Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Ένα ακόμη βήμα για τον Πάτρα – Πύργος και επείγουσες στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Διαλύθηκαν και τυπικώς οι υπόλοιπες τέσσερις εργολαβίες   Ακόμα ένα βήμα για τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργο...


Διαλύθηκαν και τυπικώς οι υπόλοιπες τέσσερις εργολαβίες 

Ακόμα ένα βήμα για τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος ως ενιαίο έργο, έγινε την Παρασκευή. Ως γνωστόν, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει την κατάτμηση του έργου σε οκτώ κομμάτια, με αποτέλεσμα στα τέσσερα πλέον να μην υπάρχει ανάδοχος και στα άλλα τέσσερα τυπικά να υπάρχει αλλά στην πράξη οι εργασίες να έχουν σχεδόν μηδενική πρόοδο. Έτσι, η Διευθύνουσα Υπηρεσία προχώρησε, όπως όφειλε, στη διακοπή και τυπικώς των εργασιών και στη διάλυση των τεσσάρων συμβάσεων.

Έχουν εν τω μεταξύ ξεκινήσει οι διαδικασίες για ένταξη εκ νέου του έργου στη Παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, ενώ έχει ήδη επιτευχθεί σχετική συμφωνία με τον παραχωρησιούχο. Για το ενδιάμεσο διάστημα, και με δεδομένη την κρισιμότητα του έργου και την κακή κατάσταση σε πολλά σημεία του υπάρχοντος οδικού δικτύου, προγραμματίζονται στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκπονεί πρόγραμμα για στοχευμένες επεμβάσεις οδικής ασφάλειας της τάξης των 15 εκ ευρώ, ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πόρους από το ΠΔΕ για τη συντήρηση του άξονα, ύψους περίπου 10 εκ ευρώ. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν επισήμως τα παραπάνω έργα, με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες.

Οι τέσσερις εργολαβίες

Οι τέσσερις εργολαβίες που διαλύθηκαν και τυπικώς είναι οι εξής:

«Τμήμα 2 Αμαλιάδα – Δουναίικα», με Ανάδοχο την «INTRAKAT» και εκτελεσμένες εργασίες στο 8,7% του συνόλου (το οποίο, αν και μικρό, ήταν το μακράν μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των τεσσάρων)

«Τμήμα 5 Σαγαίικα - Βάρδα», με Ανάδοχο την «Κ/ΞΙΑ ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ – ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ» και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,11% του συνόλου

«Τμήμα 6 Κ. Αχαΐα – Σαγαίικα», με Ανάδοχο την «GD INFRASTRUTTURE Ε.Π.Ε.» και εκτελεσμένες εργασίες στο 2% του συνόλου

«Τμήμα 7 ΒΙΠΕ – Κάτω Αχαΐα» με Ανάδοχο την «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ» με διακριτικό τίτλο «ΙΝΤΕΡΚΑΤ» και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,50% του συνόλου Με βάση την παραπάνω πρόοδο είναι προφανές ότι τα τμήματα αυτά δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν όχι τον Οκτώβριο 2022 που ήταν η συμβατική ημερομηνία περαίωσής τους, αλλά ούτε καν το τέλος του 2023 που ήταν η λήξη της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε.

Τι είχε γίνει με τις υπόλοιπες τέσσερις

Υπενθυμίζεται ότι από τις υπόλοιπες τέσσερις εργολαβίες: Σε δύο ο ανάδοχος έχει κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών Σε μία υπάρχουν ακόμη δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ με άγνωστο ορίζοντα ολοκλήρωσης. Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εργολαβίας (Α.Κ. Κυλλήνης – Αμαλιάδα) ήταν κρίσιμη για τη σύνδεση των πόλεων Αμαλιάδας και Πύργου μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Και στην τελευταία, στο τμήμα οκτώ, από τις 16/3/2020 έχει κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία «GD INFRASTRUTTURE SRL», επειδή με υπαιτιότητά της είχε υπερβεί κατά 2 μήνες την εκπλήρωση τεσσάρων αποκλειστικών προθεσμιών του έργου, ενώ επίσης δεν συμμορφώθηκε στην Ειδική Πρόσκληση που της απέστειλε η υπηρεσία.

Επιπλέον, ενώ έχει εισπράξει προκαταβολή για το έργο ύψους 1.398.645,49 ευρώ οι εργασίες που έχει εκτελέσει έχουν αξία μόλις 40.139,38 ευρώ, δηλαδή αντιστοιχούν στο 0,115% του συνόλου της σύμβασης. Επειδή από τους αναδόχους των 4 εργολαβιών που διαλύθηκαν και τυπικά, ο εκπρόσωπος της μίας (συγκεκριμένα ο κ. Εμφιετζογλου που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της «GD INFRASTRUTTURE SRL») ισχυριζόταν ότι μπορούσε να παραδώσει το έργο και μάλιστα νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρουν ορισμένα δεδομένα, προς αποκατάσταση όπως τονίζουν της πραγματικότητας: «- Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, στις εργολαβίες του έργου τις οποίες είχε αναλάβει, είχε ήδη σοβαρές καθυστερήσεις.

-Σε μια από αυτές, πήρε προκαταβολή σχεδόν 1,4 εκ ευρώ και υλοποίησε έργα μόνο 40.000 ευρώ. -Τα τελευταία 15 χρόνια, από τα 11 μεγάλα έργα που έχουν αναλάβει εταιρείες του, κανένα δεν τελείωσε στην ώρα του. Σε όλα υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις (από 55% έως σχεδόν 230%). -Από τα ίδια 11 έργα, μόνο ένα κατάφερε να ολοκληρώσει έστω και με καθυστέρηση. Τα οκτώ τελικά παραδόθηκαν χωρίς να ολοκληρωθούν και τα δυο συνεχίζονται ακόμα, με μεγάλες καθυστερήσεις. -Επίσης, σε αρκετά από αυτά τα έργα, παρά τις καθυστερήσεις και την αδυναμία ολοκλήρωσης τους, υπήρξαν και σημαντικές οικονομικές υπερβάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Εν αναμονή της απάντησης Βεστάγκερ και ο κορονοϊός

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Παραχωρησιούχος της Ολυμπίας Οδού, μετά από διαπραγματεύσεις, υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Συναντίληψης που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της συμφωνίας των δύο μερών. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε συναντήσεις και αρχικές συζητήσεις με την αρμόδια Επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και νέα συνάντηση μαζί της στις Βρυξέλλες.

Η πανδημία του κορονοϊού ενδέχεται να επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς στην ΕΕ πλέον αναγνωρίζουν όλο και περισσότερη την ανάγκη να προχωρήσουν έργα ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου, το οποίο παράλληλα ετοιμάζει το φάκελο για την προγνωστοποίηση προς τις υπηρεσίες της Επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού (DG-COMP), καθώς και την ενημέρωση των αντίστοιχων υπηρεσιών για θέματα συμβάσεων (DG-GROW). Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν το έργο συνεχιζόταν σπασμένο σε οκτώ εργολαβίες θα έπρεπε οπωσδήποτε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2022 και όποια καθυστέρηση θα σήμαινε απώλεια κοινοτικών πόρων.

Αντιθέτως, όμως, η ελληνική πλευρά πέτυχε πρόσφατα, στην περίπτωση που το έργο ολοκληρωθεί με μία σύμβαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεχθεί να χρηματοδοτηθεί και από τους πόρους της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και άρα να μη χαθεί η χρηματοδότηση. Με την ένταξη λοιπόν του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή του, η υλοποίησή του δεν θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις οκτώ εργολαβίες και επίβλεψή του θα γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό, απελευθερώνοντας προσωπικό του υπουργείου για άλλα έργα, τονίζουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. - Εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040.

www.newsbeast.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ένα ακόμη βήμα για τον Πάτρα – Πύργος και επείγουσες στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας
Ένα ακόμη βήμα για τον Πάτρα – Πύργος και επείγουσες στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας
https://4.bp.blogspot.com/-TkqMoK0ZcR0/XoHTScz5aOI/AAAAAAAD9lc/QIuN-NUgfnklnvJrnoBm0XnPPDlIMdQIwCLcBGAsYHQ/s640/2861100.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-TkqMoK0ZcR0/XoHTScz5aOI/AAAAAAAD9lc/QIuN-NUgfnklnvJrnoBm0XnPPDlIMdQIwCLcBGAsYHQ/s72-c/2861100.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_464.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_464.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy