-->

Διέρρευσε εμπιστευτική αναφορά της Frontex για το μεταναστευτικό: Πρόβλεψη - ΣΟΚ για την Ελλάδα

Την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα προβλέπει η έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων Fro...


Την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα προβλέπει η έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η κατάσταση στα τουρκοελληνικά σύνορα είναι εξαιρετικά δύσκολη τα τελευταία 24ωρα καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες «πολιορκούν» τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προσπαθώντας να περάσουν από την τουρκική πλευρά και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex, η οποία είναι διαθέσιμη στην εφημερίδα Die Welt, η πίεση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με αυτήν, η Frontex αναμένει «μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα» μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία, τις οποίες ήδη οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αναχαιτίσουν με κάθε τρόπο. Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex, αναμένει ότι η κρίση στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα», αναφέρεται στην εσωτερική και εμπιστευτική «Έκθεση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η έκθεση, που απευθύνεται στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουμε τη μαζική ροή των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει. Επομένως τις επόμενες ημέρες η πίεση αναμένεται να αυξηθεί, ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές ενεργήσουν για την αποφυγή των συνοριακών διελεύσεων».

Σε απάντηση στην κλιμακούμενη κατάσταση, η Ελλάδα δεν επιθυμεί να δεχτεί νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter την Κυριακή. Επιπλέον, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα για τις δυνάμεις ασφαλείας από την Κυριακή το βράδυ. Αυτό ισχύει τόσο για τους στρατιωτικούς όσο και για την αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην κρατική τηλεόραση.

Η παραπληροφόρηση στο ζενίθ

Σύμφωνα με τον Frontex, ένας λόγος για την τελευταία εξέλιξη είναι επίσης τα κοινωνικά μέσα: οι «ειδήσεις που διαδίδονται εκεί» αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής κίνησης από την Τουρκία στα σύνορα της ΕΕ. Η κυβέρνηση της Αθήνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι προκειμένου να πείσει τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα και επομένως στην ΕΕ διαδίδει ανακριβείς πληροφορίες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 13.000 μετανάστες παραμένουν μέσα στο κρύο στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα με τη Frontex να αναβαθμίζει το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία σε «υψηλό».

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα ενίσχυσε περαιτέρω τις μονάδες της κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Εκατοντάδες μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα στην Ελλάδα την Κυριακή. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν ακόμη και δακρυγόνα για να ωθήσουν τους μετανάστες που πέταξαν μερικώς πέτρες, αναφέρει η Welt.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα ότι δεν θα σταματήσει πλέον τους μετανάστες στο δρόμο τους προς την Ευρώπη. Κατά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες ήρθαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά το 2015. Την εποχή εκείνη, η ΕΕ συνήψε συμφωνία με την Τουρκία για να περιορίσει την εισροή.

www.newsbomb.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διέρρευσε εμπιστευτική αναφορά της Frontex για το μεταναστευτικό: Πρόβλεψη - ΣΟΚ για την Ελλάδα
Διέρρευσε εμπιστευτική αναφορά της Frontex για το μεταναστευτικό: Πρόβλεψη - ΣΟΚ για την Ελλάδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHLDKvfcTYBFe2AWKlJ8PN3sNRPBDrCb9ULAnAplJifUxJxDK69h5vYFk2UQzq6ys5YEoDKifFfkwH4BYCLs_7VcEFhr6wleFYe3MzxFYIgHPTrps1jY-7ceC3mpt-bqRC2C43tX9IsQ/s640/migrants_mitilini.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHLDKvfcTYBFe2AWKlJ8PN3sNRPBDrCb9ULAnAplJifUxJxDK69h5vYFk2UQzq6ys5YEoDKifFfkwH4BYCLs_7VcEFhr6wleFYe3MzxFYIgHPTrps1jY-7ceC3mpt-bqRC2C43tX9IsQ/s72-c/migrants_mitilini.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/03/frontex_2.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/03/frontex_2.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy