeco

Κάτοικοι: Τα Χριστούγεννα θα είμαστε σε αντίσκηνα στη πλατεία Αγίου Δημητρίου Χρέη Κοτυχίου στον ΕΦΚΑ: 43.000 ευρώ για το διάστημα από...


Κάτοικοι: Τα Χριστούγεννα θα είμαστε σε αντίσκηνα στη πλατεία Αγίου Δημητρίου

Χρέη Κοτυχίου στον ΕΦΚΑ: 43.000 ευρώ για το διάστημα από 1/1/2018 έως 1/4/2019!!!

Γ. Λέντζας: "Πολύ σπέκουλα έπεσε για τα χρήματα των νομικών προσώπων"!!!

Ν. Μοράντ: "Έχουν ειπωθεί κουβέντες έξω όπου αφήνονται αιχμές για το πρόσωπό μου"


Δέκα λεπτά μετά 18.30' ξεκίνησε απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την παρουσία [περισσοτέρων από κάθε άλλη φορά]  κατοίκων από τους Αγίους Θεοδώρους, την Αρετή και του Αγίου Γεωργίου, που διαμαρτύρονται για την αφόρητη, όπως επεσήμαναν, κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή τους από τις οσμές που αναδύονται από συγκεκριμένη βιομηχανία.
Παρών στη συνεδρίαση και ο δικηγόρος των κατοίκων Γιώργος Κατσαμπέρης.

Ενός λεπτού σιγής στη μνήμη
του Δημ. Χατζηγιάνη
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ελάχιστες απουσίες δημοτικών συμβούλων, αλλά και με την παρουσία των προέδρων των κοινοτήτων Λεχαινών, Νησίου, Κουρτεσίου, Κάστρου, Μυρσίνης και Αετοράχης και αμέσως άρχισαν οι ερωτήσεις.

Πριν όμως, το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για τον θανόντα πρώην δήμαρχο Λεχαινών, Δημήτρη Χατζηγιάννη, το οποίο διάβασε η πρόεδρος Γεωργία Κακαλέτρη, ενώ η κηδεία του αύριο το πρωί θα καλυφθεί οικονομικά από τον δήμο. Για τον λόγο αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα ποσό 2.500 ευρώ!

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πολλές και απόψε οι ερωτήσεις που τέθηκαν στη νέα δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα να ακούει και φυσικά να απαντάει σε όλες.
Ερωτήματα που τέθηκαν, κυρίως αφορούσαν τα οικονομικά του δήμου, με τον δήμαρχο να ερωτάται γιατί ακόμη δεν έχει φέρει το θέμα των οικονομικών σε έκτακτη συνεδρίαση, όπως έχει δεσμευτεί, όπως και σε ξεχωριστή συνεδρίαση τα έργα/χρηματοδοτήσεις.

Ναμπίλ Μοράντ
Στις έκτακτες αυτές συνεδριάσεις επέμενε και απόψε ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος ανέφερε ότι πολλά ακούγονται και αφορούν το πρόσωπό του. "Το θέμα δε είναι αντιπολιτευτικό, αλλά γα ενημέρωση των πολιτών", ανέφερε συγκεκριμένα.

Απαντώντας του ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρβαρέσος, του είπε ότι για τα οικονομικά δεν είναι ακόμη σε θέση να απαντήσουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Μας έχει δοθεί μόνο ο ισολογισμός του 2016. Δεν έχουμε ισολογισμούς 2017, 2018 και 2019"!

Ναμπίλ Μοράντ: "Εάν δεν υπάρχει σαφής εικόνα
Κώστας Βαρβαρέσος
δε μπορείτε να κάνετε δηλώσεις. Έχουν ειπωθεί κουβέντες έξω όπου αφήνονται αιχμές για το πρόσωπό μου"


Βασίλης Τσιρίκος: "Να σταματήσουν τα μισόλογα. Αν είναι δυνατόν να οριστεί μια ημερομηνία συζήτησης". Ο ίδιος επίσης έβαλε και θέμα μεταδόσεων των δημοτικών συμβουλίων.

Γιάννης Λέντζας: "Θα ζητούσα γενικά να έχετε την ίδια σοβαρότητα κε Ναμπιλ. Μόλις πριν ένα μήνα μας παραδόθηκε ο ισολογισμός του 2016. Μέσα σε 2 μήνες καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει τέτοιο απολογισμό. Να είστε σίγουρος ότι θα μιλήσουμε για τα οικονομικά του δήμου.

Σε ότι αφορά τα έργα, επειδή βλέπω συνέχεια αναρτήσεις, 'δικό μου το έργο αυτό, δικό μου το άλλο'. Τα έργα σας ήταν μια σελίδα χαρτί. Αυτό μας παραδώσατε. Ούτε μας ενημερώσατε ποτέ ποια ήταν ώριμα, ούτε τίποτα". 

Σε ότι αφορά τις ζωντανές μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων, σε απάντηση του κου Τσιρίκου, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι θα γίνονται ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες που δεν μπορούν να παρακολουθούν από κοντά τις συνεδριάσεις και πως με το νέο έτος θα προχωρήσουν οι συμβάσεις.

Στην ερώτηση που αφορούσε τα αδέσποτα ζώα, που του έθεσε η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Λεχαινών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι από μελέτη που έγινε τα αδέσποτα ζώα στο δήμο είναι περίπου 1000. Ο ίδιος ανέφερε ότι τρέχουν οι διαδικασίες για καταφύγιο τονίζοντας όμως κάτι σημαντικό: Οτι στο πρόγραμμα Φιλόδημος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός, υπάρχουν μόλις 600 εκατομμύρια ενώ έχουν κατατεθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων!
"Δεν ξέρουμε ακόμη τι έργα θα εντάξουν", είπε εκτός των άλλων ο κος Λέντζας.

Σε ότι αφορά το λιμάνι Κυλλήνης ανέφερε ότι από τις παλινωδίες της κυβέρνησης μόλις πριν 15 ημέρες συστάθηκε το νομικό πρόσωπο. "Τι να προλάβει να κάνει τόσο σύντομα;"

Εδώ να σημειωθεί ότι, σε ερώτηση που του έγινε, εκτός συνεδρίασης, για το θέμα του στολισμού του λιμανιού, απάντησε ότι τις προηγούμενες ημέρες έβρεχε. "Να στείλουμε ανθρώπους να κινδυνεύσουν με ηλεκτροπληξία;", διαβεβαιώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες και το λιμάνι θα στολιστεί. "Ψάχνουν να βρουν θέματα από το πουθενά. Απλά για να λένε κάτι", ανέφερε επίσης.

Κοτύχι

Ο δήμαρχος ήταν απόψε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από δύο άγονες δημοπρατήσεις για τα χέλια, σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη όπου εμφανίστηκαν δύο άτομα και κατάφεραν να πετύχουν αυξημένη τιμή κατά 65% πάνω από τις αρχικές, δηλαδή τιμή 8,05 ευρώ!

Και η βόμβα:
Επίσης αποκάλυψε, με έγγραφο που κατέθεσε στο προεδρείο, ότι τα χρέη του Κοτυχίου στον ΕΦΚΑ αγγίζουν τις... 43.000 ευρώ για το διάστημα από 1/1/2018 έως 1/4/2019!!!

Χρήματα Νομικών Προσώπων

Ο Γιάννης Λέντζας υπεραμύνθηκε των ποσών που ψηφίστηκαν ομόφωνα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για τα νομικά πρόσωπα, με τον Ναμπίλ Μοράντ να εκφράζει την διαφωνία του μόνο για την χρονική στιγμή που διάλεξε η δημοτική αρχή να φέρει το θέμα, τονίζοντας ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, που ήρθε το θέμα, έλειπε λόγω μιας εκδήλωσης στην Πάτρα [διαβάστε εδώ...].

Γιάννης Λέντζας: "Πολύ σπέκουλα έπεσε σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αύξηση. Όταν είχα πει, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, να μη πληρώνονται τα νομικά πρόσωπα, πέσατε να με φάτε".

Σε ερώτηση του κου Μοράντ αν η Αποκεντρωμένη ενέκρινε, απάντησε ο Γραμματέας Αλέξης Γαλάνης: "Η απόφαση για τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου έχει ήδη εγκριθεί".

FARGECO

Αν και μπήκαν και κάποια ακόμη θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, εντούτοις το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε το θέμα της εταιρείας Fargeco που τουλάχιστον απόψε στοχοποιήθηκε δημόσια και επίσημα από τους κατοίκους.
Για πρώτη φορά απόψε τόσοι πολλοί κάτοικοι βρέθηκαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δικηγόρο τους Γιώργο Κατσαμπέρη, εκφράζοντας πολύ έντονα το πρόβλημα που δημιουργείται με τις οσμές. Οι ίδιοι μάλιστα για πρώτη φορά μίλησαν να... βάλει λουκέτο η εταιρεία ή να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, εκφράζοντας φόβους για την υγεία τους, ενώ δια στόματος του Προέδρου του συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, Θανάση Χαραλαμπόπουλου, εκφράστηκε η βεβαιότητα πως αν σύντομα δε λυθεί οριστικά το πρόβλημα, τα Χριστούγεννα θα είναι όλοι με αντίσκηνα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.
Επίσης, τονίστηκε ότι αν η εταιρεία δεν λύσει οριστικά το πρόβλημα τότε μία από τις πιέσεις τους θα είναι να μην ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της η οποία λήγει στις 31/12/2019.

Την συμπαράσταση στους κατοίκους εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα από αύριο το πρωί να παίρνει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένας νέος αγώνας. Ο ίδιος χαρακτήρισε το ζήτημα ως, "περιβαλλοντική βόμβα" που αφορά ολόκληρο τον δήμο.
"Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα να υπάρξει δείγμα από αέρα, νερό και έδαφος για να έχουμε σαφή εικόνα για το πρόβλημα. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο δράσης μας. Όποτε θέλετε να πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Να αναλάβουμε δράσεις έντονες και αγωνιστικές. Είμαστε μαζί σας και κοντά σας. Είναι πλέον πρόβλημα όλου του δήμου". 

Μετά το θέμα της Fargeco το δημοτικό συμβούλιο διέκοψε τη συνεδρίαση του για 5 λεπτά. Η επανέναρξη έγινε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης [διαβάστε εδώ...]

Παραπολιτικά: 

*Αν και αναγνωρίζουμε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γεωργία Κακαλέτρη, την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε κάθε δημοτικό συμβούλιο να διαρκεί μια λογική ώρα, ώστε να μη παρατηρείται αυτό που συνέβαινε με προηγούμενους προέδρους, εντούτοις το αποψινό μάλλον κούρασε, ίσως λόγω της παρουσίας των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους. Από τις 18.40' που ξεκίνησε η συνεδρίαση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν περίπου στις 21.00'.
Πάντως η ίδια είναι αυστηρή όπου πρέπει να είναι, κρατάει ίσες αποστάσεις κι εν τέλει είναι ένα πρόσωπο με ισχυρή προσωπικότητα.

Τάκης Λαινάς
*Για άλλη μια συνεδρίαση που ο Οδυσσέας Μανιάς δεν κουράζει με τις τοποθετήσεις του. Είτε συμφωνεί είτε όχι κάποιος μαζί του, όλοι έχουν να λένε πως είναι πολύ σύντομος και ιδιαίτερα σαφής στα λεγόμενά του.

*Σε αντίθεση με άλλους που νομίζουν ότι μιλούν... στο κοινοβούλιο!!! Φανταστείτε να αρχίσουν και οι ζωντανές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων τι έχει να γίνει!!!

*Παρόν στην αποψινή συνεδρίαση, σε ρόλο θεατή, ο εξαίρετος φίλος Τάκης Λαινάς. 

*Ομογενής παράταξη η "Νέα Πορεία", τα μέλη της οποίας παίρνουν το λόγο μόνο όταν το δίνει η πρόεδρος. Σε σχέση με παλιότερα δημοτικά συμβούλια όπου γινόταν της... κακομοίρας!

*Σε συζήτηση θέματος όπου ζητήθηκε από την πρόεδρο να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, την "Δύναμη Ευθύνης" εκπροσώπησε ο Βασίλης Τσιρίκος. Βέβαια, δεν υπήρχε και άλλος της συγκεκριμένης παράταξης, η οποία πλέον αριθμεί μόλις... δύο εκλεγμένα άτομα στο δημοτικό συμβούλιο... κι ας είναι η δεύτερη σε ψήφους των πρόσφατων δημοτικών εκλογών!!!

*Αισθητή η απουσία του Ανδρέα Μίγκου απόψε. Ίσως ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο πρώην αντιδήμαρχος απουσίαζε!








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην εταιρεία Fargeco
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην εταιρεία Fargeco
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBbr_VnwUR_0bPhvoN0C1ZQbX9RE4JADznqY-qQOa9LT3McOErfXNM2MB-TrzXDrgnOLMcu3fD_ykVCm7-7Xr59tLiNQuJ48KoP6Y6uOdHqzlH4wQi9S7FQkWAadmkJdXlGpzL1z-N3SQ/s640/P1190994.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBbr_VnwUR_0bPhvoN0C1ZQbX9RE4JADznqY-qQOa9LT3McOErfXNM2MB-TrzXDrgnOLMcu3fD_ykVCm7-7Xr59tLiNQuJ48KoP6Y6uOdHqzlH4wQi9S7FQkWAadmkJdXlGpzL1z-N3SQ/s72-c/P1190994.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/12/fargeco.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/12/fargeco.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy