-->

Αλέξης Τσίπρας στα Λεχαινά: "Η κυβέρνηση θέτει τα έργα υποδομών σε μεγάλη διακινδύνευση..." [video-δηλώσεις-φωτογραφίες]

Στην Ηλεία σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρώτος σταθμός, μετά από αίτημά του, ήταν τα Λεχαινά και η συνάντηση με τον ...


Στην Ηλεία σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρώτος σταθμός, μετά από αίτημά του, ήταν τα Λεχαινά και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα. 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έφτασε στα Λεχαινά ακριβώς στις 12.00 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος ενώ δεκάδες πολίτες ήταν εκεί για να τον δουν από κοντά και να τον αγκαλιάσουν. 




Συνοδευόμενος πάντα από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά αργότερα, μπήκε στο δημαρχείο, όπου κι εκεί αρκετοί πολίτες παρευρίσκονταν θέλοντας να φωτογραφηθούν μαζί του.



Η συνάντηση με τον Γιάννη Λέντζα διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Ο δήμαρχος, ως πρώτο θέμα της συζήτησης έβαλε επιτακτικά την αναγκαιότητα κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου τονίζοντας ιδιαίτερα τα θανατηφόρα δυστυχήματα που γίνονται συχνά.

 

Απαντώντας ο κος Τσίπρας ανέφερε ότι "η σημερινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα στα θέματα των υποδομών, ακολουθεί μια τακτική και λογική εκδικητική, προχωρώντας στην κατάργηση έργων που είχαν δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρώνονταν το επόμενο διάστημα".

Τι απάντησε για τον δρόμο Πατρών-Πύργου ο Αλέξης Τσίπρας [απόσπασμα]



Στη συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο. Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18.30 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ενώ το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα θα ολοκληρωθεί στις 19.00 με την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Θεματικό Πάρκο «Ξυστρή».

Γιάννης Λέντζας
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

"Υποδεχτήκαμε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δίνουν στο δήμο μας ξεχωριστή αίγλη τέτοιες επισκέψεις, όπως έγινε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι εφόσον μπορούν να ακούσουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.

Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση που αφορούσε, όπως ακούσατε, πρώτα απ' όλα τον δρόμο, ότι δηλαδή ο δρόμος πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Όπως του τόνισα το θέμα δεν είναι μικροκομματικό, είναι θέμα που αφορά όλους τους Ηλείους και όλη την Δυτική Ελλάδα και πρέπει να είχε ολοκληρωθεί. Να συνεχιστεί σε αυτή τη φάση που είναι τώρα με τις εργολαβίες, να μη σταματήσει η κατασκευή του, επειδή ακούστηκε ότι παραπέμπεται το 2027 κάτι που στα αφτιά τα δικά μας δεν ηχεί ευχάριστα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι τους ότι ο δρόμος είναι απαίτηση.

Συζητήσαμε επίσης για την δομή του LM, την προσφυγική δομή. Του είπαμε ότι έχουμε μια δομή που αν δεν είναι η καλύτερη είναι τουλάχιστον η δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα και πως αποτελεί δομή-πρότυπο και πάνω σε αυτή τη δομή πρέπει να λειτουργεί το μοντέλο για τους μετανάστες.

Το επόμενο θέμα είχε να κάνει με την Ανδραβίδα που έχει κηρυχθεί σεισμόπληκτη, αλλά υπάρχει μια φοβερή γραφειοκρατία. Δεν μπορούν οι κάτοικοι να στείλουν τις αιτήσεις, πρέπει να πάνε στην Αθήνα οι αιτήσεις οπότε όλη αυτή η γραφειοκρατική αγκύλωση, δηλαδή να πάνε οι αιτήσεις, να δώσει έγκριση η Αθήνα για να έρθουν οι μηχανικοί να κάνουν τις αυτοψίες κλπ, θα περάσει το 6μηνο όπου ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως όλοι γνωρίζουν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και ο εμπορικός κόσμος της Ανδραβίδας αλλά και οι απλοί πολίτες αφού υπάρχουν οικίες που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες.

Μιλήσαμε για το Λιμάνι της Κυλλήνης, επειδή υπάρχει μια παραφιλολογία πως τα λιμάνια θα ενταχθούν στο κράτος. Όπως του είπα, κανένας δεν αγαπάει το λιμάνι της Κυλλήνης περισσότερο από τον δήμο, ούτε η Πάτρα θα νοιαστεί ούτε ο Πειραιάς. Εμείς ξέρουμε τς ελλείψεις του, ξέρουμε τα προβλήματά του και πάντα κοιτούσαμε όλοι να βρούμε λύσεις για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό.

Ακόμη μιλήσαμε για το ότι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τουριστικές επενδύσεις και πρέπει να το δούμε όλοι μας, οι συνθήκες Ramsar και Natura για τις παραλίες. Χρειάζεται να γίνουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ακτογραμμών.

Το θέμα της Υγείας μπήκε στη συζήτησή μας επειδή μας επηρεάζει κι εμάς η κατάσταση του νοσοκομείου Αμαλιάδας ως νοσοκομείο Βορείου Ηλείας. Μιλήσαμε για το Κοτύχι, ότι λόγω της συνθήκης Natura και Ramsar δεν μπορούμε να πάρουμε πιστοποιήσεις στα προϊόντα που εμείς παράγουμε και αναγκαζόμαστε να τα δίνουμε μόνο περιφερειακά. Μιλήσαμε για την αγροτική παραγωγή επειδή ο δήμος μας στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι αγροτικός, είπαμε για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας πως πρέπει να είναι και εμπορικό ώστε τα προϊόντα μας να διακινούνται πιο γρήγορα.

Έγινε μια ενδελεχής συζήτηση, μιλήσαμε για περίπου 45 λεπτά. Είχε την διάθεση να ακούσει όλα τα θέματα αλλά από κει και πέρα χρειάζεται μια διαρκής πίεση και υπενθύμιση από εμάς προς όλες τις πλευρές ώστε αυτά τα θέματα να διατηρούνται στην επικαιρότητα και όχι απλά να μπαίνουμε σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη του τύπου τα είπαμε κι εντάξει". 


Παραλειπόμενα 

*Απίστευτος Γιάννης Λέντζας: Ο πρώην πρωθυπουργός αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα σημερινά γενέθλια στον Γιάννη Λέντζα, τον ρώτησε πόσο χρονών είναι.
-Σήμερα κλείνω τα 47.
-Είμαι 3 χρόνια μικρότερός σου, απάντησε γελώντας ο κος Τσίπρας.
-Ναι, αλλά εγώ φαίνομαι μικρότερος, ήταν η ατάκα του δημάρχου που προκάλεσε τα γέλια τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και όλων όσων παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο.

*Αντιπροσωπεία των κατοίκων του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας,στον οποίο ανέφεραν το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας στη περιοχή τους.

*Τον Αλέξη Τσίπρα ήθελαν να δουν και να μιλήσουν μαζί του τόσο ο πρώην δήμαρχος Λεχαινών Αθανάσιος Τσάγκος όσο και ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σαβαλίων Διονύσης Κερπινιώτης, ο οποίος μάλιστα του παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο αναφέρεται κατά μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη περιοχή και δεν πληρώνει δημοτικά τέλη!

*Αρνητικός πρωταγωνιστής έγινε ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος. Ενώ ζητήθηκε απ' όλους, κάποια στιγμή, να βγουν από το γραφείο ώστε να μιλήσουν ιδιαιτέρως ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κος Μίγκος όχι μόνο δεν... αποχώρησε αλλά δημιούργησε και θέμα.
Μάλιστα οι άντρες της Ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού ζήτησαν εντολή να τον βγάλουν έξω, αλλά ο δήμαρχος δεν ήθελε να δημιουργηθεί επεισόδιο που θα αμαύρωνε την εικόνα της επισκέψεως του κου Τσίπρα στον δήμο.
Αδιανόητη συμπεριφορά από τον κο Μίγκο που σχολιάστηκε αρνητικά.
Τοπικά προϊόντα ήταν τα δώρα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στον Αλέξη Τσίπρα

Ευδιάθετος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στα Λεχαινά.
Ο ίδιος μάλιστα συνομίλησε με πάρα πολλούς ενώ δεν αρνήθηκε
να φωτογραφηθεί με όσους το ζήτησαν.




Ο πρώην δήμαρχος Αθανάσιος Τσάγκος λίγο πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ακούει τον π. πρόεδρο Σαβαλίων Διονύση Κερπινιώτη.

Αλεξάνδρα Γιαννίτση και Κώστας Βαρβαρέσος. Οι δύο στενοί συνεργάτες του
Γιάννη Λέντζα χαμογελαστοί στο φακό του newsgf.net 

Κώστας Βαρβαρέσος, Διονύσης Κεκάτος και Παναγιώτης Βαγγελάκος,
λίγο μετά την αναχώρηση του κου Τσίπρα από το δημαρχείο. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αλέξης Τσίπρας στα Λεχαινά: "Η κυβέρνηση θέτει τα έργα υποδομών σε μεγάλη διακινδύνευση..." [video-δηλώσεις-φωτογραφίες]
Αλέξης Τσίπρας στα Λεχαινά: "Η κυβέρνηση θέτει τα έργα υποδομών σε μεγάλη διακινδύνευση..." [video-δηλώσεις-φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWPxzGDY1RL3rEih6iAFVyZEF-nhtADrnX67loyR5PcZoUNWaG3hSC3iTBZyd3ouaOAykcicUBvbi072F4vEmRLp6OOvpKJgaZ-LzuJOL6tEv_b36gJb97TfwxrELSXp_Sl056nelu-J8/s640/P1200142.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWPxzGDY1RL3rEih6iAFVyZEF-nhtADrnX67loyR5PcZoUNWaG3hSC3iTBZyd3ouaOAykcicUBvbi072F4vEmRLp6OOvpKJgaZ-LzuJOL6tEv_b36gJb97TfwxrELSXp_Sl056nelu-J8/s72-c/P1200142.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/01/video_28.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/01/video_28.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy