-->

"Συμφωνία Πολιτών": Εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα - Ομιλία με... πολλούς αποδέκτες! [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]

"Κανένα κάστρο δεν πέφτει από έξω": Η ατάκα του Ναμπίλ Μοράντ με πολλούς αποδέκτες!   "Άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από τ...


"Κανένα κάστρο δεν πέφτει από έξω": Η ατάκα του Ναμπίλ Μοράντ με πολλούς αποδέκτες! 

"Άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από την παράταξή μας έγιναν οι μεγαλύτεροι κατήγοροί μας..."

"Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» συνεχίζει ενωμένη σαν μια μεγάλη οικογένεια..." 


Τα μέλη και τους φίλους της παράταξής του "Συμφωνία Πολιτών"υποδέχθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο Σέμελη στην Κυλλήνη ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δίνοντας το τόνο της συνέχισης της παράταξης που για πέντε χρόνια διοίκησε τον δήμο αφήνοντας μεγάλο έργο ως παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή.

Το έργο αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της ομιλίας του, καταχειροκροτούμενος απ' όλους τους παρευρισκόμενους. Ήρεμος, χαλαρός και συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, ο Ναμπίλ Μοράντ έκανε μια ομιλία μέσω της οποίας έστειλε και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Αυτό που διαφάνηκε καθαρά είναι ότι ο κος Ναμπίλ προχωράει σε μία αναδιοργάνωση της παράταξης η οποία θα ασκεί με επιτυχία τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα και παράλληλα θα ξαναδιεκδικήσει τον δήμο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Τα μέλη και οι φίλοι της "Συμφωνίας Πολιτών" άρχισαν να καταφθάνουν στο κέντρο Σέμελη από τις 8.30 το βράδυ και γρήγορα γέμισαν την αίθουσα.

Περίπου στις 9.00, o εφημέριος στην Κάτω Παναγιά, πατέρας Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, έχοντας δίπλα του τον πρώην δήμαρχο ευλόγησε κι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης ευχόμενος υγεία και αγάπη ενώ απευθυνόμενος στον κο Ναμπίλ του ευχήθηκε την επόμενη φορά να είναι και πάλι δήμαρχος.



Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 

Καταχειροκροτούμενος ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ξεκίνησε χθες το βράδυ την ομιλία του, αναφερόμενος στην αρχή στον πολιτικό "πόλεμο" που δέχτηκε "με ανήθικο τρόπο,με ψεύδη και με προσπάθεια εκμηδενισμού του έργου μας", όπως τόνισε.

Κάποιοι, συνέχισε ο κος Ναμπίλ, χρησιμοποίησαν τον τοπικισμό, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αλλά και την εύνοια του εκλογικού νόμου για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες σε βάρος των δημοτών. "Το χειρότερο από όλα ήταν,πως άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από την παράταξή μας έγιναν οι μεγαλύτεροι κατήγοροί μας και θεώρησαν πως πατώντας στις πλάτες μας θα γίνονταν κάποιοι.Και όπως λέει το ρητό, κανένα κάστρο δεν πέφτει από έξω".

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της δημοτικής αρχής λέγοντας πως ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τη θέση της, πως δεν έχει καταλάβει ότι έχει τα ηνία του δήμου συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί ψεύδη για να καλύψει τις αδυναμίες της. Ανέφερε ότι τα τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα ήταν ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και οι ανείσπρακτες οφειλές 8,2 εκατ.ευρώ περίπου, και συμπλήρωσε: "θεωρώ πως φτάνουν για να αγοράσει πολλά μαντήλια να κλάψει ο κ.Λέντζας". 

Ο κος Ναμπίλ αναφέρθηκε ακόμα στην προ ολίγου ημερών ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος σημειώνοντας ότι περιέχει έργα τα οποία σχεδίασε και πάλεψε η δημοτική του αρχή κι επιγραμματικά ανέφερε κάποια από αυτά. Και ολοκληρώνοντας την αναφορά στα έργα είπε: "Ετοιμαστείτε κύριοι της Δημοτικής Αρχής για πολλές φωτογραφήσεις και μας συγχωρείτε που σας βάζουμε σε έξοδα για καινούργια κουστούμια".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρώην δήμαρχος ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξής του και τους συνεργάτες του που μαζί κατάφεραν τόσα πολλά δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι παρόντες στις εξελίξεις του δήμου.

"Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει αποδείξει πως συνεχίζει ενωμένη σαν μια μεγάλη οικογένεια και το μόνο σίγουρο είναι πως έχει μέλλον. Τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα….Προχωράμε μαζί,με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Το έργο μας αποδεικνύεται καθημερινά και αυτό μας ανταμείβει. Ο Ναμπίλ και η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα τα αναπτυξιακά έργα του δήμου μας που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια".

Μετά την ομιλία του Ναμπίλ Μοράντ ακολούθησε φαγητό και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ναμπίλ Μοράντ
π. δήμαρχος

"Σήμερα κόβουμε την πίτα της παράταξης Συμφωνία Πολιτών. Έχουν έρθει όλα τα στελέχη και οι φίλοι που ήταν μαζί μου τόσο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές όσο και στις προηγούμενες. Θα γίνει απόψε και μια συζήτηση γενική για τα δρώμενα του τόπου μας τόσο επί των δικών μας ημερών όσο και σήμερα που έχει αναλάβει μια άλλη δημοτική αρχή.

Όπως ξέρετε,τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μια μεγάλη αναστροφή του κλίματος. Έχουν βγει στην επιφάνεια αρκετές αλήθειες, γιατί δυστυχώς εμείς την προεκλογική περίοδο δεχτήκαμε πόλεμο για τα έργα μας κατηγορώντας μας ότι δεν ήταν έργα αλλά απλές ιδέες. Νομίζω ότι στο συμβούλιο όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα έδωσα την απάντηση που έπρεπε. Είχαμε ζητήσει από την δημοτική αρχή να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για τα έργα, όπως έχουμε ζητήσει, 5 μήνες τώρα, να γίνει και μια ειδική συνεδρίαση για τα οικονομικά του δήμου. Δεν το έχουν κάνει ακόμα για τα οικονομικά.

Απάντησα ότι βάση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 η νέα δημοτική αρχή είναι τυχερή που μπορεί να προχωρήσει σε έργα που εμείς σχεδιάσαμε και παλέψαμε.
Τα οικονομικά του δήμου δεν είναι ανθηρά. Η ΣΑΤΑ είναι μόλις 358.000 ευρώ. Το κράτος, για να καταλάβετε, δίνει για κάθε χωριό περίπου 2.500, ανάλογα βέβαια του πληθυσμού του. Πριν τον Καλλικράτη οι 4 δημοτικές ενότητες, πρώην δήμοι που απαρτίζουν τον μεγάλο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έπαιρναν επιχορήγηση συνολικά περίπου 4 εκ. 700.000 και σήμερα και οι 4 μαζί παίρνουν μόλις 358.000. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Έτσι ξεκίνησα, με τέτοιο μικρά ποσά μέχρι που άρχισα να βγάζω σιγά-σιγά έργα και τελικά να εκδίδουμε Τεχνικό Πρόγραμμα περισσότερο αξιοπρεπές. Και φτάνουμε τώρα η νέα δημοτική αρχή να έχει έργα 10 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα έτοιμα έργα. Και αν βάλουμε και αυτά από τη ΣΑΤΑ, για τα δύο σχολεία της Μανωλάδας και των Λεχαινών 6.600.000, την επέκταση του βιολογικού Ανδραβίδας, Λεχαινών, Μυρσίνης, Τραγανού άλλα 4 εκατομμύρια, αν βάλουμε τα έργα στο λιμάνι μας που προχθές ήμουν στην επιτροπή για την αποσφράγιση των προσφορών για την επέκταση του προσήνεμου μώλου, αντιλαμβάνεστε πόσο πιο εύκολα είναι σήμερα τα πράγματα για τη νέα δημοτική αρχή.

Κάθε μήνα μου στέλνουν τα οικονομικά του δήμου. Στις 31/8, όταν τελείωσε η θητεία μου, τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα είναι 2.500.000 και τα ανείσπρακτα ποσά φτάνουν στα 8.200.000 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο αυτά να εισπραχθούν από τους πολίτες. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά. Λέγαμε ότι έχουμε οικονομική κρίση και αντιλαμβάνεστε πως αφού οι πολίτες έχουν οικονομική κρίση θα έχει και ο δήμος.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν θέλουμε να αφήνουμε αιχμές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Θεωρώ ότι η δημοτική αρχή  ήταν επιθετική εναντίον μας χωρίς λόγο. Δεν παρέλαβαν καμένη γη και ήρθαν να τα διορθώσουν. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε και μαζί να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου μας, για το καλό των συνδημοτών μας.
Κάναμε αρκετά πράγματα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και ποτέ δεν είχαν γίνει σε αυτό το δήμο. Η εικόνα αλλάζει, η αλήθεια λάμπει μέρα με την ημέρα. Εμείς δεν είχαμε σκάνδαλα. Κανένας δε μπορεί αυτό να το πει. Κάναμε πολλά πράγματα, δεν κάναμε τα πάντα.

Προσπαθήσαμε και κάναμε καλή δουλειά 5 χρόνια. Καταφέραμε να δώσουμε σήμερα στη νέα δημοτική αρχή ένα πολύ καλό Τεχνικό Πρόγραμμα. Ελπίζω να συνεχίσουν να διεκδικούν κι εμείς δίπλα θα ήμαστε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις".















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Συμφωνία Πολιτών": Εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα - Ομιλία με... πολλούς αποδέκτες! [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]
"Συμφωνία Πολιτών": Εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα - Ομιλία με... πολλούς αποδέκτες! [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMySyup6v8R5L5cjZvZG9gb6Bl_Bj9BAuHRKD0aDv1kyFzFZaOOtKsog3g_VIMb1NvmHKkEn6djVuqUDhTAoG28gDkZcr7hQX5BkAlXjqA7O93-HnBDvVzXWjNxehUsKuKXyRvk4pLTvA/s640/P1200188.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMySyup6v8R5L5cjZvZG9gb6Bl_Bj9BAuHRKD0aDv1kyFzFZaOOtKsog3g_VIMb1NvmHKkEn6djVuqUDhTAoG28gDkZcr7hQX5BkAlXjqA7O93-HnBDvVzXWjNxehUsKuKXyRvk4pLTvA/s72-c/P1200188.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_2.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_2.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy