-->

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στη χώρα – 695 συνολικά – Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστεί, λέει ο Κικίλιας

Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000-10.000 με βάση το μαθηματικό τύπο – «Έχουμε αγοράσει χρόνο- Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» είπε ο επικε...


Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000-10.000 με βάση το μαθηματικό τύπο – «Έχουμε αγοράσει χρόνο- Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό – 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι Ανακοινώσεις για τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου και πριν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώσει άλλα 71 κρούσματα στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 695 στο σύνολο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 8.000- 10.000.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει πάρει ήδη το υπουργείο, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία, ενώ έγιναν προσλήψεις στα εργαστήρια, τα νοσοκομεία και τις μονάδες ιχνηλάτησης και θα γίνουν ακόμα όσες χρειαστούν. Επίσης, πολλές κλίνες σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Τσιόδρα και την ομάδα του, τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα τίθενται υπόψη ειδικών λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων. «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και μάλιστα πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες» τόνισε. Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα στη χώρα, με τον αριθμό να φτάνει στα 695 συνολικά. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο μία γυναίκα.

Το 74% εξ αυτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Από τα 695 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άντρες, το 75% έχει ηλικία από 18 έως 64 έτη και το 21% είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών. Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. «Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε επίσης ότι τα συνολικά κρούσματα στη χώρα, με βάση το μαθηματικό μοντέλο, υπολογίζονται σε 8.000-10.000. «Αγοράσαμε χρόνο με τα μέτρα» ανέφερε ακόμη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ -ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Διευκρινίσεις για το πώς επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι πολίτες έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Σε ερώτηση για το αν θα δούμε τον στρατό στο δρόμο για την εφαρμογή των μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι ο στρατός έχει άλλο σκοπο και όχι να περιφρουρεί τα μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο. – «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά. – Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε για το θέμα του ορίου των δύο επιβατών ανά ΙΧ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού – Στους οδηγούς φορτηγών απαιτείται δελτίο εργοδότη και δελτίο αποστολής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι στην περίπτωση των δημοσιογράφων για την κυκλοφορία τους απαιτείται κάρτα και βεβαίωση του εργοδότη. – Για την κίνηση ιδιωτικών λεωφορείων να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων . – Οι εργαζόμενοι κούριερ θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση του εργοδότη. – Στα ταξί να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο και μόνο όταν υπάρχει άτομο με αναπηρία ένα ακόμη. – Οι καλλιεργητές θα πρέπει να χορηγούν βεβαιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. – Οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν πιστοποιητικό τύπου Α. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι σήμερα Δευτέρα, έγιναν 174 έλεγχοι σε άτομα που έπρεπε να είναι σε καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι τους και επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid 19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

«Πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό». Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19.

«Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας. «Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του ιού. 

Πηγές: protothema, cnn

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στη χώρα – 695 συνολικά – Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστεί, λέει ο Κικίλιας
Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στη χώρα – 695 συνολικά – Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστεί, λέει ο Κικίλιας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqTq9XmTPFZhhuGIKHwYtJoKJt2azLbynkPV1NXndWsCFYhr3JOFYAr1xw5mDUvIqWA8P_CTk6g9U91lTfoI1L_WqMKz9PbZAf5kSQmRJl_9j9vjzY7uatRFX2fUW9dH5_RmfrCMK2QxA/s640/TSIODRAS-KIKILIAS-XARDALIAS-696x348.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqTq9XmTPFZhhuGIKHwYtJoKJt2azLbynkPV1NXndWsCFYhr3JOFYAr1xw5mDUvIqWA8P_CTk6g9U91lTfoI1L_WqMKz9PbZAf5kSQmRJl_9j9vjzY7uatRFX2fUW9dH5_RmfrCMK2QxA/s72-c/TSIODRAS-KIKILIAS-XARDALIAS-696x348.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/03/71-695.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/03/71-695.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy